Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
eh ja ću isto ove naparviti definitvno rafaelo bomice... pa ću one od naše mya i za novu godinu sma ih rpavila fere roscher....
e boem tortu i rolat mačije oči baklava al standardna neda mi muž da se zezam sa baklavom
i slano sma sve osmislila...
uglavnom ujutro nakon preglda kod čika doktora i frizera kuhinju zaposjedam do duboko u noć
al mi zato kuća blista mašallah... i po zimnice sam potrpala u zamrzivač
Ja bi kod tebe na rucak
28.08.2011, 20:43
Hannica
2920
Ja cu ipak napravit cudo od cokolade,neda mi se valjat ove loptice .To cu probati nekad poslije Bajrama.
28.08.2011, 20:46
Hanady RR
18727
bujrum malena
ma da nas je 200 ima mjesta
a biće nas oko 13
28.08.2011, 21:02
Amam
659
Eh i ja sam se konacno dozvala da skontam sta praviti: ruzice po zelji mog habibija i jos pravim rafaelo kuglice ali ne ove palachinkine i one standardne smedje s pudingom,bijele cu dekorisati s crnom coksom,ako uspije stavim vam fotke,odoh sad ovo malo cudo uspavati,pa da krenem.
Evo cure, ja jedino ovako sliku mogu postavit ne znam zasto, nisu lose ispale, moje su zute nisu bjele mm kaze da ima puno kokosa, pa sad ne znam dok ja ne probam
mmm super izgleda ja volim kokos a kako se ovo pravi daj recept da probam napraviti ...... mada nisam neki stucnjak i nadam se da nije komplikovano Jer ja ne pravim kolace iskreno Neznam , ni ne volim ih a ovo obozavam jednom sam probala a nisam recept pitala ....
28.08.2011, 21:22
damma
1281
ja danas napravila baklavu i krem tortu, skuhat ću još "hošaf", i mislim da je to to od slatka. a što se tiče slanog programa, bit će jagnjetine, maslanicu crnu ću da napravim, piletinu, neku čorbu, još ne znam koju. i još ću nešto al nemam pojma šta. mm će skontat, pošto on u tome uživa. sutra aBd valja na poso, a kad dođem odmah u kuhinju...
28.08.2011, 21:37
InLove
538
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ja cu ipak napravit cudo od cokolade,neda mi se valjat ove loptice .To cu probati nekad poslije Bajrama.
Ja eno napravila te rafaelo i crne kuglice- Zrna kahve...još ih moram uvaljati... Slikam ako budem imala kuveta...crkoh danas...
kad sam ja uspjela s dvoje djece ,ustvari troje,mm je gori nego neko djete, i ti ces
28.08.2011, 22:17
myb@by
1644
IZVORNA PORUKA: myb@by
Ženice kontala sam pored torte i baklave da napravim i bombice, pa ako neko ima neki fin recept, pošto ja svoj ne mogu da nađem, molila bih da mi napiše. Hvala
Evo da se citiram,znači interesuju me najjednostavnije bombice, one sa keksom i orasima što se uvaljaju u kokos, one prijeratne .
28.08.2011, 22:22
Anoniman
Ženice kontala sam pored torte i baklave da napravim i bombice, pa ako neko ima neki fin recept, pošto ja svoj ne mogu da nađem, molila bih da mi napiše. Hvala
Evo da se citiram,znači interesuju me najjednostavnije bombice, one sa keksom i orasima što se uvaljaju u kokos, one prijeratne .
Cure hvala vam . Iman ja sam bila zadnja generacija pionira, sjećam se svega. Bombice su bile glavna fora za N.G
28.08.2011, 22:52
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
29.08.2011, 12:26
Anoniman
ja vec pocela sa pripremom kadaif by Amela RR stavih da se pece a polako i baklavu sa plazmom se pripremam da pravim a nakon toga jedan rolad iz mojih devojackih dana sa prelivom od vanile
a deca sve troje kuci ma urnebes noge mi drhtu od stresa i sa njima trebam i slatko pripremit i koncentrisat se da sve bude o.k vec mi stres pocinje sto se sutra rucka tice bice pasulj s mesom i pita za moju porodicu i jos brata i dva devera dosta ma sve nekako tuzno nema ko ni doci niti se gde za bajram otici al sprema se da se oseti malo duh bajrama , pogotovo moja deca da polako saznaju pa i da se raduju
29.08.2011, 12:32
damma
1281
a kako praviš baklavu s plazmom? kod mene je onaj stari recept, kg jufke, kg oraha, kg šećera, mada ja stavim gotov dva kg, volim kad je slađe.
29.08.2011, 12:35
Anoniman
ja dodam u orahe i secer jednu casu plazme ( neko stavlja i pakovanje od 200gr) pa to po jufkama posipam
29.08.2011, 12:44
damma
1281
i ja posipam smjesu oraha i malkice eera stavim, red jufke red toga a na kraju kad je isijeem prelijem vruim maslacem i pola ae ulja. peem je oko dva sata, a agdu napravim tako da jedan dio eera proprim a drugi onako uvagdim. stvarno bude dobra, mm je sino ve probo, nije mogo ekat, kae da je dobra. napravit ću još ove stare kuglice, neko ih spomenu, zaboravila sam ih a prije sam ih redovno pravila bratu, on ih jako voli. obradovat će se kad mu sutra abd odnesem.
< Poruku je uredio damma -- 29.8.2011 12:46:47 >
29.08.2011, 13:04
Lulu_08
350
Nas dvije idemo kod sveki na Bajramski ručak, a poslje podne možda do njene sestre i djece. Planiram večeras skuhati punjene paprike u zemljanom loncu - u šporetu i možda čokoladne muffine napraviti.
29.08.2011, 13:12
SdZ
2784
Moji kolaci i kuca spremni.
29.08.2011, 14:59
isabella
265
ajde brzo molim vas kako ide ona krema od zumanjaka sto se kuhaju na pari pa se doda cokolada evo nema mi recepta a u pola sam posla hvala unaprijed,,
29.08.2011, 15:20
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: isabella
ajde brzo molim vas kako ide ona krema od zumanjaka sto se kuhaju na pari pa se doda cokolada evo nema mi recepta a u pola sam posla hvala unaprijed,,
ja sto imam kremu ide:koliko zumanjaka toliko kasika secera i mjesas na pari dok se fino ne zgusne krema,kad se ohladi umutis maslac u to,a cokoladu mozes u zumence kad budu gotovi da se istopi a mozes i istopljenu kad ti krema bude gotova eto ja tako radim
29.08.2011, 15:23
Honey3
3035
kod mene gotova: grcka baklava,kolac sa ananasom i jedna cok.torta za moju mam mislila sam i ove rafaelo kuglice pa neznam jos,vidjet cu...
29.08.2011, 15:37
lila25
638
Slatko sam napravila kinder tortu i ljubavno gnijezda to cu s mamom popoloviti a ona ce meni baklave slano startam veceras punjene tikvice i paprike i malo sarme.A u jutro rano ustajanje pite zeljanica,burek i malo krompiruse za moju dusu.jos povrtne supe salata i to je rucak kod mene a poslije na veceru kod mojih i kako covjek skinuti kilograme uhhhh.....
29.08.2011, 16:03
Anoniman
ne daj Boze da meni sad neko tek onako bahne na vrata bilo bi ja jedno ocisti deca zamnom rove a tek kuhinja , pa decu trebam okupat pa sebe a peglat
al vazno da je kadaif uper ispao a trebalo bi da ce i baklava pa cu veceras onaj rolat sad nema sanse a trebam polako i iftar pripremat i halvu uf
< Poruku je uredio triputmama -- 29.8.2011 16:06:27 >