IZVORNA PORUKA: mimi_93
Drage moje otvaram ovu temu jer me uistinu zanimaju vasa misljenja o ovome....
Prva mi je trudnoca i jako me strah poroda... mada je jos rano o tome pricati ali ipak me muci to pitanje....
Prema vasim iskustvima da li je lakse ici na carski ili porod prirodnim putem... jako me strah jer nemam nekih informacija o tim stvarima a vidim da su ovdje sve dame spremne pomoci... zato molim vas help..
Mimi, oba su teška na svoj način i imaju pozitivne strane na svoj način.
Žena je konstruisana da prirodno može roditi svoje dijete. Današnji način života unosi puno smetnji u to prirodno, pa onda priroda ne može da se progura i radi svoj posao.
Carski rez nije opcija rađanja, to je medicinska intervencija kojom se spašavju životi.
Istina je da se danas koristi i na zahtjev, ali to definitivno ne bi trebala biti opcija izbora.
Mimi, informiši se, potraži tekstove koji govore o prirodnom porodu, ne znam koliko ti je strani jezik problem, mogu ti navesti par autora koji lijepo opisuju funkcionalnost poroda i upoznaju mamu sa njenim urođenim super-sposobnostima.
Apsolutno nema potrebe da se bojiš poroda, ali ako o njemu ne znaš ništa osim da boli onda je strah razumljiv.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja