IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
de-de nema potrebe ti da uzimaš kapi....to je jedno jako zastarjelo mišljenje naših petronažnih sestara. user posted image
Ovo može bit potpuno tačno, nikad nisam razmišljala o tome, ja sam poslušno pila
Evo moje iskustvo pa da skontamo...
kada sam rodila stariju patronažna sa područja Staroga Grada niej mi rekla da ih pijem...
Rodi moja bzova 5 mjeseci nakon mene i patronažna sa područja Centra kaže joj da pije ona 3 beba 3....
odemo ja i moja zaova zajedno na kukove beb u Vojnu bolnicu...ja na kontolu kukova bebe a ona po prvi put...elem doktor joj kaže
'' a što ti piješ D3 kapi'' kaže rekla mi patronažna, on kaže ''Samo se bezveze gojiš od njih i tebi ne trebaju prestani da ih uzimaš...tako i bi.
Rodim ja drugu djevojčicu, patronažna sa područja Novoga Grada laže pij d3 kapi ti 3 beba 3...ja naravno ne pijem, nisma ni sa starojim i sve je OK.
Dođem kući i naredna posjeta patronažne iz Starog grada i ja joj kažem, rekla mi ova dole da pijem D3 a ona kaže ''to je zastarjelo mišljenje i to starioje patronažne i sada zahtjevaju, moje porodilje nikada ih pile nisu pa nećeš ni ti.''
Tako i bi.
Moja zaova rodila drugu bebu dolazi patrionažna sa centra i opet kaže isto 3 kapi ti 3 beba...zaovi ne pada na pamet da ih pije jer zna da nema potrebe.