IZVORNA PORUKA: Vana
Inace sam kod Masica, pa sad ne znam kako to ide za porod, ako nije dezurni.Postoji li mogucnost da on dodje iako ne radi taj dan???
Draga Vana, negdje sam vec pisala ali nemam pojma gdje..
Mene je porodio dr.Masic i svaka mu cast. Ali oni ti ne smiju dolaziti u tudju smjenu i poradjati. Tako da sam ti ja njemu rekla na jednom od pregleda kako bih voljela da me on porodi, pa smo se "uganjali"
Isla sam samo kod njega na kontrole i on je pratio stanje i vaginalno me pregledao... Bila sam otvorena 1,5 prst nekih 7 dana pred termin a kad sam prenijela termin 3 dana rekao mi da dodjem ujutro u njegovu dezuru i pregledao me vaginalno, 2 prsta otvorena, i malo isprovocirao grlic rucno, ja kazem kao da zavrne.
Nista se nije desilo, samo prokrvarila...Dosla navece isti dan na kontrolu CTG-a kako mi je i rekao, ali me opet pregledao vaginalno i malo jace "zavrnuo" i to je zabolilo. Poslao me kuci, ali su meni bolovi poceli za pola sata (na 15 min trudovi) i ja opet u bolnicu. Otvorena 4 prsta, probio vodenjak i ukljucio drip i ja se porodila za 5,5 sati ( od prvih bolova)
Moj savjet ti je da ga samo slusas ako te on bude poradjao i ako kaze drip ne buni se...
Isto tako on prati pacijentice...Moju snahu nije stigao poroditi u svojoj smjeni pa ju je preuzeo dr. Puzic ali je on ostao tu dok se nije porodila, nije otisao kuci...