Cure, svaka čast! Ja se po malo zanimam kaligrafijom, ideja je relativno mlada, još uvijek je sve u povoju, istražujem tehnike... Pa kad se imalo šta pokazat, postaviću slike.
Takodje slikam, crtam...U tome ispoljavam svoje osjecaje... A volila bih nauciti plesti, al nazalost su ovdje svi moderni, i niko to ne radi ....Znam heklati ali nisam neki strucnjak i nisam to ni radila ima i 10 godina, nazalost ali kontam sad dok sam u trudnoc malo i to da obnovim...Imam par tunika i majica koje je moja mama heklala dok je mlada bila nekih 70-tih, predivne su pa cu i ja mozda nesto tako da napravim...
ja uglavnom slikam od malena..za svoju dušu, sad nemam vremena ni za šta :)
http://img39.imageshack.us/img39/1208/tigar.jpg
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Moje srce se rodilo 25.09.2008
http://img18.imageshack.us/img18/8435/kopita.jpg
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Moje srce se rodilo 25.09.2008
Evo da neotvaram temu novu, evo par stvari koje su jednostavne za napraviti a mozda vam se svidi...
Zdijela od miljceta
Potrebno ti je:
Lijepak za drvo
Zdijela
Plasticna folija
Cetka
Miljce
1. Pocni sa lijepkom i vodom, napravi od toga smjesu koja izgleda kao mlijeko.
2. Stavite foliju u zdijelu koju ste izabrali za oblik sa vanjske strane.
3. Okrenite zdijelu da onaj da bude naopacke na stolu.
4. Stavi miljce na zdijelu preko te plasticne folije.
5. Cetkicom predji citavo miljce sa smjesom od lijepka koji ste napravili.
6. Kad se osusi miljce mozete skloniti sa zdijele i smaci plasticnu foliju.
dobro je ovo.samo moram naci kod mame jedan milje
hahaha i kod mene je bio to prvi pomisao ;)
ilhana ideja ti je super, imam par miljeva koje sam dobila za vjencanje i sve ih je jedna zenica rucno izradila a nisma ih stavila nigdje jer ne uklapa mi se u namjestaj i stil...ovo cu definiitvno probati al nakon poroda
Broševi su ponovo postali nezaobilazan modni dodatak. U ovoj radionici, osim što ćemo pokazati kako izraditi broš od žice i perlica, kao inspiraciju odabrali smo i drugi jako popularan motiv – leptira!
Potreban materijal:
Posrebrena žica debljine 0,25mm i 0,80mm.
Kliješta za rezanje žice
Kliješta za oblikovanje žice
Perlice – više vrsta (sitnije i veće)Kopča za broš
Kako izraditi broš:
1. 2. 3.
slika 1: Odrežite komad žice debljine 0,80mm, otprilike 30cm dužine – to će biti dovoljno za leptira veličine oko 5cm.
slika 2: Koristeći kliješta za oblikovanje žice, presavijte žicu tako da dobijete ovalni oblik (to će biti tijelo leptira).
slika 3: Na dnu omotajte žicu tako da dobijete potreban završetak.
4. 5. 6.
slika 4: Sada duži dio žice savijete pomoću kliješta do sredine ovalnog oblika iz prethodnog koraka, te kraj omotate oko žice (to je prvi dio krila).
slika 5: Ponovo to napravite i s donjom polovicom, kako bi dobili i drugi dio krila.
slika 6: Kad žicu savijete do «tijela leptira» omotajte je oko žice da bi učvrstili krilo.
slika 7: Nastavite isto tako i sa suprotne strane, omatajući žicu oko sredine.
slika 8: Ovako izgleda leptir kada ste završili s oblikovanjem žice.
7. 8. slika 9: Dalje nastavite raditi sa žicom debljine 0,25mm, na koju ćete nizati perlice, te je omotati oko leptira. Odrežite žicu 0,25mm u dužini otprilike 40-50cm. Jedan kraj žice 0,25mm omotajte oko bilo kojeg dijela na leptiru (najbolje je početi na mjestu gdje je već iz prethodnog koraka omotana žica, jer će se tako najmanje primijetiti). I odmah provucite veću perlicu kroz tanku žicu te je povucite skroz do kraja.
9.
10. 11. 12.
slika 10: Tanku žicu sada omotajte poput paučine, bez određenog redoslijeda, te nižite sitne perlice – jednu perlicu prilikom svakog novog omatanja žice.
slika 11 i 12: Nastavite s istim postupkom i na drugom krilu, isto počevši s krupnom perlicom, te kasnije ispreplećući sitnije. Kad popunite i drugo krilo s jedne strane, s istim komadom žice nastavit ćete taj postupak i na drugoj strani – također počevši s krupnom perlicom. Nakon što omotate svaki pojedini dio krila, tanku žicu omotajte oko deblje kako bi učvrstili žicu.
13.
slika 13: Kada ste popunili krila, dalje trebate nanizati perlice kako biste oblikovali tijelo leptira. Pričvrstite žicu 0,25mm na vrh leptira, između ticala, i nanižete krupnije perlice koliko ih je potrebno da prekrijete cijelu dužinu tijela.
14. 15. 16.
slika 14: Pri dnu tijela omotajte žicu na koju ste nanizali perlice, a na dio žice koji je ostao – pričvrstit ćete kopču za broš. Provucite žicu kroz jednu od rupica na brošu – tako ćete je lakše učvrstiti.
slika 15: Približite kopču što bliže tijelu leptira i omotajte je žicom što čvršće i što urednije. Obzirom da to radite s tankom žicom, ona se neće jako isticati. Na ticala stavite po jednu perlicu i žicu samo savinite oko perle.
slika 16: Ovako izgleda leptir s donje strane, one na kojoj je pričvršćena kopča.