Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ovo su najbolje kifle ikad,jos neznam nikog da mu se nisu svidjele,iste kao kifle iz pekara,ja sam ih pravila puno puta,sad pauziram,jer sam se pocela debljati
evo netko je gore pitao za pecivo,ja sam ih radila sa sirom salamom na kockice onako,ali meni su najbolje prazne,i posute krupnom soli,super idu uz mezence ,picence....:))
_____________________________
Be happy,it drives people crazy!
26.04.2012, 13:58
mama2884
122
IZVORNA PORUKA: bellla
ovo su najbolje kifle ikad,jos neznam nikog da mu se nisu svidjele,iste kao kifle iz pekara,ja sam ih pravila puno puta,sad pauziram,jer sam se pocela debljati
evo netko je gore pitao za pecivo,ja sam ih radila sa sirom salamom na kockice onako,ali meni su najbolje prazne,i posute krupnom soli,super idu uz mezence ,picence....:))
THX...otisao u omiljene i biti ce jos veceras isproban dok kupim margarin ili maslac
26.04.2012, 15:16
henna ze
475
jesi vidjela recept za ćevap
_____________________________
Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.
26.04.2012, 20:33
mama2884
122
IZVORNA PORUKA: bellla
ovo su najbolje kifle ikad,jos neznam nikog da mu se nisu svidjele,iste kao kifle iz pekara,ja sam ih pravila puno puta,sad pauziram,jer sam se pocela debljati
evo netko je gore pitao za pecivo,ja sam ih radila sa sirom salamom na kockice onako,ali meni su najbolje prazne,i posute krupnom soli,super idu uz mezence ,picence....:))
Moja bella....sto ti mene zadevera ovim kiflama...evo pravim ih...valjda budu do ponoci gotove....hahahahh
26.04.2012, 20:33
mama2884
122
IZVORNA PORUKA: henna ze
jesi vidjela recept za ćevap
Henna ze....jesam vidjela sam...hvala puno...vjerovatno sutra bude za rucak,moram samo namirnice ujutro kupiti.... Hvala vam puno cure
26.04.2012, 20:38
bellla
569
samo prati recept,ekstra su,stvarno:)) ja kad sam se ustelila,radila ih svaki drugi dan
_____________________________
Be happy,it drives people crazy!
26.04.2012, 22:29
Hanady RR
18727
danas šmeknuh ove belline kifle... evo potkuhah i čekam prvih 50 minuta
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Evo ja veceras imala neke neformalne goste i pravila ove kiflice..ma extra su Svima se svidjele, tako se lahko razviju i naprave..ostala je jedna tura i za dorucak da se ispece u zamrzivac pa cemo ih ujutro samo ispeci..
_____________________________
N&N
26.04.2012, 22:45
mala_sa
1353
Uh ove kiflice bi mogle vec sutra da se probaju
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
27.04.2012, 07:07
mama2884
122
IZVORNA PORUKA: bellla
samo prati recept,ekstra su,stvarno:)) ja kad sam se ustelila,radila ih svaki drugi dan
Kifle su bile gotove sinoc oko 23 sata...hahhaah....na izgled vidjela sam odma da su predobre...Djeca vec jedu,a ja cu ih tek probati za dorucak....jer sam na djeti....da ove moje cure sa teme "mrsavljenje" ne pomisle,da na drugim temama u ponoc jedem kifle....Ali vidim da su i jutros premekane...jos sam ih ja napunila ribanom purecom sunkom i sirom.
Hvala ti puno jos jednom
27.04.2012, 08:49
bellla
569
eee bas mio je drago:)))ona kasika sirceta ih drzi svjezima,ja stavim u kesu i budu mekane sve dok se ne pojedu:))
drago mi je da su klinci sretni
_____________________________
Be happy,it drives people crazy!
30.04.2012, 00:07
Amam
659
Turske pogacice ili kiymali pide:
600 gr brasna,2 kasicice kvasca ,300 ml mlijeka (mlakog),50 ml ulja i sol. Tijesto zamijesiti kao za hljeb,ukoliko vam treba jos mlijeka dodajte. i ostavite da kvasa 1h. Nadjev:350 gr mesa(junece ili pileceg) mljevenog,1 glavica crvenog luka(ja sam rendala),1 crvena paprika sitno sjeckana,rendani sir (edamer,livada,kolicina za otprilike 2-3 kasike) i zacini po zelji(sol,biber,vegeta,moze i zacinsko bilje)
Od tijesta napraviti 12 kolacica(loptica) i razvijati na velicinu manje pizze ( meni je idealna velicina bila otprilike kao veliki plitki tanjir ),na polovinu stavite jednu kasiku fila,punu,drugu polovinu preklopite,zavrnuti krajeve.Na tavi preprziti s obje strane na mjesavini ulja i maslaca,na tihoj vatri. Sluziti uz pavlaku ili jogurt,a mogu i same. Prijatno!
_____________________________
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
30.04.2012, 00:09
mala_sa
1353
Uh Amam, ovo ce uskoro da se isproba
Samo mi reci, ova crvena papricica, jel ona mala ljuta, ili???
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
30.04.2012, 00:10
Amam
659
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Uh Amam, ovo ce uskoro da se isproba
Samo mi reci, ova crvena papricica, jel ona mala ljuta, ili???
Nije obicna crvena paprika .
Joj mi smo stvarno odusevljeni s pgacicama,dva dana smo ih jeli
_____________________________
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
30.04.2012, 00:16
mala_sa
1353
IZVORNA PORUKA: Amam
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Uh Amam, ovo ce uskoro da se isproba
Samo mi reci, ova crvena papricica, jel ona mala ljuta, ili???
Nije obicna crvena paprika .
Joj mi smo stvarno odusevljeni s pgacicama,dva dana smo ih jeli
Vjerujem ti, evo ja od silne muke podgrijala sebi kpmad Albanskog bureka, reko gdje da gladna zaspim
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
30.04.2012, 21:16
Honey3
3035
uh Ammam kako ovo dobro izgleda odmah sam ogladnila
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
04.05.2012, 15:22
damma
1281
Kupila sam danas bukovace, a ne znam kako bi ih iskoristila. Inace ih pravim tako da przim na maslacu i dodam bijelog luka, a znam da se mogu i s jajima, ali kako? Znal i ko od vas?
_____________________________
2004. 2008.
16.05.2012, 20:21
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: damma
Kupila sam danas bukovace, a ne znam kako bi ih iskoristila. Inace ih pravim tako da przim na maslacu i dodam bijelog luka, a znam da se mogu i s jajima, ali kako? Znal i ko od vas?
uh...ja volim bukovače.....
možeš kao omlet da spremiš možeš kajganu s anjima možeš super kombinaciju sa rižom s anjima za ručak napraviti ne treba ti meso
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
20.05.2012, 16:25
Skvo RR
4542
Malo za dorucka RAZLJEVAK 3 jaja 6 kasika brasna 3 deca mlijeka kasikica soli
Sve pomijesati, pouljenu tepsiju sa 2 kasike ulja, ubaciti na 250 stepeni da se dobro ugrije, umucen razljevak "baciti" na ulje, da za cvrci, vratiti u pec, i smanjiti na 200..gotovo za 15-tak minuta, kada porumeni
A evo i malo pice da probate
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
potrebno 250 gr lazanja 1 glavica crvenoga luka 500 ml sos paradajza 500 gr špinta 1 čehno bijeloga luka 2-3 kašike maslinovog ulja malo suncokretovog ulja 400 gr pilećih fileta bešamel sos od 1 l mlijeka ( 4 kašike pute, 4 kašike brašna, litrar mlijeka, malo soli i bibera) 100 ge sira trapisat ( ja koristila livadu) 4-5 kašika rendanoga parmezana
.... bešamel: istopiti puter dodoati brašno malo proprižiti i zaljevati hladnim mlijekom dok ne zgusne dodosati soli i bibera po želji
špinat ofuriti tiplom vodom i narezati... na maslinovom ulju pormješati i dodati narezan bijeli luk
na ulju porpržiti glavicu crvenoga luka, odoati na kockice narezane filete dok se porpži dodati i začine po želji pa staviti komletan soso paradjz...čim porvri skinuti sa vatre
... u zdjelu za lazan na dno staviti malo ulja pa poredati prvi red lazanja...onda redati sljedećim redom.. bešamel, piletina sa cvrneim sosom, špinat pa opet lazanje i isti redosljed pa treći red lazanja...istresti komletan bešamel odozgo koji je ostao...staviti naredndan sir livadu i parmezan i peći na 200 stepeni oko 30 minuta...
kad su pečene ostaviti da ohlade 15 minuta i jesti
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
20.05.2012, 20:52
maja78 RR
4163
nije slika ruzna, to je najbolja slika i potvrda da ti je jelo uspjelo
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
20.05.2012, 20:54
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
nije slika ruzna, to je najbolja slika i potvrda da ti je jelo uspjelo
sredi je F za slikanje i to pred gostima... štto ta može vruće pojest čudo jedno
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
20.05.2012, 20:55
M kao Mama
5536
Joj, super Vam je ovo lazanje, ja fakat moram na kurs kod neke od vas da gledam kako vi to složite, nema mi druge
20.05.2012, 21:27
Hanady RR
18727
naletih na folder sa fotkama jela koje moj suprug fotka kad mu se dopadnu plaho
sad ću ovdje staviti recepte...a onda presložit i poslaz na ringeraji kuhar
250 gr petiti keksa 500 ml mlijeka 2 pudinga do vanilije ili čokolade 200 gr čokolade za kuhanje 200 gr putera ( ili margarina) 200 gr šećera 1 šlag krema malo kafe ili ness kafe ili mlijeka
staviti da proključa pola litra mlijeka sa 4-5 kašika mlijeka izmjeati dva pudinga i skuhari ih u mlijeku dodoati šećer ii čokoladu za kuhanje da se otope... u vruće umikasti puter
u pleh slagati petiti keks umočen u nes kafu prkeo njega istresti svu kremu opet po kremi poredati petiti na isti način pa preko toga izmutiti šlag kremu i dekorisati po želji nakon 30 minuta iz frižidera reazti i jesti
potrebno 500 g purećeg mljevenog mesa glavica crvenoga luka 1 mrkva malo peršuna lista 2 kašike prezle 1 jaje malo ulja 1 kašiak putera istpljenog 1 kašika brašna začini po želji so, biber
sve gore navedeno staviti u zdjelu i dobro pormješati pa dodati začine po želji...
u zagrijanu tavu kašikom stavljati smjesu na prženje...
potrebno 1 kocka kvasca ( ili 10 gr kesica) 2dl toplog mleka 2dl mlake vode 3 žumanca 1 šoljica margarina 1 šoljica ulja brašno so
i još 100 gr putera za premazivanje susuam i lan i 1 jaje za premzat
od gore navedenih sastojaka potkuhati tijesto... kad nadođe posjeliti ga na 6 jednakih loptica
u okruglu tepsiju namašćenu slagati svaku jufkicu razvijenu oklagijom na veličinu pleha... perako narezati putera ili rendati ( da lakše rendate stavite ga u zamrzivač dok tijesto nadođe) na ovaj način stavite 4 jufkice... pet malo veću razvijete i stavite preko tako da obuhvatite komlet ostale po rubu onda izrežete kao picu... na 8 krajova... sa sredine pobučete svaki ćošak i zaljepite na polovini trokuta prema tuvu... u sredini pleha pstane vam rupa...u nju stavite posljendju 6 jufku malo premjesjeti sa narndanim puterom...
premazati sve jajetom i posuti lanom i susuam, neka dtoji 20 min peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeno oko 25-30 minuta
500 gr. brasna malo kvasca ( 1 kesica od 10 g) 1 jaje ( žumanac u tjesto a premazat bjelancetom) 1 vanilin secer ( ako ptavite smo slatke) 250 ml. mlijeka 2 kasike secera 8 ako pravote samo slatke) 100 ml. ulja prstohvat soli mlake vode po potrebi
Zamjesit tijesto od gore navedeni satojaka samo izostavit bjelanjak.
Kad ste zamjesili tijesto pustite ga da izraste,kad je izraslo razvit ga pa isjec na jednake trokutice.
Na svaki trokutic stavit eurokrem ili djem i zamotat.
Ostavit u tepsiji neko vrijeme da kiflice izrastu.
Izmutit bjelanjak svaku kiflicu premazat bjelanjkom porut sesamom i stavit da se pece.
Gotove kiflice premazat puterom i prekrit papirm pa krpom da malo opuste.
U slučaju da radite smao slane il do istoga tijesta hoćete malo slanih malo slatkih ne stavljate šećer u mjeri iz recepta nego smao korz prste i soli smao kroz prste... namze koje želite slane ili slatke ili čak malu kuhanu viršlu.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''