Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
jest vidis u pravu si...ja sam jednom jela i gerslo s makaronima, i nije mi bas leglo...to oddje ko grah s makaronima,ako je ko probao
04.03.2012, 00:20
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: animagical
jest vidis u pravu si...ja sam jednom jela i gerslo s makaronima, i nije mi bas leglo...to oddje ko grah s makaronima,ako je ko probao
uh nisma...i mislim i ne bih...ni geršklo a posebno grah sa makaronima neka ova dva ...dosta
07.03.2012, 16:22
sabinos
1236
evo recept moje izmisljene torte sa teme danas za rucak,posto su neke forumasice trazile... biskvit:3 jaja 10 kasika secera,mlijeka,brasna,ulja prasak za pecivo kasika kakaa(ako zelite crni biskvit) umutiti i ispeci.kad se ohladi prepoloviti.kore malo namociti mlijekom ili sokom od narandze ili necim drugim po zelji krema:skuhati standardni puding (2 komada)i kad se ohladi dodati umucen margarin ili maslac i time filovati kore.ukrasiti po zelji.ja sam rastopila bijelu cokoladu i posula cokoladnim mrvicama... kad pravim crni biskvit kuham puding od vanilije,a kad pravim bijeli onda od cokolade da bude sareno... eto...za utroseni materijal ukus je odlican
evo presjek,vec smo pola pojeli
< Poruku je uredio sabinos -- 7.3.2012 16:26:56 >
12.03.2012, 14:51
chuci
804
dan svima ja se uvalila pa sad kontam šta ću mm i mojoj sestri rođendani sljedeće sedmice, i ja sazovem party iznenađenja u subotu.
sad sam skontala da ove sedmice imam 33 časa nastave valja mi tortu napraviti ranije, jer ne dolazi u obzir naručivanje
ako ko ima kakvih recepata, brzo, jednostavno, da se može ranije pripremiti napišite ili linkujte hvala
Nadjev 150 gr.svjezeg sira 2 van.secera 2-3 kasike secera Suhe sastojke pomjesati.Mokre sastojke pomjesati i pustiti da odstoje 5-6 min.Dodati nutelu i suhe sastojke. Napraviti nadjev od sira.U kalupe od muffina stavljati po jednu malu kasiku smjese pa kasicicu nadjeva od sira,pa opet smjesu za muffine.I tako dok se ne utrosi.Staviti peci u zagrijanu pecnicu na 180C oko 20min.Dekorisati po zelji.
12.03.2012, 20:56
Skvo RR
4542
Moze li onaj megle svjezi sir? Probala bi recept.
12.03.2012, 20:59
new mama
2578
Muaaa hvala za recept,ovo pravim,bas mi se svidjelo na bb
12.03.2012, 21:04
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Moze li onaj megle svjezi sir? Probala bi recept.
Mozes megle,ja sam stavljala i megle ali ABC mi je bolji
12.03.2012, 21:06
Skvo RR
4542
Imam i abc. ..taman veceras da ih probam.
Nadjev 150 gr.svjezeg sira 2 van.secera 2-3 kasike secera Suhe sastojke pomjesati.Mokre sastojke pomjesati i pustiti da odstoje 5-6 min.Dodati nutelu i suhe sastojke. Napraviti nadjev od sira.U kalupe od muffina stavljati po jednu malu kasiku smjese pa kasicicu nadjeva od sira,pa opet smjesu za muffine.I tako dok se ne utrosi.Staviti peci u zagrijanu pecnicu na 180C oko 20min.Dekorisati po zelji.
Ovo je orginalni recept,ali ja sam stavljala jos pola istopljene cokolade u smjesu jer volimo da se osjeti cokolada
18.03.2012, 18:24
chuci
804
torta
bijela kora (peče se u četvrtastom plehu od rerne, onaj najveći) 5 jaja 5 kašika šećera umutiti 5 kašika brašna pola praška za pecivo umutiti sve zajedno izliti na papir za pečenje u pleh i peći na 170 oko 10tak minuta.
crna kora (peče se u okrugloj tepsiji za torte) može bilo koja crna kora koju volite ja sam pravila ovu smjesu
bijeli fil 600 ml mlijeka mohuna vanilije (postrugati sjemenke i ubaciti unutra) 200 grama šećera staviti na tihu vatru 10-15 minuta 5 kašika gustina s malo mlijeka umutiti vruće mlijeko sa šećerom i vanilijom procijediti u smjesu sa gustinom pa sve vratiti na tihu vatru i skuhati kao puding. treba u tankom mlazu dodavati ovo vruće u gustin da se ne zgruda. staviti da se hladi. pokriti prozirnom folijom da ne stvori korica
kasnije pomiješati sa 3/4 putera umućenog sa šećerom u prahu (2-3-4 kapike po želji). ja puter i šećer mutim 10 minuta da bude pjenasto pa onda dodajem puding.
crni fil 500 ml mlijeka par kašika šećera zagrijati 2 pudinga nugat premium razmutiti sa malo mlijeka pa skuhati u ovom gore mlijeku. dok je još vruće dodati po želji lino nugat evrokrema (sa zelenim poklopcem). ja sam dodala između 1/4 i 1/3 tegle. ostaviti da se ohladi. pokriti prozirnom folijom da ne stvori korica.
kasnije pomiješati sa 3/4 putera umućenog sa šećerom u prahu (2-3-4 kapike po želji). ja puter i šećer mutim 10 minuta da bude pjenasto pa onda dodajem puding.
redanje na bijelu koru namazati cijeli crni fil. izrezati na trake. ja izrezala na 8 traka. ako je tanka kora može i na više traka. crna kora, premazati sa 1/4 bijelog fila. onda jednu traku smotati u trubu (kao rolat) i staviti na sredinu torte. dodavati ostale trake okolo dok se ne napravi puni krug torte. meni je zadnja traka malo spuzila jer je bilo toplo u kući. premazati 1/4 bijelog fila pa staviti drugu crnu koru. (ja sam namazala koru pa je okrenula na tortu) ostatkom bijelog fila okolo premazati tortu.
ukus je bio za 10
18.03.2012, 21:19
muaaa
2911
Neznam da li je neko vec postavio recepti i sliku.ako nije evo ja cu a ako jeste nek moderatori izbrisu DULCE DE LECHE Krema
2 kg. secera 1 l.mlijeka 3,2% mlijecne masti
Sraviti u serpu i kuhati 2-3 sata.Meni je trebalo puna 3h.Povremeno promjesati i kada mislite da je dovoljno gusto izvaditi malo na tasnicu i vidjeti gustocu,kao pekmez kad pravimo.Kad je dovoljno gusto skinuti s ringle i ohladiti.Smjestiti u neke teglice i cuvati na hladnom
21.03.2012, 20:50
Visnja RR
15102
Djevojke krenula je nasa nova rubrika Ringerajina kuhinja... malo smo to bolje zamislili nego sto je to bilo prije... Mozete same da ubacite svoj recept... i fotku vaseg gotovog jela ... za dan dva ce biti u Ringerajinoj kuhinji dok se vidi da li ima gresaka i aktivira da bune ON mozete provjeriti da nije vas recept vec ubacen ...jer je urednica ringerajine kuhinje ubacivala recepte sa ove teme Kuhajmo zajedno
< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.3.2012 20:51:44 >
21.03.2012, 21:02
bebacha
1170
ovo bi moglo biti super.svi recepti na jednom mjestu a ne da moras listat 10 strana da nesto nades
21.03.2012, 21:08
Hanady RR
18727
Pravo je lijepo osmišljeno... fakat trebamo makismalno koristiti isto.... lakše ćemo se snaći...divnih recpeta ima na ovome forumu...ovo će nam baš olakšati nalazk istih
21.03.2012, 21:45
mala_sa
1353
super
21.03.2012, 21:47
M kao Mama
5536
Ja kada budem pravila kukuruzu, stavljam receptić, jel može
21.03.2012, 21:48
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
obavezno... samo ta ti kažem...ja sda u izobilju brašna mami odnijela pleh kukuruze oduševila se žena...jela je dva ana i traži repete
21.03.2012, 21:50
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
obavezno... samo ta ti kažem...ja sda u izobilju brašna mami odnijela pleh kukuruze oduševila se žena...jela je dva ana i traži repete
Baš mi je drago, ma ono je ekstra kombinacija
22.03.2012, 09:28
Malenaoduvijek
5237
ima li taj recept ovdje negdje mogla bih to danas napraviti
hanady ti ga imas sigurno ?
nasla ne treba vise
< Poruku je uredio MALA1994 -- 22.3.2012 9:40:20 >
22.03.2012, 15:37
emma.L
2731
Gibanica: 1 kg kora 700 g feta sira 500 g kajmaka 1 kiselo vrhnje 5 jaja malo mlijeka, malo mineralne (otprilike stavim po 1.5 dl) 1 prašak za pecivo. Kore premazivati, a zadnju preliti mješavinom mineralna + ulje i peći dok ne porumeni. Ja odmah izrežem i kocke pa tako pečem. Iz rerne odmah prekrijem morkom krpom i ostavim nekih pola sata.
22.03.2012, 17:44
Amam
659
IZVORNA PORUKA: emma.L
Gibanica: 1 kg kora 700 g feta sira 500 g kajmaka 1 kiselo vrhnje 5 jaja malo mlijeka, malo mineralne (otprilike stavim po 1.5 dl) 1 prašak za pecivo. Kore premazivati, a zadnju preliti mješavinom mineralna + ulje i peći dok ne porumeni. Ja odmah izrežem i kocke pa tako pečem. Iz rerne odmah prekrijem morkom krpom i ostavim nekih pola sata.
Super mi je ova s mineralnom,ja sam pravila i sa svjezim sirom.Samo sto ja preko kora stavljam sir,a zajedno s mineralnom i uljem stavim jaja pa prelijem.Moram i ovako probati.