cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

09.03.2010, 14:25

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Evo i mene.user posted image

Za vikend napravila super kolacic.

Ledo pakovanje lisnatog tijesta.
Dzem
Orasi
Staub

Dakle, uzela ono pakovanje ledo, kako dodju dva tijesta, jedno vratila u zamrzivac, ovo drugo razvaljalja. podijelila u tri trake, namazala svaku traku sa dzemom od sljiva i posula (kroz prste) usitenjene orahe...Zarolala trake i rezala na duzinu negdje oko 1,5 cm.
U ravni namascen pleh (vrlo malo ulja) poredala kolacice, u vrelu pecnicu 200 stepeni, i onda smanjila na 180 i negdje 20 minuta pekla, da se zarumene.
Kada sam ih izvadila i ohladila, posula staubom. Nevjerovatno, kako je ukusno!

< Poruku je uredio Skvo RR -- 9.3.2010 14:29:31 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

12.03.2010, 21:48

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: nikita

POSNE KALCONE

500 gr ostrog brasna
1/2 kvasca
2 kasicice secera
2 kasicice soli
veca konzerva tunjevine
kecap
origano
seckane zelene masline(može umesto njih marinirani sampinjoni)
Istopiti kvasac,sa secerom u malo mlake vode.Brasno pomesati sa solju i dodati kvasac,kao i kasicicu jabukovog sirceta.Dodati još vode,da se dobije testo,kao za hleb.Neka odstoji 40 minuta.Dasku posuti brasnom i premesiti testo,podeliti na lopte,zeljene velicine(ja pravim velicine manje pesnice).Razvaljati oklagijom u krug,debljine 1/2cm.Pomesati tunjevinu s kecapom,dodati origano i seckane masline(ili sampinjone),pa ovim filom mazati krugove i preklopiti na pola.Viljuskom pritisnuti okolo,da se dobro slepi.Poredjati u veci pleh.Pustiti da odstoji pola sata i peci na 200 C oko pola sata.

user posted image



drage moje ja sam preksinoć napravila kao za večeru ove kancone s tima da sam ja stavila i masline i gljive...super su ispale i jako su ukusne. elem ono što je ostalo ponijla sam kod mame ujutro djeci za doručak pa kako je bila prisutna kona tu recept prodan dalje i komšiluk se već dvije večerai davi kanconama. zaista super recept. hvala draga user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.03.2010, 23:20

clock-img

aya

pencil-img

265

TORTA OD SIRA (za Hanady)

I   3 patlidzana srednje velicine izrezati na kriske debljine 1cm, posoliti ih i sacekati petnaestak minuta da izadje gorcina, zatim ih saprati, uvaljati u brasno i sa svake strane par minuta preprziti u ulju (s tim da kad pravim samo za mene i MM ne stavljam ih u brasno - zdravlja radi)
II cca 600 gr mladog sira, pola vrhnja Dukatovog, 3 jaja i zacine (so, vegetu... prema zelji) sve umutiti (najcesce se desi da u ovoj torti zavrse svi komadici mogucih sireva koji se nadju u frizideru i to najcesce pravim da se komadici sira ne bace, ali sam napisala orginalni recept)
III u vatrostalnu zdjelu redati red patlidzana, pa sira, zavrsiti patlidzanima, sve zaliti sa malo pire paradaiza rastopljenog u casi mlijeka, te peci na 200 C nekih 30 - 40 min, super je vruce, a jos je ljepse ljeti hladno, jako osvjezava

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

13.03.2010, 23:57

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: Hanady

Višnjice draga pomizi mi...u 6 mjesecu sam pisla na nekoj od tema o zakusci za rođendan moje curice... imala sam slike i recepte i sad nemogu se sjetiti kako se tema zove a l nema šanse da ja to nađem.

Koji je najlakši način da to pronađem.user posted image



mislim da su bili u pitanju ovi recepti

savici od paštete
1 hljeb tepsijaš
250 gr paštete okus i proizvođač po želji
100 gr maslina punjenih crvenom paprikom

priprema:
hljebu odrežete koru i izrežete ga tanko na 5-6 slojeva cijelom dužinom, na komad folije stavite hljeb premažete ga paštetom i na kraju užeg dijela poredate masline, zarolate kao rolat i ostavite u frižideru preko noći. Dobijete onoliko rolatića koliko hljeba izrežete.
 
jaja sa hrenom
10 jaja
majoneza, biber
sol, začinske trave po želji ( mažuran, bosiljak idu super)
umak od hrena ( najbolji je podravkin taman je pikantan)

priprema:
jaja skuhati, oguliti i presjeći po dužini, izvaditi žumanca i ispasirati ih viljuškom, u žumanca dodati kašiku majoneze, začinske trave sitno narezane, malo bibera i soli i kašiku umaka od hrena. Ovu smjesu kašičicom vratiti u jaja na mjesto gdje se nalazilo žumance.

kockice od palente
250 gr palente ( najbolje zlatno polje)
1 pakovanje gljiva ( najbolje sviježih šampinjona)
2 ABC sira od  125 gr
100 gr trapista ( najbolje livada fino se topi a ne previše)
malo ulja, soli, bibera i začinske trae ( najbolje timjan i kopar)

priprema:
palentu skuhati po uputama sa vrećice, nauljiti tepsiju oblika kocke ili pravougaonika i malo je pomastiti te u nju istresti svu palentu pazeći da ododzgo lijepo razlijete tj. poravnate.Oatviti u frižider da se dobro ohladi i stisne.
Gljive malo propržiti na ulju sa pola fildžana vode i malo soli.
ABC sir malo izmješati sa biberom i začinskim travama sitno nasjeckanim.

Kad palentu izvadite okrenite tepsiju na radnu površinu i od nje režite manje kockice. U tim kockicama idubite još manju kockicu i stavljajte ovim redom malo ABC sira malo gljiva pa opet ABC sir i na vrh tanko narezan kocka trapista. Sve kockice tako pripremljene malo stavite u pećnicu 5-8 min da se trapist istopi. Poslužiti možete i toplo i kao hladno predjelo.

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

14.03.2010, 17:34

clock-img

mudrost

pencil-img

183

evo i od mene jedan recept, jucer pravila, super je!
Izrezati 1kg zelja i proprziti ga na ulju sa vegetom, kada se skuha dodati vrhnja za kuhanje i sira.. u medjuvremenu oguliti krompire, izrezati ih na ploskice i poredati u tepsiju...preko toga preliti ono zelje pa preko toga poredati ploskice od krompira i ispeci u rerni ... Mmm

_____________________________

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

clock-img

18.03.2010, 06:47

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

cure, treba mi recept za Panakotu (panna cota) bijela, a preliv od jagoda (malina)...gdje mogu naći preliv....ako znate neki bez želatina, njega ne volim....ako je neka pravila, plzz neka napiše

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

18.03.2010, 14:30

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Prebaceno sa teme Domaci Monte

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nije nikakva pamet ni nekakav veličanstveni recept, ali meni se nekako više sviđa napraviti ovako za malene sladokusce, makar sa sigurnošću znam šta je unutra.

1/2l mlijeka
1 svijetli puding (ja preferiram Dr Oetker aroma slako vrhnje)
2-3 kašike šećera
50g tamne čokolade (one za kuhanje ili neke do 70% kakaa)

Puding skuhate prema uputstvu, nešto više od pola odlijete, a u ostatak stavite čokoladu i sačekate da se počne topiti, pa je fino umješate u puding. U zdjelice sipate istovremeno i svijetli i tamni puding. Djeci možete poslužiti u nekim šarenim ukrasnim papirnim ili plastičnim čašama.

user posted image




IZVORNA PORUKA: Dida79

Redovno djeci pravim puding u kucnoj radinostiuser posted image
Slicno ovako kao sto si napisala samo sto ja umjesto cokolade skuham puding od cokolade i od jagode ili vanilije.Pa im onda sipam u zdjelice istovremeno i obavezno odozgo pospem kras ekspresom.




IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ma ja sam čoko-holičarka, pa mi je puding od čokolade totalno blijed po pitanju arome. Kod mene ništa nije čokoladno dok u njemu nema čokolade user posted image  Zato sam pravila ovako.




IZVORNA PORUKA: Dida79

user posted image user posted image
Ja napisah gore da djeci pravim ali i ja se uvijek prislepam uz njihuser posted image .Dodam i ja uvijek cokolade u prahu da pojacam aromu



IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ma nije to za mene, ja to samo djeci pravim, onako kako ja najviše volim user posted image



< Poruku je uredio Ilhana RR -- 18.3.2010 16:34:05 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

18.03.2010, 15:11

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Lejla Ka, hvala ti na receptu Bilal je lud za ovim monteom pa bas da probamo i ovaj:)

_____________________________







clock-img

18.03.2010, 15:13

clock-img

aazra

pencil-img

2141


IZVORNA PORUKA: mudrost

evo i od mene jedan recept, jucer pravila, super je!
Izrezati 1kg zelja i proprziti ga na ulju sa vegetom, kada se skuha dodati vrhnja za kuhanje i sira.. u medjuvremenu oguliti krompire, izrezati ih na ploskice i poredati u tepsiju...preko toga preliti ono zelje pa preko toga poredati ploskice od krompira i ispeci u rerni ... Mmm




Ni ovo mi se ne cini lose posebno zato sto mm ne voli zeljeuser posted image

_____________________________







clock-img

18.03.2010, 18:57

clock-img

mudrost

pencil-img

183


IZVORNA PORUKA: aazra


IZVORNA PORUKA: mudrost

evo i od mene jedan recept, jucer pravila, super je!
Izrezati 1kg zelja i proprziti ga na ulju sa vegetom, kada se skuha dodati vrhnja za kuhanje i sira.. u medjuvremenu oguliti krompire, izrezati ih na ploskice i poredati u tepsiju...preko toga preliti ono zelje pa preko toga poredati ploskice od krompira i ispeci u rerni ... Mmm




Ni ovo mi se ne cini lose posebno zato sto mm ne voli zeljeuser posted image



user posted image user posted image
nama se svidjelo pravo, cak je i Sejma pofino jela zelja i korompira, iako krompirima i nije neki ljubiteljuser posted image


_____________________________

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

clock-img

18.03.2010, 21:49

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

cure, treba mi recept za Panakotu (panna cota) bijela, a preliv od jagoda (malina)...gdje mogu naći preliv....ako znate neki bez želatina, njega ne volim....ako je neka pravila, plzz neka napiše



draga vrijedna kuharice...ja kako tebe shatih ti nebi sa želatinom pa onda fino probaj da kupiš samo šlagfix ( kesica izgleda kao vanilijin šećer maleni od 10 gr, najbolji je dolchelin, plava kesica na njoj malo plaga na vrh jagoda košta oko 60 pfeninga). ima isti efekat kao želatina a unutra se ne osjeti kao ona ( ni ja želatin nevilim). Elem preljev sugerišem...šumsko voće ledo ili kombinacija iz zamrzivača koju si sama spremila, pospeš sa 3-4 kašike šećera, vanilijin šećer i kašiku meda staviš i sve to staviš na tihu vatru dok se šećer ne otopi. Prijatno.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.03.2010, 15:46

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Acudesa evo recept za panakotu user posted image
SLATKA PANNA COTA

SASTOJCI:
20 dag jagoda
500 ml slatkog vrhnja
bočica arome vanilije
2 žlice šećera u prahu
vrećica bijele želatine
prozirni preljev za torte

1. Želatinu namočiti u malo vode da nabubri.Vrhnje uliti u poosudu i dodati aromu vanilije, kuhati na laganoj vatri 15 min. Dodati rastopljenu želatinu i miješati dok se ne rastopi.
2. Četiri šalice ovlažiti vodom, u njih staviti narezane jagode, preliti ih smjesom od vrhnja i staviti u hladnjak.
3. Prije posluživanja pripremiti prozirni preljev, panna cotu istresti na tanjur, staviti na njih komadiće jagoda i preliti prozirnim preljevom.

Da li si možda imala ovaj recept?


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

23.03.2010, 16:00

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Ja sam probala napraviti ovaj "domaći monte" što je Lejla Ka napisal recept i moram reći da je i ukusan i jednostavan,
stvarno nema razlike od pravog monteauser posted image
S tim da se mora gledati koji puding (onaj od slatkog vrhnja) i neku bolju cokoladu za jelo i kuhanje.
Inace, ja sam se zeznula sto nisam odmah sve to pomijesal pa se cokolada poslije stvrgla u frizideru pa sam onda morala cekati da se malo otopi da bi izmijesalauser posted image

u svakom slucaju bilo je ukusno, a i Bilalu se svidjelouser posted image

_____________________________







clock-img

23.03.2010, 16:08

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Ma jednostavno naci ces na prijasnjoj stranici...jedna cokolada, puding od slatkog vrhnja, pola litre mlijeka i 2-3 kasike secera.
Puding napravis, cokoladu istopis i to pomiješašuser posted image
Morat ću i ja probati ovu pana - cotu...

Inače, zna li neka od vas ima li az kupiti samo slatko vrhnje - je li to ustvari šlaguser posted image
Ne znam ali kada negdje vidim recept sa "slatkim vrhnjem" ne znam da li se odnosi na šlag ili na nešto drugouser posted image

_____________________________







clock-img

23.03.2010, 16:25

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ja bi ovo sutra napravila al sa visnjama iz kompota.vjerovatno ce biti isto.a evo sad se spremam da pravim ovo http://www.coolinarika.com/recept/desert-pina-colada

cekam da muz donese kokos al ko da gledam da ce zaboravit


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

23.03.2010, 17:43

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

evo ga se hladi,nakon konzumacije javljam utiskeuser posted image user posted image user posted image user posted image al sam odma uocila jednu gresku.u konzervi je istalo svega 300ml soka tako da sam morala dodat 200ml vode i prilicno se izgubio okus ananasa.trebala sam dodat sok od ananaa al ga nisam imala.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

04.04.2010, 16:00

clock-img

Anushka

pencil-img

903

posto sam danas za uskrs / vaskrs doprinijela maminoj trpezi potrudila sam se da bude kreativan doprinos. pa evo par ideja za svecanije dorucke ali i meze:
"jaja od sira" slicno onim kuglicama sto je mislim shee davno postavila, mislim da te teme nema vise, dakle mladi bijeli sir i maslac omjer 2:1, moze i tvrdji i kremasti sir koji inace volite ali je onda problematicno oblikovanje, pomijesaju se (ja sam viljuskom mijesala) i ostavi se da se smjesa odmori a maslac stegne, umedjuvremenu isjeckala sam bijeli luk sto sitnije moguce i sa malo persuna umijesala u dio smjese. U drugi dio sam umijesala isjeckanu pecenicu. Opet ostaviti da se stegne radi lakseg oblikovanja i oblikovati po zelji i ove sa persunom i bijelim lukom uvaljati u persun, a ove sa mesom uvaljati u crvenu papriku. ja sam jedan dio sa mesom ostavila bez paprike, tako da sam dobila "jaja" u 3 boje kao super dodatak farbanim jajima i uskrsnjoj pogaci. napatilo me oblikovanje pa kasikom, prozirnom folijom ili hladnim cistim rukama brzo oblikujte kuglice, jaja, valjke, kockice - po zelji.

"rafaelo jaja" 100g milka bijela (ili bilo koja bijela cokolada) 100ml tecnog slaga tipa halte 150gr kokosa 30tak gr maslaca kasika secera ili vanilin secer 50ml mlijeka
Zagrijati mlijeko, otopiti maslac i secer u mlijeku, kad zakipi dodati 100g kokosovog brasna i mijesati dok brasno ne omeksa, ostaviti da se ohladi, napraviti bijeli ganache /ugrijati vrhnje do vrenja i preliti preko cokolade mijesati dok se ne izjednaci smjesa ostaviti da se ohladi. od kokos smese praviti kuglice (u koje po zelji mozete ubaciti badem:) i staviti u zamrzivac da se stegnu. umutiti mikserom ohladjenu bijelu ganache kremu i ogladjene kokos juglice obloziti bijelom kremom i uvaljati u kokos.

"snickers jaja" 100g mlijecne cokolade, 100ml tecnog slaga, 5 komada petit keksa, grilijas od 5 supenih kasika secera (karameliziran secer samljeven na masini za orahe, najbolje odmah samljeti sa petit keksom da se ne zalijepi), supena kasika putera od kikirikija 
Napraviti ganache kremu (ugrijati vrhnje, otopiti cokoladu u vrhnju i izmijesati da se izjednaci, kad se ohladi umutiti u kremu)kasiku kikirikija pomijesati sa 3 kasike mjesavine grilijasa i mljevenog petit keksa - dodavati dok masa ne bude gusta dovoljno za oblikovati. Napraviti kuglice od ove smjese, ostaviti da se stegnu u zamrzivacu, obloziti ganache kremom i uvaljati u preostali grilijas. Drzati na suhom i hladnom (hahahaha)

"noissete jaja" 150g noissete milka (ili neka druga sa ljesnjak aromom) 150 ml vrhnja 100gr mljevenih ljesnjaka
napraviti ganache kremu, jednu trecinu umucene ganache kreme pomijesati sa mljevenim ljesnjacima i napraviti kuglice, ostaviti da se stegnu 10tak min u zamrzivacu pa obloziti preostalom kremom. Mozete uvaljati u kakao, mljevene ljesnjake, ili potopiti u cokoladnu glazuru ako vam nije previse cokolade i ostaviti da se stegne glazura.

ovo oblaganje kremom je meni najlakse bilo sa dvije kasike supene kao kad se oblikuju griz knedle za supu, a dok ih valjate u kokos ili grilijas mozete dovrsiti oblikovanje. takodje, svaki put kad jednu dovrsite operite ruke hladnom vodom brzo posusite i uvaljajte novu.
meni je izaslo po 8 vecih "jaja" iz ovih mjera. Nazalost nisam stigla slikati, jako brzo se sve pojelo:) mozda cu ove slatke uspjeti uslikati danas u toku dana.

clock-img

04.04.2010, 23:21

clock-img

rokoko

pencil-img

336

hanady,traženi recept za kolačiće iz buketa.
200g margarina,100g šećera,1 jaje,1 žumance,kašičica praška za pecivo,400g brašna.
Od ovih sastojaka zamijesiti tijesto i odmah razvaljati na debljinu oko pola cm.Eh sada,peku se na oko 180-200 C,ja zagrijem na 250 pa kad ubacujem smanjim temp na navedenu.Treba paziti jer lako dobiju boju,a kad su gotovi i tada imaju bijelu boju.
Glazura
1 bjelance,200 g šećera u prahu,kašika limunovog soka,pola kašičice gustina.Umutiti viljuškom,obojiti u željene boje i pustiti mašti na volju.
Od ove količine izadje puno kolačića,ja sam ovaj put ispekla 50ak i ostatak tijesta bacila jer mi nije trebalo više.
Nadam se da nije previše konfuzno ovo objašnjenje jer ja uvijek nešto radim "od oka",po osjećaju.

clock-img

04.04.2010, 23:27

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Šta rekoh,zaboravila..štapiće pažljivo staviti prije pečenja,znači da se peku pa će vas osim mirisa kolača zapuhnuti i miris pečenih štapićauser posted image user posted image user posted image sve na papir za pečenje.

clock-img

08.04.2010, 10:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Integralne zemičke

potrebno:
200 gr bjelog brašna
150 gr integralnog raževog brašna
150 gr integralnig ječmenog brašna
1 kesica praška za pecivo
sjeme lana, susama i suncokreta ( po 1 kašika supena od svakog)
sol
malo šećera

od ove gore smejse zamjesiti tjesto i staviti da nadođe, kada nadođe napravoto 10-12 loptica na pouljenoj podlozi kao jufkice i onda ih uvaljati u mješavinu sjemena...samo gornji dio staviti na sjemena da se ''uhvate'' na ulje.
zemičke poredati na papir za paečenje malo pouljen i ostaviti da odstoje oko 30 min i onda ih peći u zagrijanoj pećnici oko 30 min na 200 stepeni.

Eto, prijatno svim ayi koja je recept tražila posebno.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

15.04.2010, 15:12

clock-img

rokoko

pencil-img

336

I ovo je bilo na subotnjem meniju,nešto sam fotografisala,nešto nisam više imala snage.
Rolati,po ko zna koji put
user posted image

Ovo sam pravila prvi put i uspjelo je.

user posted image

user posted image

clock-img

15.04.2010, 23:21

clock-img

rokoko

pencil-img

336

E imam i ja zeleni,samo nije zabiljezenuser posted image .A ovo je skoro pa napamet pravljeno,prvi je bio eksperiment,a posto mi je trebalo više sačekala sam da vidim šta će od ovog ispasti i kad sam vidjela da je ok pravila sam još.Dakle ovako:
500ml jogurta,oko 200ml majoneze,4 kesice želatina,šunkarica,3 kuvana jajeta,kiseli krastavci,kuvana mrkva,so i to je to.
Želatin staviti da nabubri,po uputstvu na kesici.Jogurt staviti na vatru,dodati majonezu i dobro izmiješati.Dodati želatin,zagrijavati,neprestano miješati dok se želatin ne istopi.Posoliti.Ne treba prokuvati.I onda u kalup naliti malo te smjese pa gore navedeno pa smjesa pa opet...ma to je lična stvar šta,kako staviti,kako će na kraju izgledati kad se nareže.U frižider da se ohladi,stegne...
Valjda je razumljivo.
Mrzim pisati recepte i u svojim papirima se ni ja nekada ne mogu snaći!Srećom,tu su onda oni kojima sam dala recept,a oni uredno zapisali.

clock-img

19.05.2010, 13:46

clock-img

aida.

pencil-img

2177

napravila sam jaaaako dobru tortu, pomijesala nekoliko user posted image pa ko voli cokoladne torte evo recepta:
-izdrobiti rukom 250g petit keksa i 10 coko bananica u vecoj zdjeli
-u 1/2 l mlijeka skuhati 2 pudinga od cokolade
-istopiti pola margarina i jednu cokoladu
sve zajedno pomijesati i staviti u pleh za tortu kao prvi sloj
-tri cokolade za kuhanje istopiti na pari i dodati 250ml slatkog vrhnja, dobro umijesati i staviti kao drugi sloj
-umutiti slag kremu i dodati kao treci sloj

njamiiiii......... user posted image

_____________________________

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

19.05.2010, 15:40

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Rokoko imas li ti onaj recept slanog rolata koji je od spinata punjen sa fetom sirom i jaje u sredini... ima i paradajiza ili paprike.... =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

24.05.2010, 12:27

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

Ilhana evo ti recept za slani rolat
stvarno je extra jako je ukusan i dekorativan,ja sam ga pravila za Ajdinov rođendan


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Zadnji članci

article-img