Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
odmah cu ja to pritefterit, pa cu na kraju vidjeti sta mi je najmanje komplilovano, stvarno kolace ne volim da pravim a kako udjoh na ovaj forum malo pocinjem deverati kad vidim sve one recepte slikovito objasnjenje, pa rekoh red da i ja sta slatko pocnem uciti da pravim
01.11.2010, 15:40
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: zaha
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa Jel 16/11 Bajram?
Da,da
kod mene veliko slavlje ovaj bajram...sestri i mužu rođendan a Bajram nam...mašallah
Bogami tebi troskali ovaj Bajram
pa da ti kažem nešto i ja sma tako mislila al onda skontah da ubijam 4 muhe jednim udarcem umjeto dvije bajramluk i poklon za rođkas satsavim i eto ga, a onako posebno a njih dvoje duple škorpije bome zaho da ti kažem poteški na pokolnima i mjere li mjere koga više volim već godinama
01.11.2010, 15:41
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: medic slatki
odmah cu ja to pritefterit, pa cu na kraju vidjeti sta mi je najmanje komplilovano, stvarno kolace ne volim da pravim a kako udjoh na ovaj forum malo pocinjem deverati kad vidim sve one recepte slikovito objasnjenje, pa rekoh red da i ja sta slatko pocnem uciti da pravim
de ti vidi na kolačima onaj moj brzi tiramisuu ima i slika...vjeruj ja ću evo i večeras da ga pravim kako je dobar i kako mi ga pojedu. A i seka mi dolazi večeras pa mi naručila.
01.11.2010, 15:47
Honey3
3035
Hanady i ja sam skorpija a nisam bas tako teska pravila je prekuce tiramisu i super je i lako ga napraviti
01.11.2010, 15:50
Hanady RR
18727
Hanady i ja sam skorpija a nisam bas tako teska pravila je prekuce tiramisu i super je i lako ga napraviti
jesi vijdle...ja ga sebi prilagodila bez jaja doduše ja i izbjegavam kolače sa svježim jajima jer nekako ne vjerujme, ni jajima, ni trgovcima ni frižideru dovoljno...al ova brza kombinacija za 10. Sreća slikah ga prije nego su ga pojeli...ipak se svaki recept bolje doživi kad se slika vidi...lakše se insanu nakanit.
ja vam sugerišem i tortu sultaniju koju je maja RR postavila, vjerujte nećete požalit...ja ću je aBd za bajram praviti, smao bože zdravlja.
01.11.2010, 15:54
Honey3
3035
e bas cu vidjeti tu sultaniju,treba mi bas nesto dobro jako ko baklava
01.11.2010, 15:56
Hanady RR
18727
taman ti je takva...''ubija'' zaista je super...sastojci, ukus, način pravljenja a o veličini da ne pričam...može ti bit za dva bajrama
01.11.2010, 16:05
jasmin
4600
Hanady,iskreno,najiskrenije,tako bih voljela doci tebi na bajram,samo da ocejfim u tvojim specijalitetima,et` ako vjerujes.
01.11.2010, 16:26
mamin cvjetić
824
evo stavljam ovdje pitanje ili molbicu za prijedloge koju tortu ili kolac ili rolat bih mogla praviti za Bajram, da napomenem neznam praviti kolace ali odlicno kuham bih molila da neko predlozi neksto lagano a fino gdje se necu zapetljati , sitne kolace smo narucili od nase merime, baklavu fino praavim ali treba mi jos neki kolac ali ne mogu se odluciti sta, molim za prijedloge
KORA
1 petit keks izdrobljen na komadiće 125gr rastoplenog putera
125gr šećera u prahu 50gr kaka 50gr kokosa 50gr grožđica 50gr sjeckanih oraha 50gr rogača (u koliko ga ima nije obavezno) 1 čaša ili 1 dl đusa ili razmućene cedevite
ovo sve pomješati i zakuhati sa sokom(gore navedenim) dobro sjediniti i pretresti u kalup za torte(onaj što se peku u njemu kore) kora se ne peče što je super
FIL: 2 pudinga od vanilije pola litre mlijeka i 6 kašika šećera 125gr margarina ili putera i po želji pola banane (svježe)
puding skuhati kada se ohladi dodati margarin i bananu dobro umutiti i presuti preko kore
GLAZURA: umutiti 2 šlag pjene i premazati preko fila
PRIJATNO
01.11.2010, 16:32
Medić*
29
uote]IZVORNA PORUKA: Hanady RR
de ti vidi na kolačima onaj moj brzi tiramisuu ima i slika...vjeruj ja ću evo i večeras da ga pravim kako je dobar i kako mi ga pojedu. A i seka mi dolazi večeras pa mi naručila.
ve je usao u uzi izborx , sutra cu njega prvo probati aBg, probna verzija bajramskog tiramisu kolaca na Hanadyn nacin
mamin cvjetic svidja mi se sastav a jos vise sto se kora ne pece, super, hvala mila
01.11.2010, 17:04
muaaa
2911
medic slatki recept za rolat je na receptima
01.11.2010, 17:28
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: jasmin
Hanady,iskreno,najiskrenije,tako bih voljela doci tebi na bajram,samo da ocejfim u tvojim specijalitetima,et` ako vjerujes.
jasmin draga moja bujrum uvijek...sve da bajrma nije ja ću da te ugostim sa svim mojim specijalitetima koje sam zapamtila da si poželjala porbati. od hljeba do kolačića
01.11.2010, 17:54
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: muaaa
medic slatki recept za rolat je na receptima
hvala draga, sad sam vidjela, cini mi se da je lagano pa budem sto prije probala
01.11.2010, 18:08
Honey3
3035
taman ti je takva...''ubija'' zaista je super...sastojci, ukus, način pravljenja a o veličini da ne pričam...može ti bit za dva bajrama
vidjela sam sultaniju i pravila sam, samo je kod mene to torta Arabija,idem traziti nesto novo
01.11.2010, 22:41
DM
2408
doduše ja i izbjegavam kolače sa svježim jajima jer nekako ne vjerujme, ni jajima, ni trgovcima ni frižideru dovoljno...
E onda fino si zbavi koju koku u onu avliju..
02.11.2010, 07:24
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: doublemum
doduše ja i izbjegavam kolače sa svježim jajima jer nekako ne vjerujme, ni jajima, ni trgovcima ni frižideru dovoljno...
E onda fino si zbavi koju koku u onu avliju..
samo bi mi još koka falila nemam vrmena za čuvanje živujki. sve me privlači, sve znam i umijem ali to jok ama baš nikako.
02.11.2010, 08:47
henna ze
475
ja sam se baš zadeverala..meni neće biti puno gostiju..mi prvi dan idemo svekrvi i mojim roditeljima..tako da uglavnom pravim samo slatko...a pošto ja nemam braće i sestara..muž samo jednog brata...ni toga mi ne treba puno.. medjutim...imam veliku narudzbu za kolače..nikog ne mogu da odbijem..imam naručene tri arabije..za mamu, sveki i tetku..plus po dva pleha nekih kremastih kolača za mamu i tetku..i sebi ako šta stignem...a imam samo vikend...biće udarnički pravo...
02.11.2010, 09:35
Lalana
866
mamin cvijetic, uskoro probam ovaj tvoj kolac, ili tortu, isprintala sam sebi cini mi se jako ukusan.
02.11.2010, 09:40
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: jasmin
jasmin draga moja bujrum uvijek...sve da bajrma nije ja ću da te ugostim sa svim mojim specijalitetima koje sam zapamtila da si poželjala porbati. od hljeba do kolačića
Hvala :).Akobogda,valjda ce i ova Lalalanica doci,pa da se javim na ovoj temi >>danas sam za sebe uradila<<. -Bila degustator specijaliteta nase Hanady i uzivala u super drustvu.
02.11.2010, 09:43
Lalana
866
Moze vala, ja sam za
02.11.2010, 09:46
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić
KORA
1 petit keks izdrobljen na komadiće 125gr rastoplenog putera
125gr šećera u prahu 50gr kaka 50gr kokosa 50gr grožđica 50gr sjeckanih oraha 50gr rogača (u koliko ga ima nije obavezno) 1 čaša ili 1 dl đusa ili razmućene cedevite
ovo sve pomješati i zakuhati sa sokom(gore navedenim) dobro sjediniti i pretresti u kalup za torte(onaj što se peku u njemu kore) kora se ne peče što je super
FIL: 2 pudinga od vanilije pola litre mlijeka i 6 kašika šećera 125gr margarina ili putera i po želji pola banane (svježe)
puding skuhati kada se ohladi dodati margarin i bananu dobro umutiti i presuti preko kore
GLAZURA: umutiti 2 šlag pjene i premazati preko fila
Ovo mi preukusno izgleda. Hvala, Cvjeticu
02.11.2010, 10:02
Anoniman
Ja sam odlučila praviti
kuglice 300g mljevene plazme 200g mljevenog šećera 250h maslaca malo limunovog soka Maslac pjenasto izmješati mikserom dodati šećer i plazmu, te ručno izmješati. praviti kuglice te valjati u kokos ili bijelu čokoladu ili crnu čokoladu (zavisno od toga šta volite a možete i sve to iskoristiti da dobijete mnogo razl. kolačića)
Mramorni kolač 5 jaja 5 šoljica šećera 5 šoljica brašna 2 šoljice ulja 1 šoljica mlijeka 1/2 pzp 2 kašike kaka'a 1 čokolada Izmješati prvo jaja i šećer, te dodati brašno, ulje, mlijeko, pzp. Istresti pola smjese u dr. posudu i dodati kakao, tako da imamo jednu žutu i jednu smeđu smjesu te istresti u kalup. Peći na 180*, 45 min. Probadati čačkalicom da se vidi je li pečen. staviti da se ohladi te preliti čokoldanom glazurom (100g čokolade istopiti na pari, dodati 4 kašike ulja, 2 kašike vode).
i ledeni kolač kora 7 bjelanaca 7 kašika šećera 7 kašika brašna 1/2 pzp umutiti i peći, kada se ohladi preliti koru sa 1/2 čaše zaslađenog mlijeka Krema 7 žumanaca 7 kašika šećera 4 kašike brašna istresti u 1l kuhanog mlijeka u ohlađen fil dodati umućen margarin i preko svega 2 šlaga.
Kad sve to napravim slikam
02.11.2010, 10:08
henna ze
475
breskvice ovaj tvoj ledeni kolač je isti kao moje ledeno nebo..samo kod mene ne ide PZP ( joj kad sam vidjela pzp upadoh sa stolice,,kako mi to nekako ozbiljno zvuči ko nekakva tajna šifra)..ja ga pravila u subotu a sinoć oprala tepsiju....odličan je...
< Poruku je uredio henna ze -- 2.11.2010 10:09:23 >
02.11.2010, 10:11
muaaa
2911
Umjesto baklave pravim ruzice to je pod obavezno,i ostalo neznam jer imam puno narucenih kolaca pa se ogrebem za koji od ovih sto cu praviti.
02.11.2010, 10:13
Anoniman
prašak za pecivo mrsko mi pisat velika je to rečenica za onako mal prašak mmmm a ledene kocke volim puno, jednostavno za napravit a preukusno samo i ja sam primjetila razl. nazive za ovaj kolač