cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Tijesto za picu i sendviče

clock-img

21.09.2011, 14:38

clock-img

chuci

pencil-img

804

ja moradoh napisati ovaj recept za koru za pizzu
ja ukusnije nisam nikad probala

za 4 veće pizze

malo manje od 1kg brašna
1 velika kašika soli
2 velike kašike meda (cvijetni ili neki drugi svijetli)
6 velikih kašika maslinovog ulja
2 digo kvasca
malo šećera oko 1 kašike
voda za zakuhavanje

staviti toplu vodu malo šećera i digo da nadođe

zakuhati tijesto od svih sastojaka i pustiti da nadođe.

ovaj med čuda čini za ukus tijesta za pizzu


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

25.09.2011, 12:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

25.09.2011, 12:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: chuci

ja moradoh napisati ovaj recept za koru za pizzu
ja ukusnije nisam nikad probala

za 4 veće pizze

malo manje od 1kg brašna
1 velika kašika soli
2 velike kašike meda (cvijetni ili neki drugi svijetli)
6 velikih kašika maslinovog ulja
2 digo kvasca
malo šećera oko 1 kašike
voda za zakuhavanje

staviti toplu vodu malo šećera i digo da nadođe

zakuhati tijesto od svih sastojaka i pustiti da nadođe.

ovaj med čuda čini za ukus tijesta za pizzu


Chuci, može li se ovo tijesto zamrznuti ili stojati u frižideru?



joj baš zanimljivo...porbala bih...al i mene zanima zamrazavanje ovoga tjestauser posted image prvi put idu naravno 4 manje...al kontam ja ponekad napravim pa ostavim mami u azmrzivaču da ona može satsaviti bez meneuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.09.2011, 12:31

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

e ovo s medom moram probati... za koji danuser posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

25.09.2011, 12:44

clock-img

canim

pencil-img

4126

chuchi zar se med smije kuhati, tj peci user posted image ja cula max do 50 stepeni, mozda sam pogresno cula user posted image

clock-img

25.09.2011, 12:51

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

pa ja kad pečem piletinu znam staviti med da mi lijepo porumeni a i ukus je super...
al ja to ba na 250 stavim da se zapečeuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 25.9.2011 12:52:01 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.09.2011, 13:09

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

25.09.2011, 13:15

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: chuci

ja moradoh napisati ovaj recept za koru za pizzu
ja ukusnije nisam nikad probala

za 4 veće pizze

malo manje od 1kg brašna
1 velika kašika soli
2 velike kašike meda (cvijetni ili neki drugi svijetli)
6 velikih kašika maslinovog ulja
2 digo kvasca
malo šećera oko 1 kašike
voda za zakuhavanje

staviti toplu vodu malo šećera i digo da nadođe

zakuhati tijesto od svih sastojaka i pustiti da nadođe.

ovaj med čuda čini za ukus tijesta za pizzu

MENE zanima dal mogu manje staviti sto rece Iman mi bi jednuuser posted image pizu
recimo umjesto 6 kasika da 3 stavim maslinovog ulja.
umjesto 2 kasike meda da jednu stavim
umjesto 2 digo kvasac da jedan
ocel valjat ovako user posted image user posted image

clock-img

25.09.2011, 13:17

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

25.09.2011, 15:13

clock-img

chuci

pencil-img

804

izvinite nisam upratila da se nešto pisalo ovdje.
ne znam za zamrzavanje mi nismo probavali

pola mjere se može komotno napraviti user posted image

ovo za med nemam pojma isto

mi smo neki dan pravili na vikendici duplu mjeru od ove (bilo nas je puno) i pekli pizze ispod sača ... mmmmmmmmmm


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

25.09.2011, 17:27

clock-img

D_K

pencil-img

2669

chuci - ja sam zakuhala za jednu malu po ovom tvom receptu..
dala si mi ideju za veceru, nisam odavno pravila pizzu za malu raju user posted image


_____________________________

Onaj pogled :))))

clock-img

29.09.2011, 16:18

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

IZVORNA PORUKA: chuci

ja moradoh napisati ovaj recept za koru za pizzu
ja ukusnije nisam nikad probala

za 4 veće pizze

malo manje od 1kg brašna
1 velika kašika soli
2 velike kašike meda (cvijetni ili neki drugi svijetli)
6 velikih kašika maslinovog ulja
2 digo kvasca
malo šećera oko 1 kašike
voda za zakuhavanje

staviti toplu vodu malo šećera i digo da nadođe

zakuhati tijesto od svih sastojaka i pustiti da nadođe.

ovaj med čuda čini za ukus tijesta za pizzu



Isprobano
user posted image
Hvala user posted image


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Zadnji članci

article-img