cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

25.05.2012, 17:09

clock-img

madam x

pencil-img

839

user posted image

Kako se zovu ovi kolačići, hoću da ih pravim a ne mogu naći recept jer ne znam kako se zovu.

clock-img

25.05.2012, 19:05

clock-img

jutkica09

pencil-img

88

zinanina http://www.coolinarika.com/recept/turbani/
TURBANI

< Poruku je uredio jutkica09 -- 25.5.2012 19:06:06 >

clock-img

25.05.2012, 22:55

clock-img

madam x

pencil-img

839

Hvala...ja napravila tulumbeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

25.05.2012, 23:04

clock-img

Honey3

pencil-img

3035


IZVORNA PORUKA: zinanina

Hvala...ja napravila tulumbeuser posted image user posted image user posted image


mmm,i bolje su ti...

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

28.05.2012, 23:17

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ČOKOLADNI ROLAT
http://www4.slikomat.com/11/0528/xrj-SL7307.jpg

POTREBNO:
biskvit
6 jaja
6 kašika kristal šećera
3 i pol kašike brašna
1 i pol kašika kako praha

krema:
2 jajeta
200 gr šećar u prahu
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr putera ( može i margarin )

Umutiti 6 bjelanaca pa dodoati 6 kašika šećera, dodoati jedno po jedno žumance, brašni i kakao..
ozliti u pleg iz pećnice na koji je stavljen pek papir
peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta

vrug biskvit umotati u blažnu kuhinjsku krpu

umutiti dvoje jaja sa šećerom u prahu, staviti na paru d as ekuha, kad s ezagrije dodoati čokoladu za kuhanje i dalje kuhati dok s ene istopi...skinuti sa vatre nek malo ohladi pa u kremu dodoati puter i umikasti dobro...sačekati 10 -15 minuta da se stisne i premzati unutra rolat, ostaviti malo da se okolo isti premaže...

ohladiti oko 20-tak minuta




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

28.05.2012, 23:24

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

sad ga fino napisi u rubiku...user posted image
btw inace sve recepte treba unositi tamo ...lakse ce ih svako naci user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

28.05.2012, 23:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

upravo sma i to zavšilauser posted image ...evo sad još mansu pogaču tamo d apošaljem...nego sma na chat razgovoru ovećala maloj recept pa rkeo naće ga ona ovdje dok s eobjavi :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.05.2012, 13:22

clock-img

riba78

pencil-img

3255

zinanina ovo su turske kape,evo recept po kome sa ja pravilauser posted image


TURSKE KAPE
1. tijesto
2 jaja, 2 kaš šećera, 2 fildžana mlakog mlijeka, 1 mala kašičica germe, 2 fildžana ulja, 100 gr.kokosa, brašna po potrebi.
2. tijesto
sve isto,samo umjesto kokosa dodati kakao u prahu po želji
Nakon zakuhavanja, tijesto se ostavi pokriveno da odstoji pola sata. Nako toga, oblikovati prutiće, uvrtati crni i bijeli, te smotati u krug. Složene kapice se ostave da nadođu, i nakon toga se stave na pečenje, u već zagrijanu rernu.
AGDA
1 kg šećera i vode da potopi šećer, ne kuhati predugo. Zalije se vruće, hladnom agdom.
NAPOMENA: za mjeru koristiti fildžane, šoljica je prevelika, te će tijesta biti taman dovoljno za četvrtastu tepsiju od rerne. Uzimajte jako male komadiće tijesta, imajte na umu da će da nadođe.

< Poruku je uredio riba78 -- 29.5.2012 13:25:51 >


_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

clock-img

05.06.2012, 00:25

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Zene na koji nacin pravite umak od fasiranog za tjesteninu?
Ja sam do neki dan koristila Maestro ragu(ako ga iko nadje nek mi se javi na ppuser posted image ),ali ga je vise nemoguce naci nude od raznih proizvodjaca ali nama se ni jedan ne svidja.
Juce pokusala praviti domaci umak od fasiranog klasika luk,mrkva,meso,paradajz i zacini ali opet nije to to

Imal kakvih tajnih recepata od nana,baka,komsinica, muzeva moze i od svalerauser posted image

clock-img

05.06.2012, 00:34

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Dida jedino da ti posaljem MM...user posted image ali on ni meni ne odaje tajnu ...a pravi najbolji umak na Planeti

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

05.06.2012, 00:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Dido..orgubalni se podljeva vinomuser posted image to rijtko radim...

origano obavezno stavim...

i kroz prste suhih vrganja kad imam...

a osnovno koristijm mješavinu mesa...mansije juneće i toliko telećeg

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.06.2012, 03:04

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Dido ja godinama pravim "najbolji" bolognese i to sam pokupila recept od rodjaka koji se tek ozenio prije mnogo godina.
Znam sve odokativno, pa cu ti i reci sta ja koristim.

Crveni luk, bijeli luk, sitno isjeckana mrkva, sitno isjeckan celer, fasirana teletina, posirani paradajz, sos od paradajza, so, biber, vegeta, origano, kasikica secera, Knorr fix za bolognese.

Postupak pravljenja znas, da ti ne pisem. A ako ti treba pomoc, napisacu ti nema problema.

Godinama sam pravila, i uvijek mi je nesto falilo, dok nisam skontala da je u celeru problem. Bez celera, nije to to.

Sretno.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

05.06.2012, 12:40

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Visnja necu TM sta ces ti bez njega ako se meni svidi njegov Ragu (da izvinesuser posted image )

Hanady draga gdje cu sa vinom hhahaha moja djeca bi mi bila najveselija na planeti nako takvog obrokauser posted image

Galicia postupak znam, probat cu mozda tacno fali celera.A ovaj Knorr fix nisam do sada vidjela veceras idem u nabavku i pokusat cu ga naci

Cure hvala vamuser posted image



< Poruku je uredio Dida79 -- 5.6.2012 12:41:06 >

clock-img

13.06.2012, 13:12

clock-img

Anoniman

Kiseli kupus sa batacima u tepsiji

sitno iseckani kiseli kupus preprziti sa crnim lukom ,dodati soli po zelji
preruciti u tepsiju , izravnjati te dodati vec skuvane batake te preliti vrhnjem koje ste pomesali sa senfom (kasika , dve zavisi kako volite) i vegete malo
stavite u rernu da se zapece i mljac

bila sam skepticna za ovu kombinaciju ali probala i preporucujem

< Poruku je uredio triputmama -- 13.6.2012 13:13:44 >

clock-img

13.06.2012, 13:21

clock-img

bellla

pencil-img

569

Jel ima netko dobar,provjeren recept za njoke,krokete?

Ocajno mi trebauser posted image

_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

clock-img

13.06.2012, 13:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bellla

Jel ima netko dobar,provjeren recept za njoke,krokete?

Ocajno mi trebauser posted image



ja sma radila njoke pola krompir pola brašno i jaje...
zamjesim..razvaljam na valjak tanki dužinom sječem komadiće 3-4 cm i kuham u slanoj vodi...
jel to touser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.06.2012, 13:40

clock-img

bellla

pencil-img

569

ma jest,probat cu i ja taj omjer:)
ja sam radila prema puno recepata,ali nikako mi ne budu onako ukusni i mekani kao u restoranu(kroketi)
a u biti isto se sve mjesi,samo njoke kuhas a krokete pohujes

a koga god pitam kaze jaoooo pa kako neznas to je tako jednostavnouser posted image

nikako mi nisu bili dobri,ili pretvrdi,ili se lijepe strasno,pa budem u brasnu do vrata


_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

clock-img

07.07.2012, 16:16

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? user posted image
Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee user posted image user posted image user posted image

_____________________________

N&N

clock-img

07.07.2012, 16:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: niki83

Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? user posted image
Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee user posted image user posted image user posted image



jel misliš pile u jufciuser posted image
nešto kao takvog ja sma ga pravila po receptu doublemumuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

07.07.2012, 16:27

clock-img

damma

pencil-img

1281

niki jel mislis na pitu coru?
ja je pravim tako sto zamijesim standardnu jufku, piletinu isijecem na manjer komadice, kropir sitno isjeckam.
kad razvuces jufku, izrezes je na kocke, onako osrednje velicine. stavljas na te kocke dio krompira i komad piletine, to umotas i redas po tepsiji. jednostavno,a imaju i slike negdje.
pred pecenje ja polijem uljem,a apred kraj pecenja prelijem s malo kajmaka.
ufff dobra bude, nisam je dugo pravila.

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

07.07.2012, 17:46

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Eh, to sto govori damma, to je to user posted image user posted image
Ali znam da se nesto piletina odvoji od kosti i da se marinira, samo ne znam koliko i sta user posted image
Hanady, znai upravu sam kada kazem da je recept od doublemum. Hajde cekat cu i nju da mi pise user posted image . Treba mi tamo za utorak, imam neke goste, pa bih voljela napraviti, malo je neobicnauser posted image

_____________________________

N&N

clock-img

07.07.2012, 21:48

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: niki83

Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? user posted image
Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee user posted image user posted image user posted image


Evo mene tekuser posted image
Evo link stranice na foto kuhanju je cijeli postupak
http://www.ringeraja.ba/forum/m_871595/mpage_18/key_/tm.htm

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

08.07.2012, 20:28

clock-img

niki83

pencil-img

2113

To doublemum user posted image
Ti si user posted image

_____________________________

N&N

clock-img

09.07.2012, 16:36

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Evo Imancice

Cuftat

1/2 fasiranog ( inace kazem da mu samelju, ne uzimam gotovo fasirano )

1 jaje,

glavica luka narendana

dva cehna bijelog luka, svezanj sitno nasjeckanog persuna, pola soljice oprane rize, od zacina sta volis, ja alevu i vegetu

kriska hlejba natopljena u toplo mlijeko ( kazu da je bolji bajati user posted image ) onda je iscijedis i pomijesas sa navedenim sastojcima gore, fino sve izmijesas kasikom ili rukom.

Dodala sam malo kisele vode.

Ostavila pola sata u frizideru smjesu. Oblikuju se loptice, ja volim manje, izaslo mi 22. Uvaljas u brasno.

U serpi rastopiti komad maslaca, kasiku ulja i staviti kasiku brasna, naliti pola litra vode. Kad prokuha ubaci se pelat, ja stavila oko 200 gr. Stavi se kasikica soli i cajna kasika secera. CIm zajedno proluha ubacujes loptice i kuas na blagoj vatri oko 45 min. Doati jos malo vode po potrebi i zacina,

Tako mekane i socne ( oprosti cika Dukan smazala sam dvije user posted image )





< Poruku je uredio medic slatki -- 9.7.2012 16:37:23 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

25.07.2012, 10:28

clock-img

Miimy

pencil-img

1041

Imali neko recept za neki fin kolacic ili laganu torticu sa borovnicama samo da neide kisela pavlaka ili sir unutra to ne volimo user posted image

_____________________________

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

Zadnji članci

article-img