IZVORNA PORUKA: Đenifer
Moj raspored je ovakav; kako sam u devetom mjesecu spavam slabo, skoro nikako, što dok se namjestim, okrenem, onda mi se ide u WC, pa uletim u sobu T,da ga pokrijem, jel je vječito otktiven, dok se doteturam do kreveta , već polu razbuđena, čujem kako mm hrće, dok njega gurnem na stranu e ja tek malo zaspim i tako svaku noć , ujurtu mm od pola 8 radi, ja ustajem oko 8, kad nas teta probudi, preuzima brigu oko T, dok se ja spremim , jel radim od 9h. sjedam u auto, jurim , polupretičem, hajvanuša sa stomakom do zuba,dok parkiram, uzmem šta u pekari, vazda kasnim.... dođem na posao više da se odmorim , nego što mi je plaho zhtjeva hB, kontam bolje mi je raditi do zadnjeg, nego se valjkati po kući, gledala bih da samo šta zatežem i raduckam, ovako izđem na pauzu, obavim kupnju što mi treba i sve završim u toku radnog vremena.Do 17h na posu, obavezno malo ranije izađem da izbjegnem bar malo zastoje i gužvu u gradu, sve je na području centra , kuća-posao, pa je dosta frekventno. Dođem kući, ručak me u većini slučajeva čeka, tetu dodatno platim i agangažujem, samo kad T spava, pa žena stigne, kad ne, ja nešto na brzinu spremim, kupim i sl.Mm je ranije kući pa me doćekaju, dok se raspremim , malo se mazimo i igramo, jedemo i izlaza malo na havu, kad nije loše i kiša. Tu su nana servisi kad zatreba, obično subotom navećer zovnem mamu, da malo ostane sa T. mi u provod, vikend je obično rezervisan za vikendicu i mm roditelja, brata i ostale. Ja se u toku radne sedmice dogovaram sa drugaricama na kafu obično u toku radnog vremena -pauza jel mi je lakše. E sad kad dođe druga bebica, sve će biti teže ali ćemo se nekako uskladiti i naviknuti, biću na porodiljskom godinu pa ćemo se baš igrati i maziti, nadoknađivati i sl.