cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kuhanje za Bajram

  
clock-img

24.07.2014, 22:50

clock-img

salmy

pencil-img

5830

clock-img

24.07.2014, 22:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: salmy

Sto ja volim paprenike...to moja mama pravi

a uvijek se sjetim oca rahmetli kad bi dolazio iz dzamije nosio je paklamuuser posted image

joj kako su meni Bajrami tuzni


user posted image

mm ide po paklame...i nosi mojoj mami ujutro pa dolazi doma sa njima...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.07.2014, 23:23

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Jel to slatko? Jel punjeno necim?
Fino izgleda.

clock-img

24.07.2014, 23:26

clock-img

R&T@

pencil-img

5982


IZVORNA PORUKA: salmy

evo ga
http://slkm.at/5713199



E, bas ovakav...
U njemu su mi svi bajramski mirisi...


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

24.07.2014, 23:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Galicia

Jel to slatko? Jel punjeno necim?
Fino izgleda.



paprenjak ima šećera u sebi...
al nije puno sladak...to je nabijeno tijesto a opet razabrano...
nije baš da ga namžeš paštetom al nije sladak puno...

a paklama, hljebna pogača oblika dole i gore krug...u vidu fesa i okolo onoga bijelo tj ahmedije..čista simbolika...
ja ih mimo Bajrama ne znam jesam li ikada vdijela za kupiti

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.07.2014, 09:11

clock-img

damma

pencil-img

1281


IZVORNA PORUKA: R&T@


IZVORNA PORUKA: salmy

evo ga
http://slkm.at/5713199



E, bas ovakav...
U njemu su mi svi bajramski mirisi...



kod nas ih nema kupiti..

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

25.07.2014, 09:16

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Damma, ne vjerujem da ima paprenika ni u Sarajevu kupiti...
Pekare prodaju ove kao pogace, hljebove sto je Hanady opisala...

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

25.07.2014, 09:29

clock-img

Alannah

pencil-img

518

Drage zene u pomoc,hocu da pravim baklavu prvi put u zivotu. Imate li kakav provjeren recept sa detaljnim upustvom. I inace mi kolaci ne idu od ruke,a necu da mi neko drugi pravi ili da kupujem baklavu. Eto, hvala vam unaprijed user posted image

clock-img

25.07.2014, 10:04

clock-img

EEDITH

pencil-img

1217

ja sinoć napravila hurmašice sa pekmezom(mi ih volimo pa za naš ćeif)
večeras sam planirala baklavu jer smo u subotu kod sestre na iftaru pa tada ne mogu ništa,
ostalo u nedelju

_____________________________

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

clock-img

27.07.2014, 15:28

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Hanady user posted image user posted image user posted image .
Kod tebe je, dakle, skupljanje, pa je sasvim opravdana tako bogata trpeza.
A kod nas je okupljanje kod sveki.
Moji kolači su monte kolač na moj način, i torta s borovnicama.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

30.09.2014, 11:10

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

Zene, kakve kolace pravite za Bajram?

Vidim da dosta vas hvali ovo cudo od cokolade, pa sam kontala napraviti. Ima tepsiju 20X30X5, pa me zanima je li ovo 5 cm plitko, jer procitah da se Iman 83 zeznula pri odabiru plehauser posted image .
Ne znam sta bih drugo pravila, jer idemo kod mame i sveki, i nema nas dva dana :).
Heeelp

clock-img

01.10.2014, 17:24

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Tortu od kokosa i još ću neki kolač.
Sirnica, punjene paprike, rolada od mljevenog mesa, salatice.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

01.10.2014, 22:38

clock-img

ena23

pencil-img

2131

ako nekome treba ideja za pravo dobro jelo, evo: https://www.youtube.com/watch?v=0wFdQZKlc64

pravila uz ramazan par puta, njaaam je
dobro, zena prica turski al se jako dobro da skntat sta radi user posted image

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

02.10.2014, 16:01

clock-img

elmaL

pencil-img

461

Kako prije nisam vidjela ovu temuuser posted image user posted image

Sta pravite za Bajram, pogotovo ove kod kojih ima zakazan rucakuser posted image

Kod mene je za hadzinski Bajram rucak, a kod roditelja za onaj drugi, tako smo se Zdogovoriliuser posted image doduse jedva cekam da se sestra uda ili brat ozeni pa da malo promijenimouser posted image

Ja cu peci meso i krompir, napravicu kus-kus s povrcem isto kao prilog (bas bajramskiuser posted image ), kontala sam i slaganu zeljanicu i sirnicu u frkovima.

Od slatka, coko keksici, medenjaci i nesquik san torta, Hanady je jednom preporucila na kuhaniji, dao joj Bog zdravljeuser posted image pravila sam je nekoliko puta, za moju porodicu i jos neke clanove najbolja tortauser posted image

Za ovo gore sto Hanady spominje, nikad cula nisam. Mi u Hercegovini smo bas zakinuti za neke stvariuser posted image

_____________________________

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

02.10.2014, 17:52

clock-img

Latinka

pencil-img

650

Znam da je o tome pisano prije 2 mjeseca, ali Hanady ili neko drugi, mozete li podijeliti recept za te paprenjake?

_____________________________

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

clock-img

02.10.2014, 20:49

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Za Bajramski rucak :
Supica sa povrcem i komadicima mesa
Telece pecenje i peceni krompir.
Mantije
Kuskus salata i sezenoska salatica.

Od slatkisa baklava (pola mjere ) i sitni kolacici.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

02.10.2014, 21:07

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Evo mene...direkt iz kuhinje


elem slatkiši
1. baklava
2. torta
http://www.coolinarika.com/recept/orange-mousse-torta/?meta_refresh=1
3. po prvi put i ove krasotice :)
http://www.coolinarika.com/recept/krasive/?meta_refresh=1
4. i ovaj put ovo
http://www.coolinarika.com/recept/lazne-rafaelo-kugle/
dopalo se ekipi mlađih prošli put :)


a slano...
e slanooooooooooo
user posted image

1. sogan dolam, japrak u raštici, japrak u vinovoj lozi
2. teleća rebra izdinstana ( pa ćemo da zapačemo kad zatreba)
3. gratinirani krompir
4. hadžijski ćevap
5. mimoza salata
6.sirnica i burek
7. bamja sa telećom koljenicom
8.hladne plate ...
9. salata kupus svježi...zeleni i crveni
10. pileći fileti pohovani u cornfleksu
11. crvene paprike punjene fetokm pa pohovane...

a moj recept za paprenjake ...evo djelim ga sad...ovo je po prvi put...smao da se zna ovo je porodični recept koji sma ja kao snaha naslijedilauser posted image

šta'š...tako mi lijepi grah paouser posted image

2 kg brašna
125 g putera
2 dl ulja
3 jaja
šećera jedna kašika supena
30 gr germe
narendati kore do naradnže jednu kašiku supenu
ćurokot, unutra jedna kašika supena


potkuhati sa oko 1 l mlijeka toploga...ako treba prkeo litre ide se sa vodom dalje...
ostavite da odstoji
prekuhati kad nadođe pa ostaviti opet da nadođe...
kada iduću pu nadoće, napraviti loptice malo u oblik valjka nek vam idu pouljenim rukama...slagati u pleh...
poslagane premazati žumancetom i posusti ćurokotom kroz prste...
nek stoje na toplom da nadođu u plehu
staviti u zagrijanu rernu na 200 stepeni...
nakon 15 minuta smanjiti na 150 stepeni još 10 minuta...
i na 100 stepeni još 10 minuta..
vi najbolje znate svoje rerne u mojoj ovako valja
izvaditi, sa ruke posuti vodom poklopiti krpama nek odstoje...


ovu mjeru možeze i upoloviti...
ovo je previše user posted image
nemojte ko mlada prvi put puna kuća paprenjaka bilauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.10.2014, 07:48

clock-img

Latinka

pencil-img

650

Hanady, hvala za recept user posted image
Zeno draga, ti se bas nakuhas svega. Ne mogu da vjerujem da toliko spremis hrane i da se sve pojede. Kod mojih je prije dok je nana bila ziva bilo okupljanje za bajramski rucak, ali mama nikad nije pravila toliko razkicitih jeka. Doduse, gore u nekom ranijem postu si pomenula razlog tome :)


_____________________________

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

clock-img

03.10.2014, 07:58

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

Hanady, svaka cast!
Kad vidim sta sve kuhas tacno me stid user posted image . Ja par stvarcica napravim i umorna hahah

clock-img

03.10.2014, 08:45

clock-img

Penelope82

pencil-img

264

Narode,hajde pleeease,neka mi neko objasni postoji li neka posebna spagica kojom se veze pek papir za hadzijski cevap ili?Gdje da to nabavim?Nemojte se puno smijati user posted image user posted image  I skontala sam da se servira onako u papiru...,a kako onda uz to posluziti prilog(u isti tanjiruser posted image ) i sta bi najbolje islo...Mozda riza?user posted image

clock-img

03.10.2014, 10:06

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Penelope82

Narode,hajde pleeease,neka mi neko objasni postoji li neka posebna spagica kojom se veze pek papir za hadzijski cevap ili?Gdje da to nabavim?Nemojte se puno smijati user posted image user posted image  I skontala sam da se servira onako u papiru...,a kako onda uz to posluziti prilog(u isti tanjiruser posted image ) i sta bi najbolje islo...Mozda riza?user posted image



ma ne treba ti posbena špaga...može obični konac pa ga presaviješ više puta...
il špaga obična ona od jute...
a ja ne radim u pek papiru ja to još jednostavnije i bolje mi se ispihtija i nekako mi drži toplotu na ovim posluživanjima punoga stola...pa u folijiju g stavim...tako mi špaga ne treba samo zavrnem fino...

a posluživanje...
ja stavim više zamotuljaka na stol , pa pored stavim priloge po želji svako sbei vadi...

a kada služim na tanjariu onda na veći plitki tanjir stavljam zamotuljak...koji će onja koji jede otpakirati a pored stavim prilog...koji je uglavnom i čvrst...

elem meni je i zato folija mnogo milijauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.10.2014, 10:08

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Latinka

Hanady, hvala za recept user posted image
Zeno draga, ti se bas nakuhas svega. Ne mogu da vjerujem da toliko spremis hrane i da se sve pojede. Kod mojih je prije dok je nana bila ziva bilo okupljanje za bajramski rucak, ali mama nikad nije pravila toliko razkicitih jeka. Doduse, gore u nekom ranijem postu si pomenula razlog tome :)


Da puno nas je...
i iz više puta kod nas se spolužuje...
ja stigne sve da obićem al meni se dolazi...
a i nas najbližih mašala ima i nismo male hraneuser posted image svi veliki bogamiuser posted image i jedu konkretnouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.10.2014, 10:13

clock-img

elmaL

pencil-img

461

Ja padoh ba g... kad ugledah Hanadin meniuser posted image

Haj draga poslije napisi recenziju za ove Krasiveuser posted image bas mi djeluju fine.

I ove kuglice su super, spasila sam recepte da se prave nekad.



A sad pitanje: da li mogu peceno meso malo ranije napraviti? Hoce li biti ok ako se jelo sat dva nakon pecenja?
Ne znam koliko ce mu trebati da se ispece, pa ga moram ba vrijeme staviti. Valjda ce biti jestivo.

_____________________________

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

03.10.2014, 10:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: elmaL

Ja padoh ba g... kad ugledah Hanadin meniuser posted image

Haj draga poslije napisi recenziju za ove Krasiveuser posted image bas mi djeluju fine.

I ove kuglice su super, spasila sam recepte da se prave nekad.



A sad pitanje: da li mogu peceno meso malo ranije napraviti? Hoce li biti ok ako se jelo sat dva nakon pecenja?
Ne znam koliko ce mu trebati da se ispece, pa ga moram ba vrijeme staviti. Valjda ce biti jestivo.



krasive su laganica...
ja sam reckala orahe...
a eurokrem sam uzela onaj koko konzum K Plus proizvod crni predobar je ...super legao u ovo...
pravljenje je prelagano i brzo...
samo sam ja 300 gr čokolade otopila sa 6-7 kašika ulja...
mm oduševljen a i djeca probaše mloprije...dasoh im...
i baš se brzo napravi...


a što se mesa tiče...ja uglvanom disnatam na tihoj vatri sa po malo vode koma mesa il komade mesa u velikoj šepi...
znaš ono puljim, stavim začine na mesu pa okrenem na toj masnoći pa podljevam vodom...i tako par sati...cijeli dan ako treba uoči potrebe...
onda ga takvoga ostavim na hladno...
i sutra za bajram samo u zagrijanu pećnicu ubacim noliko koliko mi za taj ručak treba na nekih 20 minuta da se samo malo zapeče odozgo...obavezno izvadim one masnoće i ode okolo koja se stisla dinatnjem i stavim po tim komadima il komadu mesa


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.10.2014, 11:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

Zadnji članci

article-img