Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Pošto vidim da još niko nije postavio ovaj recept evo i od mene mali doprinos 1 kg brasna 2 kvasca 1 prašak za pecivo 4 velike kašike šečera 4 male kašikice soli 4 V kašike ulja i dodati još masnoće po izboru iako ja uvijek stavljam malo vise ulja mlijeko U mlako mlijeko staviti kocku šecera i kvasac kada se pocne podizati istresti u brasno i dodati ostale sastojke a tijesto zamijesiti s mlijekom ja više od ovog tijesta pravim sendvice razvaljam tijesto otprilike na veličinu kao za picu obavezno stavim sve sastojke kao za picu i onda preklopim i dobro zalijepim krajeve a mozetei staviti sir i pavlaku nadam se da će vam se svidjeti
_____________________________
Lamija duša duše moje 21.08.2006
04.10.2008, 09:58
mamsi
401
Ovo pravo dobro Edina izgleda,morat će se isprobati
04.10.2008, 12:40
almai
795
koji ti kvasac stavljas..onaj u kesici ili onaj svijezi kvasac?
_____________________________
moja su djeca zlatna... kad spavaju:))
04.10.2008, 12:54
camm
1266
vidi nase vrijedne kuharice
_____________________________
Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D
06.10.2008, 00:44
Adana
2777
Hvaaaala na receptu!
_____________________________
Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)
The best thing to spend on your children is TIME...
06.10.2008, 10:12
makana
772
pola litre mlijeka dva fildžana ili šoljice za kafu ulja malo soli malo šećera germa ( ja stavim onu iz kesice) brašna po potrebi, odnosno koliko treba da se potkuha tijesto kao za pite obično stavim da nadođe i onda poklopim posudu i u friz može stajati nekoliko dana i svakim danom je sve bolje od ovog tijesta pravim uštipke tzv, lokume, pice, kiflice
_____________________________
strpljen - spasen
08.10.2008, 00:32
suncan_dan
789
j apicu uvijek sa prsakom z p. pravim
_____________________________
VOLIM VAS!!!
08.10.2008, 17:15
suncan_dan
789
za Ø 32cm
230 g brasna 3 ravne male kaskice praska za pecivo 1/2 ravne male kaskice soli 150 g jogurta 5 veliki kasika ulja 1 velika kasika vode
sve skupa iznjesat
netreba se cekat da nadode i moze se odma pravit, ide skroz brzo
_____________________________
VOLIM VAS!!!
08.10.2008, 17:17
lamka
571
sorry almai ali sam tek sad vidjela tvoje pitanje onaj u vrečici digo kvasac uvijek koristim
_____________________________
Lamija duša duše moje 21.08.2006
09.10.2008, 19:07
jasmina_mm
964
lamka samo da pohvalim tvoj recept danas sam pravila sendvice (kako si napisala) i jos uz to sos od gljiva, ma fantasticno ukucani odusevljeni i jos dvoje ljudi bilo na veceri neplanski i oni odusevljeni svaka cast
< Poruku je uredio jasmina_mm -- 9.10.2008 19:08:11 >
_____________________________
dusha mamina 11.10.2007.
upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....
09.10.2008, 19:14
lamka
571
Baš mi je drago da ti se sviđaju Jasmina inaće ovaj recept sam dbila od jednog dobrog picmajstora
_____________________________
Lamija duša duše moje 21.08.2006
09.10.2008, 20:24
jasmina_mm
964
IZVORNA PORUKA: lamka
Baš mi je drago da ti se sviđaju Jasmina inaće ovaj recept sam dbila od jednog dobrog picmajstora
ma nego sta lamka odlicno je MM prste pojeo, a inace jako je tezak na hrani, a vala nije ni zahmetli napraviti
_____________________________
dusha mamina 11.10.2007.
upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....
09.10.2008, 22:01
Visnja RR
15102
ja sam godinama pravila tjesto za picu i bilo je poprilicno dobro... a onda jednom mi moja zaova\jetrva (koja je btw trudnica i negdje se sunja po forumu) rece za Jami pizzu Maragaritu... Kupih, donesoh kuci i na nju svasta nakamarah : purecu sunku s vlascem, sampinjone, jos dosta naribala sira...zalila sa kecapom razmucenim sa maslinovim uljem i malo vode i stavila u to origanao - malo prokuhala ...i da prste polizes.... sad mi se ne moze desiti da tjesto ne uspije a raja dosla na picu... i sto je najvaznije ispece se za 5-6 minuta... hehehe a dugo sam sutjela o tome... pa kad neko dodje ja kazem ma ja je napravila
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
09.10.2008, 22:07
Romali
2753
Jeste da mi tijesto uvijek bude dobro, ali hvala Visnja na ideji. Spasit će me kad dođu iznenadni gosti
_____________________________
23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :) 14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)
20.10.2008, 16:30
stella
1360
Edina odlican recept Visnja svaka cast
_____________________________
HANA 26.09.2007 SARA 10.12.2012
20.10.2008, 17:20
amdi
518
Odlicno bravo Ja sam pravi poguzija na tijesto, i cesto pravim neke lokume i slicno, ali ovo tijesto je dosad najbolje sto sam pravila
_____________________________
veliki 22.3.2005 mala 17.7.2007
05.12.2009, 00:43
leli§
1201
ja sam danas nasla recept za tijesto za pizzu i ODUSEVILI SMO SE
PRIPREMA brasno staviti u zdijelu i izdubiti u sredini. dodati so u udubljenje, i fino promijesati. u toplu vodu dodati secer i kvasac i promijesati.ostaviti 5 minuta da se kvasac "digne" i pustiti pjenu da se stvori... brasnu i soli dodati vodu sa secerom i kvascom, maslinovo ulje i mlijeko... sve umutiti drvenom kasikom... i onda pri kraju rukom. prekriti zdjelu najlonom ili vlaznom krpom i ostaviti da odstoji 30 min.
ja sam pravila navedeni recept uduplo mislila za dvije pizze... ostalo je jos tijesta za dvije pizze... jednostavno je tijesto naraslo mashallah pravo...a pizza je bila ukusnija nego ikad
< Poruku je uredio leli§ -- 5.12.2009 0:44:25 >
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air I can feel it everywhere Blowing with the wind of change..."
05.12.2009, 10:57
juni
1102
Ja pravim isto ovako tijesto za pizzu samo jos dodam jedno jaje i bude mi divno.
_____________________________
EMIL,7.9.2008.
05.12.2009, 11:04
Anoniman
Ja stavim umjesto ulja malo margarina, bas mali komadic istopim, bude jos bolja.
06.12.2009, 03:00
mudrost
183
lamka, hvala za recept, danas sam za rucak pravila, i svima se svidjelo! prelijepo je!
_____________________________
nasa dusa Šejma 22.2.2009
...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...
06.12.2009, 13:10
mojbebac
885
jos jedan savjet: u tjesto za picu uvijek dodajte malo bijelog vina, radi arome .....
_____________________________
mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009
Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr
08.12.2009, 11:57
magnolija*
729
Joj ja roman napisah, i net me zahebaje, pa moram ponovo
Od nekoliko picmajstora sam cula da prave tijesto samo od brasna, germe, vode i soli. Nikakvih sekanja i dodavanja mlijeka, jaja i ostalih stvarcica Al zato imaju krusnu pec, u kojoj i da govno ispeces bi bilo ukusno
Ja uvijek odokativno pravim i stvarno mi ispadne super. Brasno, germa s malo secera, so, malo mlijeka jedno jaje i ostatak vode koliko treba.
Vidim dosta vas pravi s praskom, pa kontam probati. Koja je razlika?
A iskreno, nesto mi najbolje ispada u zadnje vrijeme ono Ledovo tijesto
_____________________________
E. vole te mama i tata !!!
08.12.2009, 12:06
dafri
1097
Magnolija_mo ja jednom kupila to ledo tijesto i kad sam ga ispekla nekako mi mirisalo na zamrzavanje,a i ukus mi e bio čudan.A baš bih voljela ponekad kupiti,ne znam da nisam naletila na takvo ili nisam dobro ispekla
_____________________________
mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno
08.12.2009, 12:08
Sonja
2429
jel moze to tijesto za tabaskino??? pdavno trazim recept..al koji god probam nije nesto