Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
filc sigurno ima u OBIju.. razliku izmedju filca i filcane vune ti ne znam ali znam da sam vidjela sa sajmu rukotvorina rajfove sa cvjeticima od filca i meeed su..
04.01.2013, 01:03
amra_sa
65
IZVORNA PORUKA: D_K
filc sigurno ima u OBIju.. razliku izmedju filca i filcane vune ti ne znam ali znam da sam vidjela sa sajmu rukotvorina rajfove sa cvjeticima od filca i meeed su..
Baš ti hvala, ja sam kod jedne žene našla taj filc ali je deblji, ne odgovara mi. Meni treba baš tanji. A ta vuna je u bojama, pa se od nje rade te kuglice. Da, rajfovi, broševi,ogrlice i sve to mi je super. A volim kreativnost i volim se zanimati nečim, čisto onako iz ćejfa, samo što baš i nemam vremena za to.Tipična sam vaga
04.01.2013, 01:16
canim
4126
d_k ogrlica je preslatka a tek rajfic
Imam i ja raznih djidja za pravljenje nakita, nekad u trudnoci i nakon nje sam se zanimala s tim , pa me proslo, pa sam heklala i plela jedno vrijeme i to me proslo, sad malo slikam na vodi dok me i to ne prodje a onda kontam da malo dekupaziram neke stvari i tako...kod mene uvijek je aktivan neki hobi a imam i posebno sobu samo za mene i moje djidje
Smijem li ja reci gdje flic kupiti
Ima u Robotu na socijalnom novootvorene radnja za repromaterijal, nisam sigurna gdje se tacno nalaze ali cini mi se 3 sprat, uglavnom imaju flic u raznim bojama a i razne vunice.
04.01.2013, 01:27
amra_sa
65
IZVORNA PORUKA: canim
Imam i ja raznih djidja za pravljenje nakita, nekad u trudnoci i nakon nje sam se zanimala s tim , pa me proslo, pa sam heklala i plela jedno vrijeme i to me proslo, sad malo slikam na vodi dok me i to ne prodje a onda kontam da malo dekupaziram neke stvari i tako...kod mene uvijek je aktivan neki hobi a imam i posebno sobu samo za mene i moje djidje
Smijem li ja reci gdje flic kupiti
Ima u Robotu na socijalnom novootvorene radnja za repromaterijal, nisam sigurna gdje se tacno nalaze ali cini mi se 3 sprat, uglavnom imaju flic u raznim bojama a i razne vunice.
Baš si Još mi samo reci koji Robot ? A iskreno o slikanju nemam pojma, mene je prije zanimalno slikanje na staklu, a i sad nemam pojma kako to ide, koje boje i sl. Uglavnom privlačnija mi je za sad izrada nakita i ovi rajfovi i sl. Canim ja te sve mijenjam sa jasmin, ne znam zašto. Čini mi se da imate sličnu profilnu sličicu.
04.01.2013, 01:34
canim
4126
Koliko ja znam jasmin ima 2 crvena srca na profilnoj slicici ili se varam a mozda ima jos neka jasmin da ja ne znam...nisam upratila
A Robot na socijalnom, cini mi se da sam vec napisala.
04.01.2013, 01:37
amra_sa
65
Koliko ja znam jasmin ima 2 crvena srca na profilnoj slicici ili se varam a mozda ima jos neka jasmin da ja ne znam...nisam upratila
A Robot na socijalnom, cini mi se da sam vec napisala.
Eh ta jasmin Nju sam nekako prvu skužila na RR. Ups nisam dobro pročitala, sad vidim da si napisala. Taman ći aBd sutra poslije posla gore da ovjerim zdravstvene, usput mi je da pogledam.
04.01.2013, 09:44
Miracle*3
463
IZVORNA PORUKA: amra_sa
bebice, bas ti je lijep nakit. ja sam nekad kupila zicu ali se nisam usudila da probam raditi sa njom nesto. moras biti bas precizan..
ja obecah staviti sliku kad zavrsim ogrlicu.. ovo je verzija broj 2, prva je bila sa velikim heklanim kuglicama i sve je bilo previse masivno.. ovo je bolje ali moram jos pojacati ovaj dio koji drzi sve, pretanko mi je..
Ovo je prava umjetnost, svaka čast. Nedavno sam probala izradu heklanog rajfa i nisam završila, moglo bi se reći da pomalo nabadam to heklanje. Nego ja imam pitanje za tebe i za sve dame koje se bave izradom rajfova i sl. rukotvorinama da mi kažu gdje mogu nabaviti u Sa tanji crni filc i filcanu vunu ? Gdje to 2 kupiti i kako praviti one filcane kuglice ?
Ja sam filc kupovala u obiju i preko ebaya, i moram priznati da je ovaj iz obija super, i tanak je i mozes s njim sto hoces.
D_K, cime si punila ove heklane kuglice? Je li stiropol u kuglicama ili...?
04.01.2013, 09:55
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
D_K, cime si punila ove heklane kuglice? Je li stiropol u kuglicama ili...?
punjenje iz jastuka :))) to mi je prvo doslo pod ruke.. moram nabaviti i pravo oriđinale punjenje tipa stiropol kuglice - bice tvrdje i nece se deformisati..
04.01.2013, 09:57
Blue rose RR
4361
Super su vam uradci, D_K svaka čast na idejama Mogu da mislim kako se ljepoticama sviđa.
04.01.2013, 13:17
aidana
833
bebice, bas ti je lijep nakit. ja sam nekad kupila zicu ali se nisam usudila da probam raditi sa njom nesto. moras biti bas precizan..
ja obecah staviti sliku kad zavrsim ogrlicu.. ovo je verzija broj 2, prva je bila sa velikim heklanim kuglicama i sve je bilo previse masivno.. ovo je bolje ali moram jos pojacati ovaj dio koji drzi sve, pretanko mi je..
Ogrlica ti je super ove cvjetice si crtala ili je decoupage? Ja jos nisam skoknula do Tugre, ali uskoro cu mozda do Austrije pa se tu namjeravam obezbjediti sa svim sto mi treba. Ja filc nisam vidjela u OBI-ju... to ne mora znaciti da ga nema vec ga izgleda samo ja nisam vidjela. A bas mi treba jer radim na razvojnom tepihu za bebacha pa sam mislila napraviti geometrijske figure ili zivotinjice i prisiti.
04.01.2013, 13:20
aidana
833
Canim zavidim ti, ja mogu samo sanjati o tome da imam svoj kutak. Sad za sad, u mojoj dnevnoj/spavacoj/djecijoj/sve u jednoj nema nigdje mjesta
04.01.2013, 13:28
canim
4126
aidan ma kad se ima volje + zelje +malo maste + kreativnosti od malog prostora se moze svasta napraviti pa cak i sebi odvojiti neki kutak za rad, bitno je da je srce ispunjeno, a broj soba je manje bitan
Cekamo da nam i ti postavis neke slikice svojih radova
04.01.2013, 14:05
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: aidana
Ogrlica ti je super ove cvjetice si crtala ili je decoupage?
Ja filc nisam vidjela u OBI-ju... to ne mora znaciti da ga nema vec ga izgleda samo ja nisam vidjela.
decopage
u OBIju kod fimo mase..
ja cu svakako trknuti do Robota cim ugrabim vremena, bas me zanima ta radnjica..
04.01.2013, 16:48
amra_sa
65
Miracle meni i treba taj tanji filc Nego žemske ja vam po preporuci forumašice canim danas odem u Robot u tu radnju...Imaju svega, imaju i filca samo je deblji, trebao bi nekad krajem januara doći i tanji. Tako mi reče čiko koji tamo radi.
04.01.2013, 17:01
MicoTico
340
D_ , prekrasno Ogrlica mi se posebno sviđa. Imaš li kakvo uputstvo za izradu? Ja obožavam ovakav nakit,, imam ga dosta i rado nosim, pa mi pade napamet da i ja sebi napravim nešto Svaki savjet je dobrodošao!
05.01.2013, 13:28
gvendolina
1896
ja sam naprosto oduševljena decoupage-om, ali mi se učinilo komplikovano kada sam gledala neki prilog na tv-u. Redovno pratim radionicu u Travniku https://www.facebook.com/hobbyart.multimediaprint?ref=ts&fref=ts rade izvrsne stvari. da li ima neka radionica u Sarajevu zna li neko
D_K prekrasno je sve,svaka čast ja sam već u glavi počela prebirati podrum kod mame, ona ima nekih starinskih stvari koje bi se mogle uraditi Da li se stvari urađene decoupage-om mogu koristiti ili su samo kao ukras,na primjer da se uradi sehara ili stolić?
I ja cu uskoro, samo dok nabavim potrebnu vunicu, isplesti sebi jedan cool sal :)
Neko je nedavno komentarisao da ne moze naci obicne drvene kutije ili su preskupe. Moj otac otkako je otisao u penziju pravit tako te stvarcice, pa ako nekome trebaju kutijice po povoljnim cijenama, tu smo, heheh.
Veceras cu staviti slike kutija koje je napravio, ako nekoga zanima.
20.01.2013, 00:05
amra_sa
65
Da se i ja pohvalim. Moj prvi urađen heklani rajf , večeras gotov. Imam već narudžbu za drugi (moja prijateljica). Kako je krenulo, možda i biznis razvijem. Nisam neki fotograf ali eto ...
20.01.2013, 00:44
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: amra_sa
Da se i ja pohvalim. Moj prvi urađen heklani rajf , večeras gotov. Imam već narudžbu za drugi (moja prijateljica). Kako je krenulo, možda i biznis razvijem. Nisam neki fotograf ali eto ...
bas super, ja si pletem sal samo mezanima jel rajf kupis obicni pa na njega heklas?
ananas_ze da, kupim obični pa ga načičkam tim điđama i cvjetićima Vjeruj mi da nikad u životu prije nisam heklala,to mi je prvi uradak. Plela jesam, mama rahmetli me učila da pletem. Sa 9 godina sam joj isplela novčanik, koji je ona ponosno nosila godinama. I tako sitne stvarčice, lutkama majice i tole, samo sam više zaboravila i da pletem. A ovo sam počelka, vidjela od prijateljice i onda skontam da bi mi to dobro došlo prije svega liječi živce
Treba mi pomoc, od onih koji su radili dekupage. Da li je bitna podloga na koju se radi. Mora li biti drvo ili moze i plastika? I da li je komplikovano, moze li se uraditi to preko dugmeta? Jer mi za ovo trebaju ti dugmici sareni :)
28.01.2013, 08:21
shpagica
574
Hej Miracle, super su ti ove stvarcice sto radis! Od cega su ti one trakice od kojih pravis ogrlice, jel kupis neki triko na metar ili iskoristis stare majcice ili kako..meni isto ono izgleda interesantno pa bih da nesto pokusam da napravim ali ne znam od cega da krenem :)
28.01.2013, 09:09
Miracle*3
463
Hvala ti:) Mozes od majica, a mozes i kupiti? Ja sam kupila, ali ne moze bas svaki, e sad ja ne znam u cemu je razlika kod tih trikoa. Kad skontam fol javicu ti. A li mislim da su ovi sto nisu dobri, previse tanki
28.01.2013, 09:31
shpagica
574
Gdje kupujes triko, koliko je po metru?
28.01.2013, 09:54
lady_bubamara
257
Divne li teme, e ovakva tema mi treba u trudnoći da odmaram mozak i skrenem misli.
Ja sam nekada prije udaje šila i pravila torbice i haljinice za barbike i namještaj za barbike , pravila sam kutije za nakit uz pomoć kutija za cipele ili manjih kutija od satova, čaša itd...Al kad sam se odselila to sam ostavila kod svoje mame u B. luci. Muž mi je kupio perlice i udice i te stvarčice za izradu minđuša ali ja to ne znam da pravim , takođe imam želju da naučim plesti i imala sam brdo pokušaja al ne ide. Skoro sam našla kako se prave čestitke pa kontam da se bacim na posao. I sad mi je toliko drago što ima ova tema pa će mi vaši savjeti odlično doći, moram sve da vas isčitam od početka do kraja