IZVORNA PORUKA: Mika
Koliko god se neka majka mogla naći uvrjeđena ovim rječima, mislim da je puno bitnije boriti se human treman prema sebi samoj a onda i prema svojoj djeci od mahlanja o tome koja je šta za ručak pravila ili s kim je kafu pila!
Apsolutno se slažem s tobom, i da budem iskrena tek sada sam i išcitala tvoju priču na dijelu foruma o spontanom pobacaju. Znam da ti moralna podrška znači, ali znam i da treba uraditi više. Evo ja se prva prijavljujem da ću izaći u mirne prosvjede, recimo šetnjom, kojima se želi skrenuti pažnja na loš tretman žena. Bunila bih se i protiv načina ishrane djece u vrticima, ali nešto mislim možda nemam pravo na to sve dok moje dijete konekretno ne ide u taj isti vrtic.
S druge strane pošto me neki na ovom forumu otvoreno smatraju čudovištem koje mal te ne zlostavlja svoje dijete tako što inzistira na zdravoj prehrani, pitam se pa što bi vrtići mijenjali svoj menu ako roditelji i privatno djecu i mladju od godinu dana trpaju svim i svačim.
Neću ti reći ništa novo glede tvoje tužbe, ali znaš da si krenula u borbu sa vjetrenjačama. Ali neko treba krenuti, apsolutno se slažem. Uskoro će biti procesuiran i slučaj preminule Svjetlane, i ne mogu dočekati da vidim sankciju koju će ljekarka dobiti u tom slučaju.
Ja sam drugo dijete rodila carskim rezom i pošto su me odmah nakon 12 sati spustili sa intenzivne nije bilo mjesta na odjelu gdje leže porodilje, nego su me na tri sata smjestili u sobu gdje leže žene koje čuvaju trudnoću.
Tu je medjutim ležala i žena kojoj je u petom mjesecu rađen prekid trudnoće.
To je strašno bilo. Ja nisam mogla vjerovati da se to radi na taj način.
Žena je 10 puta zvala ljekara, previjala se jadna. Na kraju sam ja ustala i rekla joj evo ti ruka, stišći koliko god možeš kada naiđu trudovi ako će ti biti lakše.
Ne znam da li sam joj time pomogla, ali znam da mi je ruka bila plava.
Najstrašnije mi je bilo kada se pojavila crvena fleka na njenoj spavaćici.
Ali ja sam bila porodjena, mogu misliti kako je to izgledalo ženama koje su bile u istoj sobi i koje su čuvale trudnoću.
Ne znam zašto, vjerovatno je i manjak prostora u pitanju, ali valjda je taj ljekar mogao doći i dvije joj lijepe riječi uputiti - pa to ništa ne košta.