cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

10.07.2013, 14:00

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

eno canim je dala prevod za onu neku bijelu halvu sve sa slikama user posted image  na istoj temi


http://www.ringeraja.ba/forum/fb.asp?m=1821209

< Poruku je uredio djoisa -- 10.7.2013 14:03:59 >

clock-img

10.07.2013, 21:33

clock-img

chantal

pencil-img

431

Ima li neko recept za sok od ribizle?Nešto jednostavno?

clock-img

11.07.2013, 15:10

clock-img

damma

pencil-img

1281

 piletina od palacinke
Evo recept piletine i gljiva iz rerne, s mjerama:
- 400gr pileceg filea,
- 200gr (ili jedna tacna) sampinjona
- 0,5l vrhnja za kuhanje
- prah od dvije krem supe od sampinjona
- začini po zelji - bosiljak, peršun, so, biber, origano

Pileći file rezati na trake debljine 1cm. Svaku traku uvaljati u prah supe od gljiva i redati po nauljenoj vatrostalnoj posudi ili nekom drugom pekaču, po izboru. Ostatak praha umiješati u vrhnje za kuhanje i preliti preko piletine. Po tome redati nakrupno narezane sampinjone i zaciniti po zelji.
Peći na 200 stepeni nekih 40-50 minuta.

Umjesto pileceg filea, može se koristiti i meso od bataka, ocisceno od kosti, a ukoliko imate vremena, potopite meso u neku pilecu marinadu noc ili koji sat prije. Ja preferiram marinadu sa maslinovim uljem, limunom i bijelim lukom ili senfom.

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

11.07.2013, 15:12

clock-img

damma

pencil-img

1281

Saraj halva

http://cdn.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2010/09/saray-helvasi-4-logolu1.jpg

Potrebno

- 250 gr puter/margarin (ili oboje pomijesati)
- 500 gr brasna ( 4 case)
- 500 gr secera ( 3 case secera s tim da ne budu do vrha pune, vec jedan prst manje)

Umjesto sitnog secera mozete koristiti i onaj u prahu. (Sad objasnjava da neko voli sa secerom u prahu a neko sa sitnim pa sve zavisi ko sta voli)

Priprema:

Stavite brasno u serpu, na najmanjoj vatri i dugo dugo mjesajte.
http://cdn.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2010/10/saray-helvasi-1-logolu.jpg

Nakon sto ste umjesali brasno, umjesajte puter. Mjesajte zajedno neko vrijeme i nakon toga umjesajte secer, ali gledajte da dobro umjesate secer jer ako ga dobro ne umjesate osjetit cete ga dok jedete.

http://cdn.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2010/10/saray-helvasi-2-logolu.jpg

Saraj halvu istresite u neku posudu, poravnajte je i odrezite na male baklave zatim je ostavite u frizideru nekoliko sati.

Jos je naglasila da je ova halva jako kaloricna i da se vec nakon jednog komadica osjecate sito user posted image


_____________________________

2004.
2008.

clock-img

11.07.2013, 15:15

clock-img

damma

pencil-img

1281

Halva s grizom

-1.5 casa griza
-100gr maslaca
-1 casa mlijeka
-1 casa vode
-1 casa secera
-1 vanilin secer
po zelji se mogu ubaciti orasi, ljesnici,badem (ja sam orahe)

Prvo se stavi griz, maslac i orahe. Mijesati oko 30-40 minuta ali na skroz blagoj vatri. Sad ne znam kakve sporete imate ali kod mene je plin tako da sam mogla regulisat temperaturu. Kad halva dobie smedjkastu boju (ne puno) dodati ostale sastojke koje su na listi. Poslije opet na blagoj vatri mijesati dok se smjesa ne bude pocela okrecati za kasikom. Pokriti i sacekati 5-10 min da stane. Mozete ukrasiti sa cimetom... kokosovim brasnom.. sta vi hocete. Najljepsa je dok je topla a ako imate sladoleda najljepsa je takva.
Evo ovdje malo mozete pogledati i slikovito
http://www.hafiftarif.com/irmik-helvasi-tarifi/


_____________________________

2004.
2008.

clock-img

11.07.2013, 15:15

clock-img

damma

pencil-img

1281

eto polijepila sam nam recepte user posted image

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

11.07.2013, 15:31

clock-img

entinte

pencil-img

869

ženice da vam i ja napišem recept, tursko pecivo koje se zove Ačma. Ko god je probao ostao je oduševljen, nisam sigurna da sam ranije pisala taj recept:
Potrebno je;
1/2 l mlakog mlijeka
1 kesica germe
2 kašikice (srednje) šećera
3 kašikice (srednje) soli
manja čaša ulja
2 jaja (bjelance u tijesto, žumance ostaviti da se premaže)
brašno
čorekotu

Germu sa šećerom rastopiti u mlakom mlijeku i sačekati da se rastopi. U posudu staviti jaja, so, ulje, dodati mlijeko sa rastopljenom germom i zamjesiti sa brašnom. Oblikovati u obliku prstenova i premazati žumancetom te posutu čorekotom. Peći na 250 stepeni, kada porumeni smanjiti i čačkalicom provjeriti jesu li pečene, obično im treba nekih 10-ak min.

_____________________________

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

clock-img

11.07.2013, 15:49

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536


IZVORNA PORUKA: chantal

Ima li neko recept za sok od ribizle?Nešto jednostavno?




skuhaš ih, omjer vode ti ide sa šećerom 1 naprema 1, ako hoćeš odmah da pije nemoj puno da ukuhaš, ako hoćeš kao sirup moraš ukuhati dobro i to je to

clock-img

11.07.2013, 16:06

clock-img

chantal

pencil-img

431

Hvala m.alma na odg.ali sam u međuvremenu našla na netu neki recept,sličan je,samo ide i limuntos,valjda bude dobar sok.

clock-img

12.07.2013, 01:41

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317


IZVORNA PORUKA: entinte

ženice da vam i ja napišem recept, tursko pecivo koje se zove Ačma. Ko god je probao ostao je oduševljen, nisam sigurna da sam ranije pisala taj recept:
Potrebno je;
1/2 l mlakog mlijeka
1 kesica germe
2 kašikice (srednje) šećera
3 kašikice (srednje) soli
manja čaša ulja
2 jaja (bjelance u tijesto, žumance ostaviti da se premaže)
brašno
čorekotu

Germu sa šećerom rastopiti u mlakom mlijeku i sačekati da se rastopi. U posudu staviti jaja, so, ulje, dodati mlijeko sa rastopljenom germom i zamjesiti sa brašnom. Oblikovati u obliku prstenova i premazati žumancetom te posutu čorekotom. Peći na 250 stepeni, kada porumeni smanjiti i čačkalicom provjeriti jesu li pečene, obično im treba nekih 10-ak min.


Ačma



http://www.youtube.com/watch?v=XStPq8xsFnY
ja se ne usudjujem ovo probati, peciva su mi slaba tacka

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

12.07.2013, 08:59

clock-img

entinte

pencil-img

869

ananas_ze ja ne pravim ovako mislim ne razvijam ove jufcice vec odokativno kidam rukom i oblikujem, ovo na youtube je mali komplikovano i duze traje, ja zacas napravim ovo jedino mi oduzme vrijeme nadolazak tijesta.

_____________________________

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

clock-img

12.07.2013, 09:33

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536


IZVORNA PORUKA: chantal

Hvala m.alma na odg.ali sam u međuvremenu našla na netu neki recept,sličan je,samo ide i limuntos,valjda bude dobar sok.




limuntos ne stavljam zbog djece

clock-img

05.08.2013, 14:24

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

Dajte mi recept za grčku baklavu, imala sam negdje user posted image ali pitanje gdje user posted image

clock-img

06.08.2013, 00:56

clock-img

Honey3

pencil-img

3035


IZVORNA PORUKA: Medi_87

Dajte mi recept za grčku baklavu, imala sam negdje user posted image ali pitanje gdje user posted image


zuti fil :
-2 case secera,3 jaja,1 mala pavlaka,1 casa ulja,3 kasike griza,i prasak za p. i 1 vanilin secer
to sve umutiti
-250g,mljevenih oraha i 3 kasike secera potopiti vrelim mlijekom,mozda pola case mlijeka
agda:
-4 case secera i 4 case vode ukuhati
-redati 4 jufke i svaku premazivati zutim filom,na cetvrtu jufku staviti mlj.orahe,(ne preko cijele jufke,nego samo na pocetak jufke,kao za pitu) i urolati,tako napraviti 3 rolata,premazati maslacem,peci na 250 stepeni dok malo porumeni,onda smanjiti na 150,i peci jos nekih 45 min.mlako zaliti mlakom agdomuser posted image
evo i slika user posted image
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1882088947646&set=a.1610743604182.49701.1704026012&type=3&theater
I ja je mislim sutra praviti aBd...


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

06.08.2013, 05:45

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.08.2013, 18:00

clock-img

mama75

pencil-img

2257

Moze li mi neko napisati recept za sok od smreke. Hvalaaa user posted image

clock-img

13.08.2013, 18:45

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

zht

IZVORNA PORUKA: mama75

Moze li mi neko napisati recept za sok od smreke. Hvalaaa user posted image




http://www.coolinarika.com/recept/sok-od-smreke/

_____________________________

Moje Sunce 25.11.2012

clock-img

13.08.2013, 22:02

clock-img

mama75

pencil-img

2257


IZVORNA PORUKA: visnjica1

zht

IZVORNA PORUKA: mama75

Moze li mi neko napisati recept za sok od smreke. Hvalaaa user posted image




http://www.coolinarika.com/recept/sok-od-smreke/


Hvala ti. Nasla sam i ja neke na netu, ali bih radije neki pisproban 100%
Dobila sam na pp a posto s mob tipkam mne mogu poslati pp pa evo javno Hvala! :-)

clock-img

17.08.2013, 22:36

clock-img

anidla

pencil-img

3683

zene,

ima li neka od vas provjereno dobar recept za jaffa kolac ili tortu?

hvalaaaaa

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

clock-img

17.08.2013, 22:40

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: anidla

zene,

ima li neka od vas provjereno dobar recept za jaffa kolac ili tortu?

hvalaaaaa



jaffa torta
imama ja ...porvjerno više puta...mlogo dobra
http://www.ringeraja.ba/clanak/jaffa-torta_1683.html

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.08.2013, 22:50

clock-img

anidla

pencil-img

3683

Hvala mila....


ptanje..mogu li prepoloviti mjere, ogromna je a hocu nam za godisnjicu napraviti,i nasmigala mi se jaffa user posted image



_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

clock-img

17.08.2013, 22:54

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: anidla

Hvala mila....


ptanje..mogu li prepoloviti mjere, ogromna je a hocu nam za godisnjicu napraviti,i nasmigala mi se jaffa user posted image




ogromna je zaista...
mjere možeš prepoloviti s tim da trebaš skonatati broj kora najprije...
i kako je poslagati u jafu ove varijnte sa dvije kreme...

ako ideš na pola mjere...
mislim da je najbolje 2 kore da radiš...
staviš jednu, pa bijelu kremu, pa poreda jafe, pa opet bijela krema, pa druga kora pa preko crvu kremu i okolo

sasvim dobra i dovoljna će biti :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.08.2013, 23:15

clock-img

anidla

pencil-img

3683


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: anidla

Hvala mila....


ptanje..mogu li prepoloviti mjere, ogromna je a hocu nam za godisnjicu napraviti,i nasmigala mi se jaffa user posted image




ogromna je zaista...
mjere možeš prepoloviti s tim da trebaš skonatati broj kora najprije...
i kako je poslagati u jafu ove varijnte sa dvije kreme...

ako ideš na pola mjere...
mislim da je najbolje 2 kore da radiš...
staviš jednu, pa bijelu kremu, pa poreda jafe, pa opet bijela krema, pa druga kora pa preko crvu kremu i okolo

sasvim dobra i dovoljna će biti :)




tako cu i uraditi....

hvala ti mnogouser posted image user posted image



_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

clock-img

03.09.2013, 10:04

clock-img

ena23

pencil-img

2131

imam dosta sipaka u basti pa zna li mi neko napisati JEDNOSTAVAN recept kako ih iskoristiti u pekmez ili dzem ili bilo sta slatko od njih?

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

17.09.2013, 10:34

clock-img

dana.i

pencil-img

19

Cao, imam pitanje za sve ženice. Jela sam onaj slavni kolac u MCdonalldu "Profiterole", nesto kao punjeno slagom, sa nekim preljevom. Fantasticno. Od tad poksuavam da nadjem taj recept, pa me zanim da li neko slucajno zna taj recept, ili moze da nasluti kako se pravi. Bila bih vam zahvalna do neba. Jednostavno sam oduševljena tim kolacem user posted image

Zadnji članci

article-img