cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

clock-img

17.09.2013, 10:38

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: dana.i

Cao, imam pitanje za sve ženice. Jela sam onaj slavni kolac u MCdonalldu "Profiterole", nesto kao punjeno slagom, sa nekim preljevom. Fantasticno. Od tad poksuavam da nadjem taj recept, pa me zanim da li neko slucajno zna taj recept, ili moze da nasluti kako se pravi. Bila bih vam zahvalna do neba. Jednostavno sam oduševljena tim kolacem user posted image

ovako nešto da pokušaš
http://www.coolinarika.com/recept/705200/

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.09.2013, 10:42

clock-img

sretna_mama

pencil-img

437

i ja ih volim..predobri su preko puta Mercatora na Dobrinji..

Uh, ovdje ne smijem ulaziti,, opasno po život..

clock-img

23.09.2013, 10:46

clock-img

dana.i

pencil-img

19

Hanady RR - Hvala ti puno, Ja sam dugo trazila ovaj recept i nigdje nisam mogla naci, pa sam odustala. Vec danas cu pokusati da ih napravim. user posted image user posted image
Jedva cekam da ih probam user posted image
Pusa

clock-img

15.10.2013, 22:17

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

evo sam skuhala kurban u dvije vode....šta da pravim,........inače ga zapečem s rižom ali mi to dodijalo........
imate li vi prijedlog........user posted image

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

09.11.2013, 18:47

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644

Treba mi recept za krosane da budu isti ili slicni kao 7 days. Isproban recept.
A treba mi i recept za krofne one kao iz pekare :) i

Ima li neko da mi da ove recepte? user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

09.11.2013, 19:00

clock-img

palma

pencil-img

300

Zanima me vezano za ovu fondant masu što se pravi da li se svaka torta može njome oblagati ili ima neki poseban recept za tortu i na koju to najbolje ide, prvi put bih to radila pa ako može pomoć. Možda to negdje i piše ali nemam baš vremena da čitam sve.

clock-img

11.11.2013, 13:51

clock-img

mum82

pencil-img

279

jel neko ima recept za bulgur,,,jel to kao i riza,mogu ga kuhat s povrcem i zacinima,piletinom i co,,,user posted image

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

clock-img

11.11.2013, 16:06

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: palma

Zanima me vezano za ovu fondant masu što se pravi da li se svaka torta može njome oblagati ili ima neki poseban recept za tortu i na koju to najbolje ide, prvi put bih to radila pa ako može pomoć. Možda to negdje i piše ali nemam baš vremena da čitam sve.

fondat ti može na svaku tortu.samo je bitno da je po vrhu i okolo premazana sa buter cremom(mlijeko,brašno i margarin).jer fondat ti ne može stat na šlagu ili na suhoj kori već mora ispod bit naš ova buter crema.znači pravi tortu koju hoćeš al okolo naži s ovom smjesom.user posted image

clock-img

11.11.2013, 18:09

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: mum82

jel neko ima recept za bulgur,,,jel to kao i riza,mogu ga kuhat s povrcem i zacinima,piletinom i co,,,user posted image

Kuhas isto kao i rizu, ne treba ti nikakav poseban recept user posted image

clock-img

11.11.2013, 18:14

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Treba mi recept za krosane da budu isti ili slicni kao 7 days. Isproban recept.
A treba mi i recept za krofne one kao iz pekare :) i

Ima li neko da mi da ove recepte? user posted image

Auuu daliyah, zato tebe nema na temi mrsanja user posted image

clock-img

12.11.2013, 00:14

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: milenium

fondat ti može na svaku tortu.samo je bitno da je po vrhu i okolo premazana sa buter cremom(mlijeko,brašno i margarin).jer fondat ti ne može stat na šlagu ili na suhoj kori već mora ispod bit naš ova buter crema.znači pravi tortu koju hoćeš al okolo naži s ovom smjesom.user posted image

baš na svaku ne...ipak to treba biti torta čvršća...

a puter krema je šećer u prahu puter/margarin i malo mlijeka

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.11.2013, 09:27

clock-img

mum82

pencil-img

279

IZVORNA PORUKA: canim

Kuhas isto kao i rizu, ne treba ti nikakav poseban recept user posted image

hvala,,,napravila sam s povrcem,kao prilog uz piletinu i bilo je extrauser posted image

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

clock-img

12.11.2013, 18:40

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Da li moze fondat na Monte tortu htjela bih da napravim mini maus tortu

Moje Sunce 25.11.2012

clock-img

18.11.2013, 15:18

clock-img

mum82

pencil-img

279

kako pravite tijesto za klepe-kulake,,,jel s jajetom ili bez,,,tnxuser posted image

B -20.11.2010
S -7.7.2012

clock-img

18.11.2013, 15:23

clock-img

dambolina

pencil-img

174

brasno, jaje, so i voda

kako pravite tijesto za klepe-kulake,,,jel s jajetom ili bez,,,tnxuser posted image

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

clock-img

18.11.2013, 15:31

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: visnjica1

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Da li moze fondat na Monte tortu htjela bih da napravim mini maus tortu

samo u slučaju da i gore ideš sa jednom korom...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

18.11.2013, 15:31

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: dambolina

brasno, jaje, so i voda

isto

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.12.2013, 14:53

clock-img

sretna_mama

pencil-img

437

Kolegica bi pravila neku vocnu tortu.. Posto nike na RR, da priupitam zenice imaju li neku preporuku.. Thnx-ic ;)

clock-img

10.12.2013, 15:44

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: sretna_mama

Kolegica bi pravila neku vocnu tortu.. Posto nike na RR, da priupitam zenice imaju li neku preporuku.. Thnx-ic ;)

kakavu...neku voćnu...
čokolad i voće...
neko voće već doredila...
ili ???
ima svega...smao kaži šta tačno hoće onauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

15.01.2014, 16:10

clock-img

Mellica

pencil-img

7

Jel moze neko da prevede ovaj recept? Izgleda predobro...

http://www.youtube.com/watch?v=SIktq8TVgXQ

clock-img

28.01.2014, 15:53

clock-img

begovica

pencil-img

8

Ja sam bas krenula isto pitanje da postavim....
Naumpale mi mamine klepe, a ne znam recept user posted image

clock-img

28.01.2014, 17:49

clock-img

dambolina

pencil-img

174

ne pogledah link, al ja klepe pravim ovako. Brasno, jaje i sol potkuham sa mlakom vodom i to razvaljam na malo deblju jufku. Izrezem na kvadratice i filujem fasiranim mesom u koje sam izrendala glavicu luka, dodala sol i biber. Sljepim na trokutice i kuham u slanoj vodi nekoliko minuta, sta znam 5-8 minuta, dok ne isplivaju na povrsinu vode. Procijedim, zacvrknem puterom i crvenom paprikom i prelijem jogurtom i pavlakom. Ne stavljam bijeli luk jer ga ne podnosim, ali bude bas ukusno sa njim.

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

clock-img

28.01.2014, 19:24

clock-img

de_de

pencil-img

639

Je li neko od vas pravio tiramisu po ovom ili slicnom receptu (bez mascarponea) i kakav je bio:
- 4 žumanjka
- 18 dag šećera u prahu
- 5 dukat ili abc namaza
- 1/2 l slatkog vrhnja
- kutija piškota

Izmješati sve sastojke. Slagati red piškota, red kreme,završiti s kremom. Ostaviti u friž.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

clock-img

28.01.2014, 19:56

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

IZVORNA PORUKA: de_de

Je li neko od vas pravio tiramisu po ovom ili slicnom receptu (bez mascarponea) i kakav je bio:
- 4 žumanjka
- 18 dag šećera u prahu
- 5 dukat ili abc namaza
- 1/2 l slatkog vrhnja
- kutija piškota

Izmješati sve sastojke. Slagati red piškota, red kreme,završiti s kremom. Ostaviti u friž.

Ja pravim slično i nikad ne stavljam mascarpone, nego ovaj sir
http://www.mlekara.rs/images/kremsikremsir.jpg
ili ovaj
http://www.akcijskaponuda.rs/slike_proizvoda/mlekara-subotica/537/big/mlekara-subotica-kremsi-krem-maslac-250g_0.jpg (s njim još bolje)

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

28.01.2014, 22:32

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: de_de

- 4 žumanjka
- 18 dag šećera u prahu
- 5 dukat ili abc namaza
- 1/2 l slatkog vrhnja
- kutija piškota

ja odvano ne koristim marscapone nego mjenjam dukatelom il vindija namazom...abc nisma sigurna da bi bio najbolji izbor
i ja žumnace ne koristim, naime ne tretiraju se termički pa nisma za toga rizika radi djece uglavnom jer vole jako tiramisu...
piškote umačem u ness obavezno
a sve posipam gorkim kakaom...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img