IZVORNA PORUKA: teacher75
naravno, ko je uporan dojice bez obzira kako se porodio ali mislim da je malo teze uspostaviti laktaciju nakon carskog jer obicno taj porod ide ranije ,bude ugovoren ,nije kad priroda hoce. uz to, osoblje u porodilistu uglavnom nije toliko susretljivo da pomogne u dojenju pa ako se ostane 5-6 dana gore a nema pomoci pri dojenju i tu dolazi do problema. zatim, ako je bila problematicna trudnoca pa se moralo ici na carski, dosta zena je bilo pod terapijama koje isto otezavaju laktaciju itd....
nema veze ni sa laktcijom niti terapije utječu na isto...potpuno pogrešn stav...
ostaknje 5 dna u bolnici može smao pomoći...jer imaš babice i pedijatra koji nisu sekunde jdene nesusretljici ako mjaka hoće dojiti dijete...
ja ovo govorim iz ličnoga iskustva...
nakon prirodnog poroda izašla sma brzo i nisma imala koga pitati milion svojih pitanja o dojenju...nakon carskog sma ih pitala, gnjavila i dobila dogovore koji su mi pomogli....
primala sma terapiju a laktacija je ista bila kao pri prirodnom porodu samo što sma sada znala staviti bebu na dojku...
ovo ponavljam čisto iz razloga da majke moje moraju na crski rez kao što sma i sma morala znaju da dojenju ne smeta ni ugovoreni pord prije termina, ni terapije, niti išta...
na isti način se uspotavlja laktacija i dojenje može biti uspješno