IZVORNA PORUKA: Dalil@
Ja se sjećam da si ti dosta aktivno "istraživala" OŠ kada je Hana trebala poći u školu i da si prikupila jako puno bitnih info. Ja sam tada, nažalost, to samo formalno preletjela jer nisam imala djaka ni na mapi (stupidme) ali sada me itekako zanima...pa ako si voljna podijeliti info...
Kako si zadovoljna izabranom školom? Ili da kažem - kako ste zadovoljne?
Mi smo zadovoljni, mada lično imam osjećaj da su suviše strogi i previše zahtjevni.
H. ljubav iz vrtića se prebacio iz ove škole u drugu, koja mu je bliža zgradi. Njegova mama kaže da oni tek sada počinju učiti pisana slova, dok su u H. školi to završili još u novembru.
Razlika je i u gradivu iz matematike. H. je već prešla jednačine sa jednom nepoznatom.
Svaki dan imaju zadaću, koja nije bezazlena, H. većinu završi u produženom boravku, tako da je slobodna kad dodje kući.
Moram napomenuti da u H. školi djeca do 4 razeda idu u prvu smjenu.
Ne znam kakvo je stanje kasnije.
Pri izboru sam se vodila sugestijama koje sam dobila od prijateljica koje predaju u školi u kojoj radi i teacherka, odnosno njihovim iskustvom sa znanjem koje pokazuju djeca iz pojednih osnovnih škola.
Nabrojale su četiri škole čiji učenici pokazuju u startu bolje znanje, koje ne mora biti presudno za uspjeh u gimnaziji, ali djeca imaju dobru osnovu. Uglavnom, H. škola se nalazila u te četiri.
Ali moram reći iz ove perspektive, vrlo je bitno da je škola blizu mjesta stanovanja.
Moja drugarica ima malu koja je 7 razred privatne škole. Bez obzira na to što je zadovoljna, ipak joj se čini da je disciplina preoštra, naročito slušanje vaza direktora svako jutro....odlučila je da malu ipak upiše u domaću srednju školu, doduše ovaj program u II gimnaziji na engleskom jeziku.
Isto tako, iz iskustva profesora koja prodaju toj djeci, na engl. jeziku, kažu da su ta djeca pravi mali snobovi. ( u većini )
Ja svoje dijete ne bih tu svakao upisala, ja svojoj djeci druge vrijednosti ugradjujem.
Znam da nije tema, ali moram reći.....svi koji nisu probali pohadjanje na privatnim fakultetima u Travniku i Palama, nemojte kuditi. Uopšte nije onako kako se prica.