Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
i ja sam primjetila da su mojoj bebi bili jaci grcevi od d3 kapi i mislila sam da umisljam al evo vidim da je moguce od ovih plivitovih
uh da sam znala ranije
sad ih dobro podnosi, nama su negdje s 5-6mj povecali na 5 kapi, fontanela se jos zatvara ima je jos kad pipnem al je maaanja nego prije
04.11.2012, 11:00
hatepsut
1241
Pa nebi ni ja davala,nego mi je to preporucena doza pedijatra,po izlasku iz bolnice pise 4kapi.
13.11.2012, 14:36
omnia
29
a bebe sa 13 mjeseci i dalje piju po 5 kapi?
13.11.2012, 19:15
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: omnia
a bebe sa 13 mjeseci i dalje piju po 5 kapi?
nama je od pocetka receno 3 kapi a ne 5
07.12.2012, 00:04
sanjalica_m
249
Pozdrav svima, nama ne preporuceno 6 kapi dnevno uz objasnjenje da je to doza od 5, ali posto su masne 1 kap otprilike ostane na kasikici Ja sam takodjer primijetila da mi beba ima grceve od njih. Da li je neko cuo za Oleovit D3 kapi?..navodno one je uzrokuju grceve. Da li postoi neka alternativa tim kapima, ili da ih ja uzimam (iskljucivo dojim)...?
07.12.2012, 07:53
djoisa
-220
alternativa kapima je suncanje..
ja kako sam cula da postoje d3 kapi na bazi vode, raspitaj se u apoteci
cesto procitam, u zadnje vrijeme, da roditelji sumnjaju da bebe imaju grceve od kapi
07.12.2012, 09:27
Bebica11
4324
IZVORNA PORUKA: sanjalica_m
Pozdrav svima, nama ne preporuceno 6 kapi dnevno uz objasnjenje da je to doza od 5, ali posto su masne 1 kap otprilike ostane na kasikici Ja sam takodjer primijetila da mi beba ima grceve od njih. Da li je neko cuo za Oleovit D3 kapi?..navodno one je uzrokuju grceve. Da li postoi neka alternativa tim kapima, ili da ih ja uzimam (iskljucivo dojim)...?
to nije alternativa, ne prenose se dojenjem
14.12.2012, 11:07
MRVA2
39
Mi smo koristili D3 Oleovit iz Austrije dobili. U bih ih nije bilo. navodno Apoteka Tara u sarajevu je po narudžbi nabavljala. Nama je nestalo sad ne znam šta da radim. Imam AD3 kapi vodene Krka proizvodi. Da li smijem davati njih ako u sebi imaju vitamin A? beba ima 10 mj.
12.02.2013, 17:30
Gabicca
30
Da li neka od mamica zna da li se i gdje u Sarajevu imaju kupiti Oleovit uljne D3 kapi? U apoteci Tara ne nabavljaju vise... :( A apoteka Dina nije nikada ni imala.
19.02.2013, 11:54
moja suncica
64
Nama je na otpusnici pisalo 15-ti dan po rođenju poceti sa D3 kapima i to beba 3 kapi, mama 3, a sa 5 mjeseci pedijatar mi je rekao da dajem 5 bebi ukoliko necu da ja pijem... inece samo dojim...
19.02.2013, 14:17
milenium
6133
prvi put čujem da i mame moraju pit D3 kapi inače i ja sam primjetila da od ovih kapi beba ima grčeve
20.02.2013, 21:05
Gabicca
30
I meni je na otpusnoj listi pisalo da uzimam kapi... mada ja ne uzimam. Kako sam prestala da dajem Plivine d3 bebi se stanje stomaka normalizovalo, posto je dobila grceve i zatvor, i odmah po prestanku uzimanja d3 pliva kapi sve se hvala Bogu normalozovalo. Jeste da sam napravila pauzu od 7 dana i nikako joj nisam davala vitamin, jer plivin nisam htjela vise da joj dajem, a toliko mi je trebalo dok sam nabavila Oleovit d3 uljne kapi. Za sve mame koje su zainteresovane za ove kapi zelim da vas obavijestim da ih mozete naruciti u apoteci Dina, kostaju 10KM,
20.02.2013, 21:21
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: Gabicca
I meni je na otpusnoj listi pisalo da uzimam kapi... mada ja ne uzimam. Kako sam prestala da dajem Plivine d3 bebi se stanje stomaka normalizovalo, posto je dobila grceve i zatvor, i odmah po prestanku uzimanja d3 pliva kapi sve se hvala Bogu normalozovalo. Jeste da sam napravila pauzu od 7 dana i nikako joj nisam davala vitamin, jer plivin nisam htjela vise da joj dajem, a toliko mi je trebalo dok sam nabavila Oleovit d3 uljne kapi. Za sve mame koje su zainteresovane za ove kapi zelim da vas obavijestim da ih mozete naruciti u apoteci Dina, kostaju 10KM,
Gabica bas ti hvala jel to apoteka na Otoku moram uzeti te kapi ja dajem ove Plivine d3 i beba bas ima tvrdu sloticu i neredovnu po 3 dana ne kaki nisam ni razmisljala da je od kapi preciciu na ove uljane
24.02.2013, 21:29
Gabicca
30
To je apoteka na Cengic Vili, nalazi se na glavnoj ulici, kod taxi standa odmah.
12.03.2013, 15:17
ljubićica
49
I ja sam svojo djevojcici davala d 3 kapi i trebali bi svidavati do 2 godine jer su stvarno super.Trebate samo provjeriti jer meni su rekli u ljetnim danima da ne dajem pa sampravila pauzu
06.04.2013, 09:05
jayismyson
3
A i pedijatrica me je na prvoj kontroli pitala pije li. I da, ako pijes Prenatal ne trebas ti uzimati D3, a ako ne pijes onda i ti pijes po 3 kapi dnevno. I meni na otpusnoj za bebu pise pod preporuke vitamin D3 3 kapi... Nazovo porodiliste ili pedijatriju pa pitaj jer se te kapi daju djetetu do prve godine zivota.
i mi smo od danas krenuli sa D3 kapima a na otpusnom pise 1x3 kapi mama i beba,jel ide tako ili su nesta krivo napisali na otpusnom jer kako procitah ovdje daje se obratno 3x1 kap
11.06.2013, 09:08
Alannah
518
Pise ti da jednom dnevno dajes tri kapi,nisu pogrijesili
11.06.2013, 09:11
ada_
-1226
IZVORNA PORUKA: Alannah
e hvala i mama mi rece da dajem tako jer kaze uvijek se davalo jedno ujutru onoliko koliko pise kapi
11.06.2013, 09:13
bebaa
-11235
IZVORNA PORUKA: ada_
IZVORNA PORUKA: Alannah
e hvala i mama mi rece da dajem tako jer kaze uvijek se davalo jedno ujutru onoliko koliko pise kapi
i meni je pisalo ali ja nisam pila što je bila greška....počele me kosti boljeti pravo....zbog težine i nosanja bebe....jedva me popustilo nedavno a bebi 8,5 mj....zato pij biće bolje nego da ne piješ.....
12.06.2013, 09:35
helene
11
ja sam pocela od prvog dana piti po dvije kapi sa malo soka,a bebi pije 4 kapi sada svaki dan,i bas je ocvrsnuo,a i mene ne bole zglobovi puno!
12.06.2013, 09:39
Alannah
518
Meni je na otpusnoj pisalo samo za bebu,ja sam poslije porodjaja nastavila piti prenatal koji sam pila u trudnoci.Sad nekad popijem,kad se sjetim.
14.06.2013, 12:19
elmaL
461
Mi smo imali jedan ''nesporazum'' kad su u pitanju D3 kapi. Naime, prilikom izlaska iz bolnice, sestra je dosla u sobu i rekla mamama koje idu taj dan nekoliko uputa i na krjau D3 kapi da se daju, ja sam razumjela 3 puta dnevno. valjda je onda rekla jednom po tri kapi, ja sam u tom zanosu sto idem kuci to valjda pogresno cula.
i kad smo dosli kuci, sestra koju smo platili da nam dolazi kuci nekoliko dana, nam kaze dajite 3-5 kapi, kao u pocetku 3 i onda povecavajte pa dajite 5.
mi smo tako nasem E davali 3puta po 5 kapi i to oko 8 mjeseci, dok slucajno nismo otisli kod MM rodice na babine i ona to spomenu kaze, kako smo se prepali citavu noc trazili po internetu jos kad smo vidjeli na sta sve moze utjecati visak D vitamina, nismo mogli zaspati. sutra odmah kod dr privatno nekon starog ovdje poznatog pedijatra, i kazemo mu kaze on nema sad nikakvih posljedica, sad smanjite, fontanela mu se normalno zatvarala, nije prebrzo sto je prvi znak za visak d vitamina.
eto, ne znam ni sama kako smo to uspjeli, jos nas na svakom pregledu dr pitala dajete li D3 kapi, mi dajemo, i to je to, kad hoce da se desi.
ja se samo nadam da se naknadno ne mogu neke posljedice razviti
27.07.2013, 22:47
Medić*
29
Je li neko davao ove austrijske OleovitD3 kapi djeci
Ja ih danas uzela, citam da Plivne izazivaju grceve pa rekoh da od 15 dana krenem sa Oleovit. Samo imam dilemu koliko kapi, kazu da su ove jace od plivinih ..a na otpusnom pismu pise mama i beba po 3 kapi.