cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Tijesto za picu i sendviče

  
clock-img

04.10.2008, 09:44

clock-img

lamka

pencil-img

571

Pošto vidim da još niko nije postavio ovaj recept evo i od mene mali doprinos
1 kg brasna
2 kvasca
1 prašak za pecivo
4 velike kašike šečera
4 male kašikice soli
4 V kašike ulja  i dodati još masnoće po izboru iako ja uvijek stavljam malo vise ulja
mlijeko
U mlako mlijeko staviti kocku šecera i kvasac
kada se pocne podizati istresti u brasno i dodati ostale sastojke
a tijesto zamijesiti s mlijekom
ja više od ovog tijesta pravim sendvice
razvaljam tijesto otprilike na veličinu kao za picu
obavezno stavim sve sastojke kao za picu i onda preklopim i dobro zalijepim krajeve
a mozetei staviti sir i pavlaku
nadam se da će vam se svidjeti


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

clock-img

04.10.2008, 09:58

clock-img

mamsi

pencil-img

401

Ovo pravo dobro Edina izgleda,morat će se isprobatiuser posted image

clock-img

04.10.2008, 12:40

clock-img

almai

pencil-img

795

koji ti kvasac stavljas..onaj u kesici ili onaj svijezi kvasac?

_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

clock-img

04.10.2008, 12:54

clock-img

camm

pencil-img

1266

vidi nase vrijedne kuharice user posted image user posted image


_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

06.10.2008, 00:44

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Hvaaaala na receptu! user posted image

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

06.10.2008, 10:12

clock-img

makana

pencil-img

772

pola litre mlijeka
dva fildžana ili šoljice za kafu ulja
malo soli
malo šećera
germa ( ja stavim onu iz kesice)
brašna po potrebi, odnosno koliko treba da se potkuha tijesto kao za pite
obično stavim da nadođe i onda poklopim posudu i u friz
može stajati nekoliko dana i svakim danom je sve bolje
od ovog tijesta pravim uštipke tzv, lokume, pice, kiflice

_____________________________

strpljen - spasen

clock-img

08.10.2008, 00:32

clock-img

suncan_dan

pencil-img

789

j apicu uvijek sa prsakom z p. pravim

_____________________________

VOLIM VAS!!!

clock-img

08.10.2008, 17:15

clock-img

suncan_dan

pencil-img

789

za Ø 32cm


230 g     brasna
3            ravne male kaskice praska za pecivo
1/2         ravne male kaskice soli
150 g     jogurta
5            veliki kasika ulja
1            velika kasika vode

sve skupa iznjesat

netreba se cekat da nadode i moze se odma pravit, ide skroz brzo


_____________________________

VOLIM VAS!!!

clock-img

08.10.2008, 17:17

clock-img

lamka

pencil-img

571

sorry almai ali sam tek sad vidjela tvoje pitanje
onaj u vrečici   digo kvasac uvijek koristim



_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

clock-img

09.10.2008, 19:07

clock-img

jasmina_mm

pencil-img

964

lamka samo da pohvalim tvoj recept
danas sam pravila sendvice (kako si napisala) i jos uz to sos od gljiva, ma fantasticno
ukucani odusevljeni i jos dvoje ljudi bilo na veceri neplanski i oni odusevljeni
svaka cast user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio jasmina_mm -- 9.10.2008 19:08:11 >


_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

clock-img

09.10.2008, 19:14

clock-img

lamka

pencil-img

571

Baš mi je drago da ti se sviđaju Jasmina
inaće ovaj recept sam dbila od jednog dobrog picmajstorauser posted image


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

clock-img

09.10.2008, 20:24

clock-img

jasmina_mm

pencil-img

964

IZVORNA PORUKA: lamka

Baš mi je drago da ti se sviđaju Jasmina
inaće ovaj recept sam dbila od jednog dobrog picmajstorauser posted image


ma nego sta lamka odlicno je
MM prste pojeo, a inace jako je tezak na hrani, a vala nije ni zahmetli napraviti

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

clock-img

09.10.2008, 22:01

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ja sam godinama pravila tjesto  za picu i bilo je poprilicno dobro...
a onda jednom mi moja zaova\jetrva (koja je btw trudnica i negdje se sunja po forumu) rece za Jami pizzu Maragaritu...
Kupih, donesoh kuci i na nju svasta nakamarah : purecu sunku s vlascem, sampinjone, jos dosta naribala sira...zalila sa kecapom razmucenim sa maslinovim uljem i malo vode i stavila u to origanao - malo prokuhala ...i da prste polizes.... sad mi se ne moze desiti da tjesto ne uspije user posted image  a raja dosla na picu... i sto je najvaznije ispece se za 5-6 minuta...
hehehe a dugo sam sutjela o tome... pa kad neko dodje ja kazem ma ja je napravila user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

09.10.2008, 22:07

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Jeste da mi tijesto uvijek bude dobro, ali hvala Visnja na ideji. Spasit će me kad dođu iznenadni gostiuser posted image

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)



clock-img

20.10.2008, 16:30

clock-img

stella

pencil-img

1360

Edina odlican receptuser posted image
user posted image user posted image Visnja svaka castuser posted image


_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

clock-img

20.10.2008, 17:20

clock-img

amdi

pencil-img

518

Odlicnouser posted image user posted image user posted image bravo
Ja sam pravi poguzija na tijesto, i cesto pravim neke lokume i slicno, ali ovo tijesto je dosad najbolje sto sam pravila

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

clock-img

05.12.2009, 00:43

clock-img

leli§

pencil-img

1201

ja sam danas nasla recept za tijesto za pizzu i ODUSEVILI SMO SEuser posted image user posted image user posted image

SASTOJCI:
1 1/4 solje tople vode
2 kasike maslinovog ulja
4 solje brasna
1 kascica soli
1 kasicica secera
1/4 soljice mlijeka
kesica (ili 2 1/4 kascice) kvasca

PRIPREMA
brasno staviti u zdijelu i izdubiti u sredini. dodati so u udubljenje, i fino promijesati. u toplu vodu dodati secer i kvasac i promijesati.ostaviti 5 minuta da se kvasac "digne" i pustiti pjenu da se stvori... brasnu i soli dodati vodu sa secerom i kvascom, maslinovo ulje i mlijeko... sve umutiti drvenom kasikom... i onda pri kraju rukom. prekriti zdjelu najlonom ili vlaznom krpom i ostaviti da odstoji 30 min.

ja sam pravila navedeni recept uduplo mislila za dvije pizze... ostalo je jos tijesta za dvije pizze... jednostavno je tijesto naraslo mashallah pravo...a pizza je bila ukusnija nego ikaduser posted image

< Poruku je uredio leli§ -- 5.12.2009 0:44:25 >


_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

05.12.2009, 10:57

clock-img

juni

pencil-img

1102

Ja pravim isto ovako tijesto za pizzu samo jos dodam jedno jaje i bude mi divno.

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

clock-img

05.12.2009, 11:04

clock-img

Anoniman

Ja stavim umjesto ulja malo margarina, bas mali komadic istopim, bude jos bolja.

clock-img

06.12.2009, 03:00

clock-img

mudrost

pencil-img

183

lamka, hvala za recept, danas sam za rucak pravila, i svima se svidjelo! prelijepo je!user posted image

_____________________________

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

clock-img

06.12.2009, 13:10

clock-img

mojbebac

pencil-img

885


jos jedan savjet: u tjesto za picu uvijek dodajte malo bijelog vina, radi arome .....


_____________________________

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

clock-img

08.12.2009, 11:57

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

Joj ja roman napisah, i net me zahebaje, pa moram ponovo user posted image

Od nekoliko picmajstora sam cula da prave tijesto samo od brasna, germe, vode i soli. Nikakvih sekanja i dodavanja mlijeka, jaja i ostalih stvarcica user posted image
Al zato imaju krusnu pec, u kojoj i da govno ispeces bi bilo ukusno user posted image

Ja uvijek odokativno pravim i stvarno mi ispadne super. Brasno, germa s malo secera, so, malo mlijeka jedno jaje  i ostatak vode koliko treba.

Vidim dosta vas pravi s praskom, pa kontam probati. Koja je razlika?

A iskreno, nesto mi najbolje ispada u zadnje vrijeme ono Ledovo tijesto user posted image

user posted image user posted image


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

08.12.2009, 12:06

clock-img

dafri

pencil-img

1097

Magnolija_mo ja jednom kupila to ledo tijesto i kad sam ga ispekla nekako mi mirisalo na zamrzavanje,a i ukus mi e bio čudan.A baš bih voljela ponekad kupiti,ne znam da nisam naletila na takvo ili nisam dobro ispeklauser posted image

_____________________________

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

clock-img

08.12.2009, 12:08

clock-img

Sonja

pencil-img

2429

jel moze to tijesto za tabaskino???
pdavno trazim recept..al koji god probam nije nesto

_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

clock-img

08.12.2009, 12:13

clock-img

Anoniman

Sonja kad bude kod mene "sto za četvero" dođi da probaš tabaskino pa ako ti se svidi dat ću ti recept

Zadnji članci

article-img