IZVORNA PORUKA: bebaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bebaa
davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....
misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupom
da mislila sam na kuglof...ali ja nemam rupe u tom silikonu.....nego bi ako ima kakav sličan recept a može u ovu četvrtastu bilo bi super....
ja imam takvo tijesto koje radim i zove se slatki hljeb ...sad dal belgijski il engleski nisma ti sigurna
al uglavnom kod mene je oblik kao za rolat...pravouganik i na tu mjeru radim sa 250 gr brašna...
elem 5 žumanaca sa 200 gr šećera i jednim vanilija dobro umutim dok s ešećer ne otopi, u to dodoam kašiku soka do limuna i malo naribane limunove korice
kašiku ulja
mutim još sve mikserom...odoam brašno 250 gr i jedan prašak i dalje mikserom..onda skinem s amiksera pa stavim sjeckano suho voće u to...oko 300 do 400 gr...
po izboru, goržđice, smokve, datule, brusnica, šljive, marelice...dobar dio ovih nabrojanih ja prije potopim malo u toplu vodu da mi dostoji pa onda procjedim pa u ovo tijesto i mješam sada lopaticom...
dodoam u to 5 onih bjelanaca koje sma sa mrvom soli umutkla u šaum...
lagano sve promješam, silikonski malo namažem sa puterom i smetim ovo sve...
pečem na 180 stepeni oko 3...35 minuta ovisi od pećnice