cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

13.11.2012, 14:12

clock-img

ena23

pencil-img

2131

ja dosla samo da prijavim jako uspjeli eksperiment, jucer nisam imala dovoljno mljevenog mesa pa sam u cufte stavila bulgura (pored ostalih redovnih sastojaka) i tako su dobre i hrskave ispale da cu ih od sada samo tako i praviti. mm nije vjerovo da sam ja pravila, kaze garant si uzela negdje gotove cuftice. ja budale user posted image

p.s. bulgur u sarajevu sam uzimala u onoj turskoj radnji na bascarsiji, pored "zeytin"a, i to onaj skroz sitni, samljeveni, on se samo treba potpiti u vreloj vodi (solja bulgura, solja i po vode) i onda je spreman za dalju upotrebu (umjesto rize kao prilog ili u salatama, stvarno je svestran, ko jos nije probo preporucujem da proba)

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

13.11.2012, 14:15

clock-img

Taii

pencil-img

134


IZVORNA PORUKA: neki x

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: neki x

A o kakvim komentarima je rijec,ako nije tajna?user posted image user posted image



daj nam recept one tvoje torte od neki dan ...kremaste mljac torteuser posted image

i upises recept gdje treba user posted image

http://www.ringeraja.ba/ringerajina-kuhinja/


Izvoli mila link

http://vrtaljica.blogspot.com/2011/07/torta-s-tri-vrste-cokolade.html

Ovde pise da kad se cokolada otopi sa vrhnjem,da se umuti,ali jok,tako gubi boju,samo je malo promijesajte...
A ti prebaci recept gdje treba,znas da sam ja smotanauser posted image user posted image user posted image
A recept kao sto vidis nije moj user posted image
Uzivajte,diiiiivna je torta...A brate,ne bi vam nista falilo ni da je kod mene narucite,ako nemate vremena da je praviteuser posted image user posted image
Salim se,zacas je gotovauser posted image


A evo i moja slika...
http://g15.picoodle.com/ltd/img15/5/11/12/marokanka/f_1d1o_b2b_ua41v.jpg





e od ove mi je krenula voda na usta.... ufff....

_____________________________

Zivot nije bio zivot , sve dok u njega nisi usla ti... Volimo te pahuljo nasa... 21.12.2012... .H.

clock-img

13.11.2012, 14:58

clock-img

neki x

pencil-img

704


IZVORNA PORUKA: ena23

IZVORNA PORUKA: zagy

IZVORNA PORUKA: neki x

Evo ja veceras pravila,ma mehke ko dusa...user posted image

http://g14.picoodle.com/ltd/img14/5/11/12/marokanka/f_r6ig_42e_ua41v.jpg

Stari recept od ena23...



Možeš li ponoviti, odnosno napisati ovaj recept, ne mogu da ga lociram user posted image




evo ja cu napisati: casa jogurta, pola case ulja, jedan prasak za pecivo, malo soli, to istreses sve u veliku zdjelu, mjesas i dodajes brasno dok ti se tjesto ne pocne odvajati od ruku, znaci ne treba biti puno tvrdo, ko resica uha otprilike. i to je to, mozes od njega formirati kiflice p ih same ispeci, mozes razvaljati tjesto u krug, iscjeci ga kao komade pice pa pa ih filovati cim hoces i zarolati kiflice, mozes i casom rezati krugove, napunti ih, presaviti i dobro zatvoriti... samo je bitno da prije pecenja premazes zumancetom i naravno mozes i posuti ovako lijepo curekotom, susamom, cim hoces...

neki ovo tvoje bas izgleda njam njam odoh i ja napraviti turu.


Hvala ena23 i za sad,a i za onda davno kad si napisala receptuser posted image
Ja ih zovem munjevite kifliceuser posted image Mogu se pripremati na milion nacina,ovo je samo jedan od...
Ne da su ukusne,vec preeeeeeeeeukusneuser posted image user posted image user posted image

clock-img

13.11.2012, 15:00

clock-img

neki x

pencil-img

704


IZVORNA PORUKA: ena23

ja dosla samo da prijavim jako uspjeli eksperiment, jucer nisam imala dovoljno mljevenog mesa pa sam u cufte stavila bulgura (pored ostalih redovnih sastojaka) i tako su dobre i hrskave ispale da cu ih od sada samo tako i praviti. mm nije vjerovo da sam ja pravila, kaze garant si uzela negdje gotove cuftice. ja budale user posted image

p.s. bulgur u sarajevu sam uzimala u onoj turskoj radnji na bascarsiji, pored "zeytin"a, i to onaj skroz sitni, samljeveni, on se samo treba potpiti u vreloj vodi (solja bulgura, solja i po vode) i onda je spreman za dalju upotrebu (umjesto rize kao prilog ili u salatama, stvarno je svestran, ko jos nije probo preporucujem da proba)


De ti to jooos detaljnije pojasniuser posted image user posted image
A koja je to turska radnja???Ja samo znam za onu kod slasticarne Egipat...user posted image

clock-img

03.12.2012, 09:32

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

03.12.2012, 09:40

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

Iman hvala na receptuuser posted image a je li ovu ocaklinu treba praviti na vatri ?

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

03.12.2012, 09:42

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

03.12.2012, 09:48

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

Hvaaaalaaaa,ovo je bas fin receptic,za ovo snijezno vrijemeuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

03.12.2012, 09:50

clock-img

emi7908

pencil-img

1384

Medenjaci

Na laganoj vatri otopiti:
200 gr maslaca
2 kašike masti(u receptu je svinjska mast, ja sam radila s margarinom i super je)
250 gr šećera
250 gr meda

Kad se otopi, ostaviti da se prohladi.

Praškasti sastojci:

1 malu kašikicu anisa, 1 kličnića, 1 cimeta i 1 Kotany mješavine za medenjake izmješati s 800-1000 gr brašna i 1 velikom kašikom kakaa.

Pomiješati praškaste sastojke s otopljenim sastojcima i kad se dobro smjesa sjedini dodati 2 jaja.
Izmješati i ostaviti preko noći u frižideru pokriveno folijom.

Valjati na 5 mm debljine, vaditi medenjake kalupima i peći na 180 stepeni 10-12 minuta.

Napraviti ocaklinu od šećera u prahu i maaaaalo vode te premazati medenjake kad se ohlade.



Praškaste sastojke izmješati



jao ovo moram probati, pogotovo što i maleni može pomagati ali bojim se da nije dobro za mene user posted image

clock-img

03.12.2012, 09:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

03.12.2012, 10:12

clock-img

Medić*

pencil-img

29


IZVORNA PORUKA: Iman83


IZVORNA PORUKA: zaha

Hvaaaalaaaa,ovo je bas fin receptic,za ovo snijezno vrijemeuser posted image



Daaa...a najljepše je što kuća cijeli dan miriši na začine i medenjakeuser posted image



Hvala Imancice za recept, jedva cekam da ih pravimo :)

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

03.12.2012, 16:31

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

recept za suhe kolacice (biskvite) sa kalupima

20 supenih kasika punih (znaci ne ravnih) brasna
5  supenih kasika staub secera
2 zumanjca
1 vanilin secer
3 reda sitno nasjeckane cokolade
250 gr jogurt putera sobna temperatura

sve sjedinite..i onda rukom gnjecite, mjesite, dok ne dobijete glatku smjesu...dodajte po potrebi brasna ...i kada dobro izmjesate i dobijete loptu od tijesta, stavite je u prozirnu foliju i u frizider 1 sat...nakon toga razvaljajte smjesu i pobrasnjenim kalupima za kolace vadite biskvite, stavite papir za pecenje na pleh, redajte biskvite i u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni 15 minuta....potrebno je da kolacici lagano porumene..kada se ohlade...preukusni su....user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 3.12.2012 16:33:12 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

10.12.2012, 09:30

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Treba mi recept za punjene lignje, po mogućnosti pečene i bez dodavanja vina i

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

10.12.2012, 09:34

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: ziki

Treba mi recept za punjene lignje, po mogućnosti pečene i bez dodavanja vina i


Pohovane?
Uzmeš lignje, odsječeš im glavu i one pipke, staviš unutra list trapista i list suhog mesa, zatvoriš čačkalicama i onda pohuješ, a dobre budu i kad se izmješa pšenično i kukuruzno brašno za pohovanje.
Fazon s lignjama je da ih pola sata prije upotrebe potopiš u izglendan kivi, max 30 min da stoje i onda nece biti zilave.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.12.2012, 09:38

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: ziki

Treba mi recept za punjene lignje, po mogućnosti pečene i bez dodavanja vina i



očisti lignje...
uzmeš tunjevinu jednu, u nju dodoaš, pipke nasjeckane, dodoaš bijeloga luka malo...i masliku koju ako volite
lignje potopi u mlijeko oko 1 sat nek odstoje...
onada napuniš ovim lignje,zatvoriš čačkalicom poredaš u avtrostalnu zdjelu...preliješ sa 500 ml paradajz sosa , pouljiš i ubaciš čehno b.luka čitavo...

u pećnicu na 200 stepeni prekriveno folijom 15 minuta...skineš foliju još 5...

prilog skuhan krompir, na vruć staviš so, puter i peršun, pormješaš

< Poruku je uredio Hanady RR -- 10.12.2012 9:42:17 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.12.2012, 09:48

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ja sam sinoc potopila psenicu/bjelicu.Sta dalje? Nije nabubrila nimalo,dali ce se skuhati?,Nemam pretis

Mislila sam sa suhim mesom.

Je li iko pravio?

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

10.12.2012, 09:58

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ziki a imama negdje recept punjene krompir...predobar...sa RR sma ga pokupila...i pravila...al sad ne mogu naćiuser posted image

muaa...
nećeš u šerpi skuhat za milion godina...
lonac ti treba...
mislim ja je poznajem kao slavsko žito..user posted image
u pretisu treba da šišti oko 30 minuta..
eh sad u šerpi koja ima onod eblje dno ...na thoj vatri oko sat vrmeena..mješat da ne zagori
to što si je potpopila i ne igra ulogu...ne treba ni potapatuser posted image
al kad se skuha treba da odstoji prkeo noći u tome da nabubri još...
nakon toga priprema istoga...melješ ...pa možeš mješati sa medom, šećerom, grožđicama...
ja sma jela u slatkoj varijanti...

ne znam šta si planirala ti sa njomuser posted image
sad vidim ti bi je kuhala kao gerlouser posted image sa suhim mesom...to je ječam nije pčenica bjelicauser posted image
e to jedem sa suhim mesom...i moe bez pretisa...spremi ko grah naveče potopi u toplu vodu i dobro je..
a ovo ...nisma nikada jela u toj varijanti

< Poruku je uredio Hanady RR -- 10.12.2012 10:00:11 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.12.2012, 10:02

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ziki a imama negdje recept punjene krompir...predobar...sa RR sma ga pokupila...i pravila...al sad ne mogu naćiuser posted image

muaa...
nećeš u šerpi skuhat za milion godina...
lonac ti treba...
mislim ja je poznajem kao slavsko žito..user posted image
u pretisu treba da šišti oko 30 minuta..
eh sad u šerpi koja ima onod eblje dno ...na thoj vatri oko sat vrmeena..mješat da ne zagori
to što si je potpopila i ne igra ulogu...ne treba ni potapatuser posted image
al kad se skuha treba da odstoji prkeo noći u tome da nabubri još...
nakon toga priprema istoga...melješ ...pa možeš mješati sa medom, šećerom, grožđicama...
ja sma jela u slatkoj varijanti...

ne znam šta si planirala ti sa njomuser posted image



E pa ja sam mislila da je to nesto kao gerslo,i da se kuha na taj nacin,ja napravimgerslo sa suhim mesom ili piletinom i to svi volimo.
Medjutim vidim da je psenica sasvim drugacija za kuhanje ali nejse skiuhat cu je samu pa cu nesto slatko od nje.Nebaca mi se sada

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

10.12.2012, 10:27

clock-img

ziki

pencil-img

1815

I meni je u glavi da sam nekad nešto viđala da se krompir narenda, krakovi nascekaju, doda se peršun, bijeli luk i tim puni. Zaljeva se peče, čimse zaljeva i koliko peče sad nemam pojma. user posted image Probam da ih u kivi potopim dok Teufik doji i izmazim đecu onda ovako napun, zalijem vodom i mao sirćeta, možca aceto balzamiko, skuhaću i koji krompir i tatar sos valjda ćemo nešto jest, ako ništa krompir i tatar sosuser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

10.12.2012, 10:32

clock-img

DM

pencil-img

2408

Muaaa-ja sam koristila tu pšenicu(pšenica bjelica na ambalaži piše)na isti način(potopljeno preko noći), mijenjala vodu nekoliko puta i od nje pravila ašuru(slatko jelo)!
Nisam je kuhala u pretisu, ali da joj treba više vremena-treba!
Mislim da može i u toj varijanti koju spominješ-samo se duže kuha!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

10.12.2012, 13:01

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

.

< Poruku je uredio muaaa -- 10.12.2012 13:02:14 >


_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

11.12.2012, 09:15

clock-img

narin3

pencil-img

230

Eh, drage moje...meni bi treb'o nekakav recept gdje bi mogla iskoristiti ne tako ukusne napolitanke...nekad sam to koristila u šlag kremi, pa samo onako umutim, izdrobim napolitanke i jedem...a sad bi nešto ozbiljnije, kao nekakav kolač...pa eto, ako neka ima ideju, dobrodošlaa, hvalaa...

_____________________________

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

clock-img

11.12.2012, 09:25

clock-img

Taii

pencil-img

134

eh drage moje meni treba savjet...nikad prije nisam radila sa fondanom , a dolazi mi zaova iz amerike u petak sa kcerkicom , pa bih htjela da se okusam i u tome...

dakle treba mi provjeren receptic za pravljenje fondana , mozda neka simpa idejica za ukrasavanje i slicno.... hvala vam unaprijed...

_____________________________

Zivot nije bio zivot , sve dok u njega nisi usla ti... Volimo te pahuljo nasa... 21.12.2012... .H.

clock-img

14.12.2012, 08:47

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

8 kasika brasna
5 kasika secera
3 kasike kakaa
1 vanilin secer
1 kasikica sode
1 kasikica praska za pecivo

8 kasika ulja
3 kasike dzema - bestilja
200 ml jogurta
do 250 ml mlijeka


pomjesati suhe sastojke
dodati redom mokre sve izmjesti - ja izmesam onom zicom, ne treba mikser
istresti u posudu za pecenje (cca fi 26 cm), ja obicno na dno stavim papir za pecenje
dodatno malom kasikom razbacati dzem po smjesi-nemoj stediti
pecenost provjeriti cackalicom

pecen kolac preliti rastopljenom cokoladom

Zadnji članci

article-img