cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

06.06.2014, 11:28

clock-img

Trudna foka

pencil-img

34


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

torta do narandže i čokolade vrlo jednostavna za naprvitiuser posted image

http://www.ringeraja.ba/clanak/torta-od-narandze_1687.html?page=1


Osjeti li se nararandza?

clock-img

06.06.2014, 11:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Trudna foka


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

torta do narandže i čokolade vrlo jednostavna za naprvitiuser posted image

http://www.ringeraja.ba/clanak/torta-od-narandze_1687.html?page=1


Osjeti li se nararandza?


pa osjeti...
nama je ovo super omjer i kombinacija čokolade i narandže

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

06.06.2014, 11:44

clock-img

Trudna foka

pencil-img

34

Moracu da pravim.Hvala na receptuuser posted image

clock-img

06.06.2014, 16:48

clock-img

Trudna foka

pencil-img

34


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja ludo/čudo tjesto radim po receptu naše cmokvice
CUDO TIJESTO

Potrebni sastojci: 1 kg brasna (ja koristim zlatni puder)

2 jaja

1 šoljica mlijeka

1 šoljica mineralne vode

1 prasak za pecivo

2 digo kvasca

1 kašika maslinovog ulja

malo soli

jogurta po potrebi (meni obicno bude dovoljno pola 1 l)

Sve sastojke zakuhati i odstaviti da odstoji. Nakon što tijesto nadodje, podijeliti ga na tri jednaka dijela. Jedan obično iskoristim odmah, a druga dva odlozim u zamrzivac i vadim kad se ukaze potreba.


Nadjoh ovaj recept.E sad me zanima kasika ulja je mala kafena ili veca?Soljica je mala za kafu ili veca? Pola litre jogurta?

Za sta obicno upotrebljavas tijesto.Hvala

clock-img

06.06.2014, 20:14

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Kašika velika, a šoljica mala cca fildžan.user posted image
A tijesto koristiš za sve..
Pizza, uštipci, calzone, pogačice, kiflice.....

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

06.06.2014, 20:26

clock-img

Trudna foka

pencil-img

34

Hvala lijepo

clock-img

10.06.2014, 10:10

clock-img

Trudna foka

pencil-img

34

Po kojem receptu vam je naukusnija pita id kupusa

clock-img

11.06.2014, 10:51

clock-img

Trudna foka

pencil-img

34

Danas pravim pitu od kupusa i imam malo besamel sosa koji bih trebala upotrijebiti.Da li mogu nesto iskombinovati sa pitom?

clock-img

11.06.2014, 10:57

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Trudna foka

Danas pravim pitu od kupusa i imam malo besamel sosa koji bih trebala upotrijebiti.Da li mogu nesto iskombinovati sa pitom?


pa ja ne nalazim potrebu s atim bešamelom u piti od kupusa...
možda kada je ispečeš da preko staviš...mada nekako mlijeko i kupus mi i nisu omiljena forma

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

11.06.2014, 11:03

clock-img

Trudna foka

pencil-img

34

Nisu ni meni ali sta da radim s njim da se ne pokvariuser posted image

clock-img

11.06.2014, 11:37

clock-img

Hannica

pencil-img

2920


IZVORNA PORUKA: Trudna foka

Nisu ni meni ali sta da radim s njim da se ne pokvariuser posted image


Pa bolje baci beshamel nego da poslije baciš beshamel zajedno s pitom.user posted image
Ili napravi nešto što ide uz beshamel, a pitu napravi sutra.

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

11.06.2014, 12:08

clock-img

Trudna foka

pencil-img

34

Pitu sam vec pocela da pravim ,a ok napravicu jos nesto sa Besamelom.user posted image

clock-img

14.06.2014, 13:12

clock-img

Alma_27

pencil-img

1326

Kako pravite psenicnu kasu? Od cijelih zrna. Da li potopite psenicu prije kuhanja ili malo skuhate pa cekate da omeksa? Da li se mora termicki obraditi?

clock-img

07.07.2014, 23:23

clock-img

minie

pencil-img

165

Meni treba recert za tortu ili samo kore koje su tanke kao one u kolacu Boem, ali da su tamne kao Oreo keks.

Trazim li previse user posted image

Jela sam prije par mjeseci jednu fantasticnu tortu, fil sam skontala koji je, ali nikako recept za tako tanke kore da nadjem i tako tamne.

_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

13.11.2014, 17:59

clock-img

sara123

pencil-img

-60

Da pitam za savjet, hocu napraviti tortu:
http://www.kuhinjica.rs/recepti/poslastica/torta-sa-datulama-urmama

a posto je za ponijeti, i moram je u zvono staviti, pitam se hoce li se ovaj fil razliti bez kalupa, tj.ako direktno budem stavljala koru od keksa u zvono pa na njega fil?

user posted image

clock-img

13.11.2014, 21:52

clock-img

canim

pencil-img

4126

Pa nema se sta razliti, u fil ti ide puding i zelatin, to jos dok odstoji u frizideru stisnut ce se, keks isto ce biti kompaktna smjesa.
A mozes i isjeci onaj papir za pecenje i samo krajeve zalijepi, da ti dodje kao kalup za tortu, i samo u njega redaj koru od keksa i fila i kad se ohladi u frizideru, samo makni papir i dobit ces ravne stranice.

clock-img

15.12.2014, 15:07

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Dajte mi jedan brzinski recept od lisnatog tjesta..SLATKIuser posted image da nije nesto zahmetli





< Poruku je uredio salmy -- 15.12.2014 15:08:03 >

clock-img

15.12.2014, 15:19

clock-img

canim

pencil-img

4126

Italijanska krempita

Potrebno: paket lisnatog tijesta, 2litra mlijeka, 4pudinga od vanilije,6kašika oštrog brašna, 2vanilin šećera, 16 kašika šećera, 7,5 dl slatkog vrhnja.

Kore razvuci u velicinu velikog pleha i izreckati viljuskom i peći. (pecenjem se one malo skupe, pa ih onda ja oblikujem po velicini tepsije u kojoj cu krempitu staviti). Kad budu pecene i ohladjene kore presjecem ih na dva dijela (dva lista). Samim tim znaci dobiju se cetiri kore, nekad kad mi se neda ja ostavim samo dvije pa stavim jednu gore, jednu dole i u sredini fil i to bude ok.
Fil: Skuvati puding sa secerom i brasnom, ohladiti dobro, posebno umutiti slatko vrhnje i dodati u ohladjen puding. Filovati kore i na kraju posuti secerom u prahu.

Posto je ovo bas velika mjera, meni dosta uvijek ispadne meni ni jedna cetvrtasta tepsija nije dovolnjo duboka da sve stane user posted image , ja to fino spakujem u jednu veliku cetvrtastu zdjelu ili eventualno smanjim mjeru na jedan i po litar mlijeka, tri pudinga i 0,5l slatkog vrhnja pa onda stane u onu cetvrtastu klasicnu tepsiju.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_40755/mpage_55/key_/tm.htm

clock-img

15.12.2014, 21:15

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Hvala ti puno,u pola sam stavila sve..nije lose ispalo

clock-img

16.12.2014, 10:24

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....user posted image

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

16.12.2014, 14:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....user posted image



misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupomuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.12.2014, 14:25

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....user posted image



misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupomuser posted image


da mislila sam na kuglof...ali ja nemam rupe u tom silikonu.....nego bi ako ima kakav sličan recept a može u ovu četvrtastu bilo bi super....user posted image

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

16.12.2014, 14:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bebaa


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....user posted image



misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupomuser posted image


da mislila sam na kuglof...ali ja nemam rupe u tom silikonu.....nego bi ako ima kakav sličan recept a može u ovu četvrtastu bilo bi super....user posted image



ja imam takvo tijesto koje radim i zove se slatki hljeb ...sad dal belgijski il engleski nisma ti sigurnauser posted image
al uglavnom kod mene je oblik kao za rolat...pravouganik i na tu mjeru radim sa 250 gr brašna...

elem 5 žumanaca sa 200 gr šećera i jednim vanilija dobro umutim dok s ešećer ne otopi, u to dodoam kašiku soka do limuna i malo naribane limunove korice
kašiku ulja
mutim još sve mikserom...odoam brašno 250 gr i jedan prašak i dalje mikserom..onda skinem s amiksera pa stavim sjeckano suho voće u to...oko 300 do 400 gr...
po izboru, goržđice, smokve, datule, brusnica, šljive, marelice...dobar dio ovih nabrojanih ja prije potopim malo u toplu vodu da mi dostoji pa onda procjedim pa u ovo tijesto i mješam sada lopaticom...
dodoam u to 5 onih bjelanaca koje sma sa mrvom soli umutkla u šaum...
lagano sve promješam, silikonski malo namažem sa puterom i smetim ovo sve...

pečem na 180 stepeni oko 3...35 minuta ovisi od pećnice


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.12.2014, 14:36

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

e upravo to...hvala puno....user posted image
i još jedno pitanje.....ovaj silikonski kalup j dobio nekakav plastični bruč okolo,pokretan je...jeli to stoji na njemu,hoće li se istopiti....user posted image user posted image user posted image na onom drugom za muffine toga nema.....

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

16.12.2014, 14:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bebaa

e upravo to...hvala puno....user posted image
i još jedno pitanje.....ovaj silikonski kalup j dobio nekakav plastični bruč okolo,pokretan je...jeli to stoji na njemu,hoće li se istopiti....user posted image user posted image user posted image na onom drugom za muffine toga nema.....



e ne znam ....
kod mene nema ništa plastično okolo silikonskih kalupa...
moguće da je to smao d aga čuva da se ne sikrivi il ne rpomjeni oblik u stajanju, bez toga sigurno pečeš...bar mislim

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img