IZVORNA PORUKA: vojčica
Drage moje, dugo me nije bilo, zadovoljstvo mi je pozdraviti vas opet! Treba mi vaša pomoć, savjet. Čini mi se da mi se sasvim slučajno dogodila treća trudnoća i uhvatila me strašna panika! Imam dvoje djece jedno od šest i drugo od 2,5 god. Ružno je naravno, što ću to reći ali mi se ovo desilo u lošem trenutku, totalno neplanirano, neočekivano i zaista sam prestravljena.io Ja sam od onih osoba što planiraju velike stvari u životu i zato mi je veoma teško prihvatiti nešto što nisam planirala, Nikako nisam spremna na ovo i ne znam sta da radim. Kad samo pomislim na sve jos jednom ispočetka i to sada kada mi djevojčica polazi u školu, dječak bi trebao u vrtić... Uh kako se organizovati... a da ne spominjem u svemu tome i posao koji je btw nikakav koji sam najprije morala promjeniti da bi se ovo desilo... Jesam li luda ili šta već? Pomagajte miii!
Imaš pravo izbora...
o istom samo ti moraš i trebaš odlučiti...
mene koja imam dvoje djece sada u ovome trenutku kada ovo pitaš rekla bih ti rodi. Ne zato što svako dijete svoju nafaku ima...nego što se sve sa razlogom dešava. ja svoje treće aBd očekujem da se smjesti što prije...preosjetljiva sam da bih ti rekla ...možda je abprtus najbolje rješenje...
iako sam lično portivna njemu...isto sam tako za pravoo izbora...o ovome smao žena/majak odlučiti može....
razumijem i tvoju paniku...
Ko nema već dvoje, ko ne hrani, oblači, održava, socijalizuje , vodi u vrtić, škole, ispunjava želje dječije duže od 2 i pol godine neće te lahke šale ni shavtiti...
panika je opravdana i kod onih koji su željeli....
vremena nisu laka, novac koliko god on nama nebitan bio i ne bavili se materijalnim svijetom je neophodan da sve bude dostojno lijepoga života bez stresa i sikiracije...
ako ćeš roditi a onda se sikirati i oboliti jer ne možeš djeci obezbijediti...nije ni to riješenje...djetetu je zdrava majka potrebna i kad svoju djecu ima...
ja ti želim sreću...da panika te prođe...
da relano razmisliš i sa svojim bračnim partnerom staviš Za i Protiv ove trunoće...
Dijete jeste Božiji dar...al dijete treba revnosne roditelje koji su ga silno željeli i dočekali...
na silu nije rješenje ni djetetu ni tebi...
sila može biti ia bortus...sila može biti i da rodiš...
Odgovore nećeš naći ovdje...
isksutva o abortusima rijetko ćeš pročitati...
Pravo izbora poštujem...ali te molim da sjedeš i razmisliš...jeli vrijedno unutrašnje boli....
ja sam prije kratkoga vreman doživjela božiji ''abortus'', biohemisku trudnoći...fozički sma dobro...al psihički teško se mirim...tejšim sama sebe da je to znak d amože treće...da doće trenutak da ostane i jedva čekam taj dan da mi ispuni ovu sadašnju prazaninu.
Sretno