Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ja moradoh napisati ovaj recept za koru za pizzu ja ukusnije nisam nikad probala
za 4 veće pizze
malo manje od 1kg brašna 1 velika kašika soli 2 velike kašike meda (cvijetni ili neki drugi svijetli) 6 velikih kašika maslinovog ulja 2 digo kvasca malo šećera oko 1 kašike voda za zakuhavanje
staviti toplu vodu malo šećera i digo da nadođe
zakuhati tijesto od svih sastojaka i pustiti da nadođe.
ovaj med čuda čini za ukus tijesta za pizzu
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
25.09.2011, 12:19
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
25.09.2011, 12:30
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: chuci
ja moradoh napisati ovaj recept za koru za pizzu ja ukusnije nisam nikad probala
za 4 veće pizze
malo manje od 1kg brašna 1 velika kašika soli 2 velike kašike meda (cvijetni ili neki drugi svijetli) 6 velikih kašika maslinovog ulja 2 digo kvasca malo šećera oko 1 kašike voda za zakuhavanje
staviti toplu vodu malo šećera i digo da nadođe
zakuhati tijesto od svih sastojaka i pustiti da nadođe.
ovaj med čuda čini za ukus tijesta za pizzu
Chuci, može li se ovo tijesto zamrznuti ili stojati u frižideru?
joj baš zanimljivo...porbala bih...al i mene zanima zamrazavanje ovoga tjesta prvi put idu naravno 4 manje...al kontam ja ponekad napravim pa ostavim mami u azmrzivaču da ona može satsaviti bez mene
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
25.09.2011, 12:31
Visnja RR
15102
e ovo s medom moram probati... za koji dan
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
25.09.2011, 12:44
canim
4126
chuchi zar se med smije kuhati, tj peci ja cula max do 50 stepeni, mozda sam pogresno cula
25.09.2011, 12:51
Hanady RR
18727
pa ja kad pečem piletinu znam staviti med da mi lijepo porumeni a i ukus je super... al ja to ba na 250 stavim da se zapeče
< Poruku je uredio Hanady RR -- 25.9.2011 12:52:01 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
25.09.2011, 13:09
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
25.09.2011, 13:15
Anoniman
IZVORNA PORUKA: chuci
ja moradoh napisati ovaj recept za koru za pizzu ja ukusnije nisam nikad probala
za 4 veće pizze
malo manje od 1kg brašna 1 velika kašika soli 2 velike kašike meda (cvijetni ili neki drugi svijetli) 6 velikih kašika maslinovog ulja 2 digo kvasca malo šećera oko 1 kašike voda za zakuhavanje
staviti toplu vodu malo šećera i digo da nadođe
zakuhati tijesto od svih sastojaka i pustiti da nadođe.
ovaj med čuda čini za ukus tijesta za pizzu
MENE zanima dal mogu manje staviti sto rece Iman mi bi jednu pizu recimo umjesto 6 kasika da 3 stavim maslinovog ulja. umjesto 2 kasike meda da jednu stavim umjesto 2 digo kvasac da jedan ocel valjat ovako
25.09.2011, 13:17
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
25.09.2011, 15:13
chuci
804
izvinite nisam upratila da se nešto pisalo ovdje. ne znam za zamrzavanje mi nismo probavali
pola mjere se može komotno napraviti
ovo za med nemam pojma isto
mi smo neki dan pravili na vikendici duplu mjeru od ove (bilo nas je puno) i pekli pizze ispod sača ... mmmmmmmmmm
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
25.09.2011, 17:27
D_K
2669
chuci - ja sam zakuhala za jednu malu po ovom tvom receptu.. dala si mi ideju za veceru, nisam odavno pravila pizzu za malu raju
_____________________________
Onaj pogled :))))
29.09.2011, 16:18
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: chuci
ja moradoh napisati ovaj recept za koru za pizzu ja ukusnije nisam nikad probala
za 4 veće pizze
malo manje od 1kg brašna 1 velika kašika soli 2 velike kašike meda (cvijetni ili neki drugi svijetli) 6 velikih kašika maslinovog ulja 2 digo kvasca malo šećera oko 1 kašike voda za zakuhavanje
staviti toplu vodu malo šećera i digo da nadođe
zakuhati tijesto od svih sastojaka i pustiti da nadođe.
ovaj med čuda čini za ukus tijesta za pizzu
Isprobano
Hvala
_____________________________
“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...