Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
POTREBNO: biskvit 6 jaja 6 kašika kristal šećera 3 i pol kašike brašna 1 i pol kašika kako praha
krema: 2 jajeta 200 gr šećar u prahu 200 gr čokolade za kuhanje 200 gr putera ( može i margarin )
Umutiti 6 bjelanaca pa dodoati 6 kašika šećera, dodoati jedno po jedno žumance, brašni i kakao.. ozliti u pleg iz pećnice na koji je stavljen pek papir peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta
vrug biskvit umotati u blažnu kuhinjsku krpu
umutiti dvoje jaja sa šećerom u prahu, staviti na paru d as ekuha, kad s ezagrije dodoati čokoladu za kuhanje i dalje kuhati dok s ene istopi...skinuti sa vatre nek malo ohladi pa u kremu dodoati puter i umikasti dobro...sačekati 10 -15 minuta da se stisne i premzati unutra rolat, ostaviti malo da se okolo isti premaže...
ohladiti oko 20-tak minuta
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
28.05.2012, 23:24
Visnja RR
15102
sad ga fino napisi u rubiku... btw inace sve recepte treba unositi tamo ...lakse ce ih svako naci
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
28.05.2012, 23:26
Hanady RR
18727
upravo sma i to zavšila ...evo sad još mansu pogaču tamo d apošaljem...nego sma na chat razgovoru ovećala maloj recept pa rkeo naće ga ona ovdje dok s eobjavi :)
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.05.2012, 13:22
riba78
3255
zinanina ovo su turske kape,evo recept po kome sa ja pravila
TURSKE KAPE 1. tijesto 2 jaja, 2 kaš šećera, 2 fildžana mlakog mlijeka, 1 mala kašičica germe, 2 fildžana ulja, 100 gr.kokosa, brašna po potrebi. 2. tijesto sve isto,samo umjesto kokosa dodati kakao u prahu po želji Nakon zakuhavanja, tijesto se ostavi pokriveno da odstoji pola sata. Nako toga, oblikovati prutiće, uvrtati crni i bijeli, te smotati u krug. Složene kapice se ostave da nadođu, i nakon toga se stave na pečenje, u već zagrijanu rernu. AGDA 1 kg šećera i vode da potopi šećer, ne kuhati predugo. Zalije se vruće, hladnom agdom. NAPOMENA: za mjeru koristiti fildžane, šoljica je prevelika, te će tijesta biti taman dovoljno za četvrtastu tepsiju od rerne. Uzimajte jako male komadiće tijesta, imajte na umu da će da nadođe.
< Poruku je uredio riba78 -- 29.5.2012 13:25:51 >
_____________________________
To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje." Meša Selimović
05.06.2012, 00:25
Dida79
3252
Zene na koji nacin pravite umak od fasiranog za tjesteninu? Ja sam do neki dan koristila Maestro ragu(ako ga iko nadje nek mi se javi na pp ),ali ga je vise nemoguce naci nude od raznih proizvodjaca ali nama se ni jedan ne svidja. Juce pokusala praviti domaci umak od fasiranog klasika luk,mrkva,meso,paradajz i zacini ali opet nije to to
Imal kakvih tajnih recepata od nana,baka,komsinica, muzeva moze i od svalera
05.06.2012, 00:34
Visnja RR
15102
Dida jedino da ti posaljem MM... ali on ni meni ne odaje tajnu ...a pravi najbolji umak na Planeti
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
05.06.2012, 00:39
Hanady RR
18727
Dido..orgubalni se podljeva vinom to rijtko radim...
origano obavezno stavim...
i kroz prste suhih vrganja kad imam...
a osnovno koristijm mješavinu mesa...mansije juneće i toliko telećeg
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.06.2012, 03:04
Galicia
2433
Dido ja godinama pravim "najbolji" bolognese i to sam pokupila recept od rodjaka koji se tek ozenio prije mnogo godina. Znam sve odokativno, pa cu ti i reci sta ja koristim.
Crveni luk, bijeli luk, sitno isjeckana mrkva, sitno isjeckan celer, fasirana teletina, posirani paradajz, sos od paradajza, so, biber, vegeta, origano, kasikica secera, Knorr fix za bolognese.
Postupak pravljenja znas, da ti ne pisem. A ako ti treba pomoc, napisacu ti nema problema.
Godinama sam pravila, i uvijek mi je nesto falilo, dok nisam skontala da je u celeru problem. Bez celera, nije to to.
Sretno.
_____________________________
“It takes a long time to make it simple.”
05.06.2012, 12:40
Dida79
3252
Visnja necu TM sta ces ti bez njega ako se meni svidi njegov Ragu (da izvines )
Hanady draga gdje cu sa vinom hhahaha moja djeca bi mi bila najveselija na planeti nako takvog obroka
Galicia postupak znam, probat cu mozda tacno fali celera.A ovaj Knorr fix nisam do sada vidjela veceras idem u nabavku i pokusat cu ga naci
Cure hvala vam
< Poruku je uredio Dida79 -- 5.6.2012 12:41:06 >
13.06.2012, 13:12
Anoniman
Kiseli kupus sa batacima u tepsiji
sitno iseckani kiseli kupus preprziti sa crnim lukom ,dodati soli po zelji preruciti u tepsiju , izravnjati te dodati vec skuvane batake te preliti vrhnjem koje ste pomesali sa senfom (kasika , dve zavisi kako volite) i vegete malo stavite u rernu da se zapece i mljac
bila sam skepticna za ovu kombinaciju ali probala i preporucujem
< Poruku je uredio triputmama -- 13.6.2012 13:13:44 >
13.06.2012, 13:21
bellla
569
Jel ima netko dobar,provjeren recept za njoke,krokete?
Ocajno mi treba
_____________________________
Be happy,it drives people crazy!
13.06.2012, 13:22
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bellla
Jel ima netko dobar,provjeren recept za njoke,krokete?
Ocajno mi treba
ja sma radila njoke pola krompir pola brašno i jaje... zamjesim..razvaljam na valjak tanki dužinom sječem komadiće 3-4 cm i kuham u slanoj vodi... jel to to
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
13.06.2012, 13:40
bellla
569
ma jest,probat cu i ja taj omjer:) ja sam radila prema puno recepata,ali nikako mi ne budu onako ukusni i mekani kao u restoranu(kroketi) a u biti isto se sve mjesi,samo njoke kuhas a krokete pohujes
a koga god pitam kaze jaoooo pa kako neznas to je tako jednostavno
nikako mi nisu bili dobri,ili pretvrdi,ili se lijepe strasno,pa budem u brasnu do vrata
_____________________________
Be happy,it drives people crazy!
07.07.2012, 16:16
niki83
2113
Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee
_____________________________
N&N
07.07.2012, 16:26
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: niki83
Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee
jel misliš pile u jufci nešto kao takvog ja sma ga pravila po receptu doublemum
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
07.07.2012, 16:27
damma
1281
niki jel mislis na pitu coru? ja je pravim tako sto zamijesim standardnu jufku, piletinu isijecem na manjer komadice, kropir sitno isjeckam. kad razvuces jufku, izrezes je na kocke, onako osrednje velicine. stavljas na te kocke dio krompira i komad piletine, to umotas i redas po tepsiji. jednostavno,a imaju i slike negdje. pred pecenje ja polijem uljem,a apred kraj pecenja prelijem s malo kajmaka. ufff dobra bude, nisam je dugo pravila.
_____________________________
2004. 2008.
07.07.2012, 17:46
niki83
2113
Eh, to sto govori damma, to je to Ali znam da se nesto piletina odvoji od kosti i da se marinira, samo ne znam koliko i sta Hanady, znai upravu sam kada kazem da je recept od doublemum. Hajde cekat cu i nju da mi pise . Treba mi tamo za utorak, imam neke goste, pa bih voljela napraviti, malo je neobicna
_____________________________
N&N
07.07.2012, 21:48
DM
2408
IZVORNA PORUKA: niki83
Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
08.07.2012, 20:28
niki83
2113
To doublemum Ti si
_____________________________
N&N
09.07.2012, 16:36
Medić*
29
Evo Imancice
Cuftat
1/2 fasiranog ( inace kazem da mu samelju, ne uzimam gotovo fasirano )
1 jaje,
glavica luka narendana
dva cehna bijelog luka, svezanj sitno nasjeckanog persuna, pola soljice oprane rize, od zacina sta volis, ja alevu i vegetu
kriska hlejba natopljena u toplo mlijeko ( kazu da je bolji bajati ) onda je iscijedis i pomijesas sa navedenim sastojcima gore, fino sve izmijesas kasikom ili rukom.
Dodala sam malo kisele vode.
Ostavila pola sata u frizideru smjesu. Oblikuju se loptice, ja volim manje, izaslo mi 22. Uvaljas u brasno.
U serpi rastopiti komad maslaca, kasiku ulja i staviti kasiku brasna, naliti pola litra vode. Kad prokuha ubaci se pelat, ja stavila oko 200 gr. Stavi se kasikica soli i cajna kasika secera. CIm zajedno proluha ubacujes loptice i kuas na blagoj vatri oko 45 min. Doati jos malo vode po potrebi i zacina,
Tako mekane i socne ( oprosti cika Dukan smazala sam dvije )
< Poruku je uredio medic slatki -- 9.7.2012 16:37:23 >
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
25.07.2012, 10:28
Miimy
1041
Imali neko recept za neki fin kolacic ili laganu torticu sa borovnicama samo da neide kisela pavlaka ili sir unutra to ne volimo
_____________________________
"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."