IZVORNA PORUKA: Neca xxx
Tnx Hanady. Ma i ja to sve lijepo znam teoretski. Ali nikako da mi vise klikne u glavi i da kazem: e sada je dosta! Nisam karakter. Mene
ja sam u postu prethodnom napisla...
imperativ neka vam bude zdravlje...
ti si meni prelijepa i divno nosiš svoje kilograme...
vjeruj i drugim si...ljepota nije manji konfekcijski broj...imaš milion žena kao i muškaraca sa manjim konfekcijskim brojem koje dok porgovore tebi nije jasno šta bi od one vizuelene ljepote...
ali zdravlje ne voli višak kilograma...
sve je dobro dok smo mlađi...dok nosimo te kilograme i dok možemo sa njima u zdravlju uživat...samo do kada
kako idu godine teže je kilograme skinuti a višak slabi i kosti i srce i hormonske pormjene donosi koje je sve teže i teže korigovati...
osnovni motiv za skidanje viška od 100 kg koliko jesam imala u trenutcima je bio taj da budem zdrava i da to zdravlje lakše očuvam....
Mislim da zaista to bi mogao biti taj klik u glavi da se sebi pomogne u ovome domenu...
evo recimo obaj IBM meni je 23.5...piše idelano a meni taj podatak ništa i ne znači u smislu konfekcijskoga broja...mene raduje da znam da višak kilograma koji je narušavao moje zdravlje nije tu...
ja više nikada neću nositi broj 36 koji sma nosila prije udaje...
sa brojem 38/40 konfekcijskim ja sam super sretna i zdrava...mom organizmu dosta da podnese sve što jedna radni dan mene zahtjeva...
Ova tema treba zaista biti puna primjera nas koje jesmo sebi rekle ''e dosta'' jer ja zdrava trebam biti što duže...
svaka ova slika koju je maleica sa neta stavila može biti motiv...al mislim da bi bio jači i svsishodniji da se pokažu plastični pirmjeri nas koje smo tu...
ja nisma jedina...imaš dosta onih koje su udpele vrlo lagano, dosljedno svome zdravlju reći Da na velika vrata
i ja zato i navijem da sve one koje žele da im klikne budu dosljedne i svoje sličice nam prezentiraju u jednom relanom periodu ( brzo mršanje također zdravo nije )