IZVORNA PORUKA: ena0002
Mozete li i mene malo prosvjetliti oko ovih auto sjedalica.....vidim najvise hvalite ove Cybex..ali kako skontah i njih ima vise vrsta....kakva je ova cybex Pallas 2 fix ...i ta kategorija sto spominjete od 9-36 kg mi djeluje najisplativije....ali ono sto me najvise interesuje npr u ovu Cybex pallas 2 fix od kojeg mjeseca djete moze u nju....je li bas mora ono odmah sjetiti uspravno...ima li polozaj kao ono nesto polulezeci da moze npr beba od 5-6 mj u nju
Draga ena0002,
baš mi je drago da se navrijeme informišeš o tako važnoj stvari kao što je AS. Ne znam koliko imaš vremena za čitanje, na ovoj temi bi nakon iščitavanja par komentara našla većinu korisnih informacija koje trebaš da znaš o AS.
Autosjedalice su konstruisane prema više faktora koji se odnose na građu djetetovog tijela. Prvo se gleda težina, zatim dužina/visina, a u tom svemu određeni uticaj ima i uzrast djeteta.
Za novorođenčad pa dok dijete ne mogne samo da se uspravi na noge koriste se sjedalice koje se montiraju u smjeru suprotnom od smjera vožnje (da dijete gleda u naslon). To su sjedalice popularno nazvane jaje, a službeno je to grupa 0+ (raspon kilaže od "0" do 13kg) i sjedalice kombinovane grupe 0+/I (raspon kilaže "0" do 18kg). To je dakle ona prva sjedalica koja će vama trebati i odgovarati.
Cybex Palas nisu sjedalice za djecu koja se ne dižu sama na noge. Ova mogućnost je znak da su djetetu dovoljno razvijeni mišići vrata da mogu da drže glavu u slučaju frontalnog sudara ako je dijete okrenuto prema naprijed. Znači,
dijete koje se samostalno ne diže na noge NE SMIJE BITI PREVOŽENO OKRENUTO U SMJERU VOŽNJE (prema naprijed).
Spomenula si "nekakvu ležaljku koja dođe uz kolica", o kakvoj se ležaljci radi, koji je tip kolica?
Jer dosta kompleta kolica koji sad postoje na tržištu nude upravo uz kolica i AS. AS grupe 0+ (jaje) se mogu u automobil montirati i bez baze.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja