IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
e, bebice svaka ti čast, niko ništa pametnije ne napisa, i životinja ima veterinara, a kamoli žena ginekologa i akušera, svaka čast
Pa treba i zena imati ginekologa,akusera,stomatologa,pedijatra,psihijatra i td,i zivotinja veterinara,auto automehanicara i elektricara...Sve je normalno shodno potrebama.Sta je tu cudno i pametno?!
pametno nije ZNATI da to postoji pa se poradjati SAM KUCI, vec je pamet u tome da se obratis ucenom u nekoj oblasti, zar ne?
npr evo i s vjerskog stajalista da priblizim
zar nisu islamski ucenjaci rekli da je npr nepostivanje saobracajnih propisa pa smrt ako vozis prebrzo RAVNO SAMOUBISTVU??? Znaci postivanje zakona koji su donijeli ljudi a koji se ne kosi s vjerskim u smislu da olaksa zivot i zastiti zivot i zdravlje su OBAVEZUJUCI. Ako neki pojedinac prekrsi i uzrokuje svoju smrt tim nepostivanjem on se ustvari ubio
EH ISTO JE I S PORODOM, imas propise, imas ljude obucene za to, zabranjeno je da neko poradja na svoju ruku a sve u svrhu zastite zivota i zdravlja, a postupanje suprotno tome je igranje sa svojim zivotom i zdravljem, zar ne???
i btw nana od mm je bila babica u svom selu, al cim se otvorila bolnica u blizini svoju snahu tj moju sveki je poslala u bolnicu, valjda i to nesto govori ljudima koji razmisljaju
bilo je slucajeva da djeca ostanu paralizovana porodom kuci i sl, zena je odmah poslala svoj evlad strucnijim osobama
kazu svezi kamilu pa se uzdaj u Boga, tako
Esmice, nije stvar ubjedjenja, pero je dignuto a stranice osusene al mi moramo da vodimo brigu o svom zdravlju, to nam je emanet