Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
tortu koju sam sinoć pravila-torta sa čoko bananicama,ali sam ja iskombonovala nekoliko recepata koje sam našla! TORTA SA ČOKOBANANICAMA KORA:6 bjelajaka(dobro umutiti) PA dodati 6 kašika šećera 2 kašike brašna 200 g sjeckanih oraha; peći u pouljenom i pobrašnjenom plehu na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od pleha sa strane!
FIL 1: skuhati 2,5 dL mlijeka sa 2 kašike šećera, pa u nj dodati prethodno umućeno 6 žumanjaka sa 3-4 kašike mlijeka i 4 kašike gustina Ohladati pa u to dodati:umućeno 125-150 g putera 125 g šećera u prahu!
FIL ":skuhati na pola litra mlijeka 2 pudinga od vanile i ohlađeno umutiti sa 125-150 g putera koji je izmiksan sa 125 g šećera!
U jedan od ova dva fila dodati istopljenu čokoladu za kuhanje-100 g!
Umutiti 5oo mL slatkog vrhnja za šlag! Otopiti(ušpinovati)nekoliko kašika šećera pa dodati šolaju vode i uhuhati! Kad se ohaladi umiješati u šlag(2 kašike od toga ostaviti za ukrašavanje) pa premazati po čok.filu! http://img697.imageshack.us/img697/7964/pa170161.jpg U slast! Evo damma i drugi put
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
05.11.2011, 19:09
damma
1281
hvala ti puno da prepisem u svoj tefter kupila sam potrebne sastojke za nju juce. u koji fil je bolje stavit cokoladu za kuhnje, puding ili u ovu sa zumanjcima?
_____________________________
2004. 2008.
05.11.2011, 19:51
DM
2408
Ja sam sinoć u puding stavila b.čokoladu, a u žumanjca crnu!
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
05.11.2011, 20:02
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamine oci
evo ja kolace zkotovila jos neke sitnice oko rucka
sampita
mmmmmmmmm mamine oči ja mnogo volem šampitu, a ova tvoja mi se čini baš pravo dobra...Mogu li malo da umočim
Bile ste vrijedne, šta ste sve spremile, svaka čast Ja sam samo tortu i dosta od mene
05.11.2011, 21:54
Hanady RR
18727
evo djlela amojih kolača...sutra vam stavim baklavu slikah je na oftoparatu mrzi me sda ustajat jer sma tek sjela muž malo fotkao mobilcem pa da se pohvalimo
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.11.2011, 22:00
palachinken
5397
Plaho vrijednih zena, svaka cast. Moje slastice su gotove, sutra cu slikat, kad ih propisno serviram. Igrom slucaja napravih i kofol snickers kuglice, recept nastao u trenutku i ispale su odlicno, a usput se pocistili repovi namirnica Sutra poslije podne ostaju mi pahuljicine pite, jedna s piletinom, druga s gljivama i rolat s jufkama i mljevenim mesom.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
05.11.2011, 22:12
Visnja RR
15102
hanady sigurno je i preukusno
cure slastice su vam odlicne
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
05.11.2011, 22:12
pauza
534
IZVORNA PORUKA: pauza
zenice molim vas za pomoc: posto cu sutra prvi praviti ovu strudlu od piletine, a posto je Bajram ne bi da nesto zeznem..... interesuje me koja je otprilike dimenzija tjesta sto trebam razvuci za jednu strudlu i da li svo vrijeme pecem na 250 stepeni, bojim se da mi nije jaka vatra, obzirom da je meso unutra vec kuhano pa se treba ispeci samo tjesto?? i da li neko zna koliko ide mlijeka, jer sam ja smotana za ove odokativne mjere... molim vas izvinite sto peglam, ali eto da nije Bajram ne bi mi bilo zao da nesto pokvarim, a ovako....:-))
palachinken, hanady please.....
05.11.2011, 22:15
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: pauza
IZVORNA PORUKA: pauza
zenice molim vas za pomoc: posto cu sutra prvi praviti ovu strudlu od piletine, a posto je Bajram ne bi da nesto zeznem..... interesuje me koja je otprilike dimenzija tjesta sto trebam razvuci za jednu strudlu i da li svo vrijeme pecem na 250 stepeni, bojim se da mi nije jaka vatra, obzirom da je meso unutra vec kuhano pa se treba ispeci samo tjesto?? i da li neko zna koliko ide mlijeka, jer sam ja smotana za ove odokativne mjere... molim vas izvinite sto peglam, ali eto da nije Bajram ne bi mi bilo zao da nesto pokvarim, a ovako....:-))
palachinken, hanady please.....
eh ovako... mlika stavi 2 dl...pa zakuhavaj da dobiješ tijesto ko za picu...ako je pretvrdo doaji još fildžanom... a dimenzije tjesta ...razviješ na dužinu i širini pleha iz šećnice...kad je namažeš srolaš je i tako dva puta... dobiješ pun pleh onaj kockasti iz šećnice sa dvije štrudle.. a meso unutra nije ni bitno u pečenju... tebi s etjesto treba ispeći...ako te strah d ana izgori ti peci na 200 stepeni pa nakoh 20 minuta porvjeri čačkalicom jel ti unutra pečena štrudla.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.11.2011, 22:19
Anoniman
ja se udebljala gledajuci slike...a nemate pojma kako mi se sad jede slatko
predobro sve izgleda...a vjerujem da je i ukusno
05.11.2011, 22:20
Hanady RR
18727
dadada bujrum
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.11.2011, 22:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
dadada bujrum
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakni
05.11.2011, 22:27
pauza
534
hanady, puno hvala!!! nadam se da ce mi uspjeti... znaci razvucem je skroz a onda srolam vise puta (pretpostavljam da meso redam s pocetka u jednom redu, a ne po cijelom tjesti kao npr slatku strudlu??) a sto se pecenja tice me bilo zbunilo jer pise 40 min. na 250 stepeni pa mi izgledalo previse pecenja, obzirom da je samo tjesto bitno.... izvini molim te jos jednom i puno hvala!! (majke mi nisam inace smotana u kuhinji ali em sutra Bajram, em prvi put pravim pa ne smijem zeznuti:-)) ljubimmm:-*
05.11.2011, 22:30
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
dadada bujrum
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakni
ponesi mi jednu baklavu i rusku kapu pa posalji preporuceno
05.11.2011, 22:31
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: pauza
hanady, puno hvala!!! nadam se da ce mi uspjeti... znaci razvucem je skroz a onda srolam vise puta (pretpostavljam da meso redam s pocetka u jednom redu, a ne po cijelom tjesti kao npr slatku strudlu??) a sto se pecenja tice me bilo zbunilo jer pise 40 min. na 250 stepeni pa mi izgledalo previse pecenja, obzirom da je samo tjesto bitno.... izvini molim te jos jednom i puno hvala!! (majke mi nisam inace smotana u kuhinji ali em sutra Bajram, em prvi put pravim pa ne smijem zeznuti:-)) ljubimmm:-*
stavljaš kao i na staltku štrudlu...komletnom sužinom...nadođe štrudla i meso ostane unutra i ne bide suhoparno kako bi bilo d aje smao u sredini
ma smo polako...jednostavno je i ukusno...uspjt će 100%
dada javi se u ponedeljeka ujutro šefici trebaš joj nešto pa poneis i kašiku nije frka Eto šefice da znaš...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.11.2011, 22:31
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
dadada bujrum
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakni
vidimo se kod Hanady
05.11.2011, 22:32
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: noa
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
dadada bujrum
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakni
ponesi mi jednu baklavu i rusku kapu pa posalji preporuceno
ma nemoj...sjedi na voz dođi u sa...da te vodimo u zenicu...ako ideš...ja odmah od ponedljeka pravim novu turu za voz kolača koje ti voliš
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.11.2011, 22:32
klemzi
2988
IZVORNA PORUKA: bananica
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
dadada bujrum
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakni
vidimo se kod Hanady
Meni ponesi na koncert...komad torte i jednu ahmediju
_____________________________
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
05.11.2011, 22:34
Anoniman
no frks...samo Vi recite...gdja. noa
05.11.2011, 22:37
Hanady RR
18727
jao pa sad sam skontala...ja ću upoznati klemzi
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.11.2011, 22:39
Hanady RR
18727
bananice no problemo...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.11.2011, 22:42
klemzi
2988
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
jao pa sad sam skontala...ja ću upoznati klemzi
eee otkad ja tebe ovdje ne sretoh ja na onim tamama čekanja da li ćemo se stvarno uspjeti upoznati..ja se sve nešto bojim da će nešto iskrsnuti...danas gledam u karte i kontam, a šta ako ih zaboravim Dadada pa bilo bi divnooooooooo odosmo Ot, dogovorit ćemo se za ovo
< Poruku je uredio klemzi -- 5.11.2011 22:44:19 >
_____________________________
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
05.11.2011, 22:44
pauza
534
ahaaaaa, znaci po cijeloj povrsini tjesta namazem pavlakom, pa onda isto preko cijele povrsine rasporedim meso???? e bas sam smotana, ja bi poredala meso samo u jednom redu, tj. cijelom duzinom, a ostalo bi mi ostalo suho, tj. samo pavlakom premazano.... sreca pa pitah
ja sam pravila prije sa jufkom kupovnom, svaka se premazuje pavlakom, a filuje se prethodno przenim pilecim filetima i gljivama dinstanim na luku, ali se tu stavljao fil ovo sto gore spomenuh, s pocetka jufke cijelom duzinom i srola se, bude bas debelo jer je dosta fila, ali ovo unutra je sve vec gotovo i bitno je onda samo da se ispece kora.... eto mozda nekome posluzi i ovaj moj recept:-))
05.11.2011, 22:46
Anoniman
Drage moje...ja vam odoh u krpe Zelim vam BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN da ga provedete u miru i radosti sa svojim najblizim
05.11.2011, 23:58
Medić*
29
Evo nasih bajramskih poslastica
Kadaif sa sjeckanim orasima, mljevenim bademima i tahan halvom i Bijeli brijeg.
Rolat sa jafa keksom, tek zavrsen, upakovan u foliju da se stegne, jos samo da ga poprskamo, kokosom