Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Da li se i tacne boje akrilnom bojom prije ljepljenja salveta? I moze li se salveta zalijepiti drvofiksom? Imam dvije drvene tacne i neke kutije, pa bih se mali zabavljala :)
sve je bolje kad se boji prije salavete i moze drvofixom
Hvala puno. Imam sve potrebno kuci, tamam da se zabavim :D
21.11.2014, 18:04
yoko eto
98
IZVORNA PORUKA: minie
IZVORNA PORUKA: bebacha
IZVORNA PORUKA: minie
Da li se i tacne boje akrilnom bojom prije ljepljenja salveta? I moze li se salveta zalijepiti drvofiksom? Imam dvije drvene tacne i neke kutije, pa bih se mali zabavljala :)
sve je bolje kad se boji prije salavete i moze drvofixom
Hvala puno. Imam sve potrebno kuci, tamam da se zabavim :D
imas u obiu ljepilo za decoupage ...drvofix je malo pregust
22.11.2014, 16:32
Angelica
282
Ja sam jednom radila sa drvofiksom i nije mi ispalo najbolje, zato sam vas i pitala da mi objasnite postupak kako vi radite i gdje nabavljate materijal?
22.11.2014, 16:47
mimi_2in1
-319
Angelica, ja uzimam materijal u hobby art centru. Sto sw ljepila tice ja sam dosad radila samo sa drvofixom..mozda ispadne bolje sa ljepilom za dekupaz al ne znam drvofix mi jeftiniji s obzirom da sam pocetnik. Sto se drvofixa tice ja stavim malo u casu i dodam vode kao recimo pola te kolicine. I onda promjesam. Salaveticu onda tapkam spuzvicom umocenom u to. Ne nanosim ljepilo prvo pa salaveticu vec ljepilo preko ima malo mjehurica, e sad ne znam ima li ih sa bas pravim ljepilom. Nadam se da sam pomogla
P.s ima na youtube bas tutorijal, zena radi sa drvofixom...on kad se razblazi bude oke, providan. Samo njezno sa salaveticom da se ne podere, meni se par puta poderala
< Poruku je uredio mimi_2in1 -- 22.11.2014 16:53:39 >
22.11.2014, 17:29
yoko eto
98
ljepilo bas za tu namjenu traje tj. isplati se...jer je dosta rijetko..bas ga se malo nanese...s drvofixom ipak moras prvo skontati koji omjer vode a koji ljepila...istina..drvofix je znatno jeftiniji...oko 20 km je ovo...cini mi se...davno sam ja to kupovala
22.11.2014, 18:40
Angelica
282
Hvala vam, meni se salaveta podere i nabora a kad gledam vase slike fantastično izgleda vjerovatno nije mi bio dobar omjer vode i drvofiksa
22.11.2014, 21:16
almondray
-1468
IZVORNA PORUKA: Angelica
Hvala vam, meni se salaveta podere i nabora a kad gledam vase slike fantastično izgleda vjerovatno nije mi bio dobar omjer vode i drvofiksa
Ako me sjećanje dobro služi ide 2:1 u korist drvofiksa.Ako je prerijetko onda ti se salvetica dere.I moraš tapkati, kao što ti mimi objasni. Praksa čuda čini, samo polako.Kad se uhodaš onda kupiš pravo ljepilo
02.12.2014, 21:06
salmy
5830
evo mog kofercega ..slika ima negdje prije..i ovo poslije
Poz. Jedno pitanje za kreativno drustvance :) Trebam uzeti ljepilo. Dakle lijepi se na staklo direktno. Npr mogu li tim istim ljepilom na staklo lijepiti npr plastiku, drvo, pamuk i druge materijale. Ilu za sve ide posebno? Dakle lijepi se na staklo ?
18.12.2014, 15:14
canim
4126
Ja uglavnom lijepim onom plastikom, tj vrucim pistoljem, s njim moze sve, a nekad davno sam kupila neko univerzalno ljepilo u OBIju znam da je pisalo da svasta nesto lijepi, drvo, staklo, papir i ostalo.
< Poruku je uredio canim -- 18.12.2014 15:15:49 >
18.12.2014, 15:46
Medić*
29
Canim na kom pricipu radi taj vruci pistolj, jel to znaci odmah moras zalijepiti nedto, brzinski, ili? Ne se smijati pitanju :)
Koliko kostaju ti pistolji ?
18.12.2014, 17:07
aidana
833
I ja lijepim sve s tim pistoljem, ali staklo jos nisam pokusala. Brzo se ohladi i stvrdne. Ja sam svoj uzela u obi...12 km cini mi se i dodje jos 5 patrona. Meni tih 5 patrona moze biti bas bas dugo.
18.12.2014, 17:37
almondray
-1468
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Canim na kom pricipu radi taj vruci pistolj, jel to znaci odmah moras zalijepiti nedto, brzinski, ili? Ne se smijati pitanju :)
Koliko kostaju ti pistolji ?
Imas kod "Fedija" 6-7 KM,provjerena kvaliteta , a patrone su mu 0,30/kom I da mora se brzinski zalijepiti, al' ne bas kao sekundarno i ako pogriješiš da se odlomiti -odguliti pa jovo na novo
18.12.2014, 20:21
Medić*
29
Hvala cure. Pogledat cu za taj pustolj :) Muz mi je uzeo neko super ljepilo univerzalno. Za svasta nesto a pise i za staklo. Probat cu hoce lu valjati a ako ne bude odoh se naoruzati
18.12.2014, 21:25
canim
4126
Eto Almond ti odgovorila ja sam svoj u OBIju uzela, bila su 2 modela jedan manji jedan veci. ne sjecam se cijene ali cini mi se tako nesto 10tak km, s tim da dobijes i municiju ja je zovem municija. I moze ti za svasta nesto posluziti u kucanstvu.
19.12.2014, 09:02
vila_7
5398
IZVORNA PORUKA: emina08
Emina odavno nisam vidjela ljepsu djeciju sobu sa onim lijepih starinskim "toplim" stihom . Odusevljena sam!!! Imam osjecaj da tvojoj curici ce bas ova soba ostati u sjecanju i kad bude velika jer bas ima dusu!
19.12.2014, 13:26
Medić*
29
I jos jedno pitanje :) Da bi se po staklu pisalo moram li onim bojama za staklo, ili mozda postoje neki markeri, nesto drugo ?