cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

16.02.2012, 15:58

clock-img

lila25

pencil-img

638


IZVORNA PORUKA: ananas_ze

nedavno mi se komsinica pohvali da je girice pekla u rerni, ja jos nisam al imam namjeru aBd, a ako ti budes pekla tako, javi iskukstvo user posted image



Juce su bile girice,pekla ih u tepsiji uvaljala ih malo u kukuruzno,sasvim malo nauljila maslinovim ispale exta.Preporucujem.user posted image

clock-img

16.02.2012, 16:11

clock-img

leona81

pencil-img

6373

za maslinovo ulje znam otkad sam dobila tablice prehrane - dakle ne izmisljam toplu vodu, od covjeka koji je svjetski priznat i po cijim pravilima zivim zadnje 4 godine, nikakve informacije ne dajem napamet niti zelim nekoga dovesti u zabludu, samo zelim podijeliti s vama moja saznanja ako nekoga interesuje i ako nekome mogu pomoci da se zdravije hrani...svjesna sam da vecini ljudi zvucim kao neki ludjak ali me to previse ne dotice

a evo i malo procitajte ovo http://vita.jutarnji.hr/ayurvedska-ljekarna--koja-ulja-koristiti--a-koja-izbjegavati/1003998/

I naravno, maslinovo ulje, ulje našeg podneblja, obavezno hladno prešano. Međutim, maslinovo ulje nije dobro zagrijavati, podnosi samo lagano zagrijavanje – a to je ponekad teško odrediti i pronaći granicu. Prilikom zagrijavanja na većim temperaturama postaje toksično! Najbolje je za salate ili ga dodavati na već gotovo jelo.



_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

16.02.2012, 16:23

clock-img

umahmed

pencil-img

503

drege zenice trebam help,neko mi rece da ima recept za domaci monte,znate li ga?????
dajte,brzoooooouser posted image

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

clock-img

16.02.2012, 16:25

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Umahmed, jel mislis na kolac ili bas monte???

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

16.02.2012, 16:31

clock-img

umahmed

pencil-img

503

ne kolac,znam kolac ono sa keksom dole,interesuje me bas monte,da bude ono kao punog ali slicnog ako ne istog okusa,hvalauser posted image

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

clock-img

16.02.2012, 16:31

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237


IZVORNA PORUKA: klemzi

ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...


Zar se maslinovo ulje ne smije termički obrađivati...ili nisam dobro skontala user posted image



ne smije,dobro vam leona kaze,postaje toksicno meni rekose ono sms se samo smije zagrijavati

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

22.02.2012, 10:45

clock-img

umahmed

pencil-img

503

SLATKI DANSKI-VIKINSKI HLJEB

Dok sam bila u Danskoj prije par godina mm amidjinca je pravila ovaj hljeb,nama se jako svidjeo i ja se sjetim neki dan i nazovem ju pa mi rece ovako da se pravi. ja napravila bas je dobar uz solju caja ili b.kafe bas ide za dorucak ili veceru poslije vecere


recept:
1kg brasna
saka(oraha,badema,rozdjica,brusnice,mix suhog voca.......) sta imate i volite
ja sam stavljala anis,malo curukota,malo susana
Na komadice isjeckanu frisku narancu zajedno sa sokom,i limun na komadice.
Ja sam stavila i pekmez od sipa,moze i od jabuka ili neki drugi dvije supene kasike.
Sve to stavite u posudu,pola kesice germe,pola p.p., solja ulja,dvije kasike mardarina.
U soli rastvorite secer sa mlakim mlijekom,pa zakuhate tvrdo hljeb. Razdvoite ga na tri kolaca,napravite oblik i stavite u dugu dublju tepsiju( od strudle).
Tako da nadodje nekih 40min i u vrelu rernu. peci na 200 stepeni dok ne dobije korica boju,staviti foliju i smanjiti na 120 jos nekih 40min da sredina bude pecena.
Hljeb mora biti tezak,bez puno rupica. Kada se fino ohmali isjeci ostrim nozem,sto duse stoji sve je ukusnija.

SLATKI DANSKI-VIKINSKI HLJEB

Dok sam bila u Danskoj prije par godina mm amidjinca je pravila ovaj hljeb,nama se jako svidjeo i ja se sjetim neki dan i nazovem ju pa mi rece ovako da se pravi. ja napravila bas je dobar uz solju caja ili b.kafe bas ide za dorucak ili veceru poslije vecere


recept:
1kg brasna
saka(oraha,badema,rozdjica,brusnice,mix suhog voca.......) sta imate i volite
ja sam stavljala anis,malo curukota,malo susana
Na komadice isjeckanu frisku narancu zajedno sa sokom,i limun na komadice.
Ja sam stavila i pekmez od sipa,moze i od jabuka ili neki drugi dvije supene kasike.
Sve to stavite u posudu,pola kesice germe,pola p.p., solja ulja,dvije kasike mardarina.
U soli rastvorite secer sa mlakim mlijekom,pa zakuhate tvrdo hljeb. Razdvoite ga na tri kolaca,napravite oblik i stavite u dugu dublju tepsiju( od strudle).
Tako da nadodje nekih 40min i u vrelu rernu. peci na 200 stepeni dok ne dobije korica boju,staviti foliju i smanjiti na 120 jos nekih 40min da sredina bude pecena.
Hljeb mora biti tezak,bez puno rupica. Kada se fino ohmali isjeci ostrim nozem,sto duse stoji sve je ukusnija.
user posted image

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

clock-img

01.03.2012, 13:49

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Gvendolina, evo ga: jednostavni kolac

Potrebno je:
2 pudinga od cokolade
1/2l mlijeka
50gr kokosovog brasna
petit keksa pola kutije
par cokoladnih bananica
slag krema (super ide od vanilije)

Priprema:
skuhati puding u molijeku, i dok je jos topao podijeliti ga na 2 dijela. U jedan dio staviti kokosovo brasno, a u drugi staviti isjeckane cokoladne bananice.
Uzeti cetvrtastu zdjelu (ja pravim u staklenoj vatrostalnoj tepsiji, i to maloj) i po dnu staviti ovu smjesu pudinga sa kokosom (lijepo izravnati), zatim po tome poredati petit keks i preliti ga nes kafom ili kapucinom. Po keksu preliti puding sa cokoladnim bananicama (takodjer lijepo izravnati); i po vrhu premazati slag kremu.

Jako je lagan, i ko god ga je probao rekao je da je super; nadam se da ce se i vama svidjeti.

Po ovoj kolicini dobije se otprilike 8 finih komada.

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

01.03.2012, 14:08

clock-img

marinčii

pencil-img

4750



Evo ovako ja pravim tiramisu i bude baš odličan
Priprema:

Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostatak narežemo na četvrtine. U čistu zdjelu dodamo žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Smjesi, uz stalno miješanje kuhačom, dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag, te i njega rahlo umiješamo u smjesu. Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač. Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.




• 400 g jagoda
• 200 g šećera u prahu
• 4 jaja
• 500 g sira mascarpone
• 200 ml slatkog vrhnja
• 1 učvrščivać za slatko vrhnje (kremfix)
• 250 g piškota
• 200 ml crne kave


_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

clock-img

01.03.2012, 14:25

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Hvala Marinci sutra cemo da ga probamo user posted image user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

01.03.2012, 14:37

clock-img

mala75

pencil-img

575

Ovako ja pravim MONTE:

potrebno: 1 l mlijeka, 12 kaš.gustina, 8 kaš.šećera, 200 gr margarina, 1/2l vrhnja za šlag (megle), 300 gr čokolade.

Bijela krema: 2dl mlijeka izmješati sa gustinom i šećerom i skuhati kao puding na preostalom mlijeku. kad se ohladi umiksati margarin.

Crna krema: vrhnje i čokoladu polako topiti na laganoj vatri (ne smije prokuhati).

Tepsiju (manji četvrtastu) obložiti petit keksom , poprskati malo mlijekom, staviti bijeli fil pa preko istresti crni (on bude ono skroz rijedak), staviti u zamrzivač jedno 2-3 sata a onda prebaciti u frižider, a onda se i počastiti jednim dobrim komadom.

clock-img

01.03.2012, 17:58

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

hvala mala_sa....jao koliko je na ovoj strani nikova "mala" user posted image
a zasto stavi u naslov "lagani za gvendolinu" ispade ja samo ove "lagane"user posted image

pravim ga prvom prilikom,danas sam nesto jos laganije pravila- kugliceuser posted image jesu se svi obradovali,nadam se da ce ostati nesto i za gosteuser posted image

< Poruku je uredio gvendolina -- 1.3.2012 17:59:29 >


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

01.03.2012, 19:19

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Treba mi isprobani recept za princeskrofnice =)

Imam goste u subotu pa kontam da napravim ih...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

01.03.2012, 20:01

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

IZVORNA PORUKA: gvendolina

hvala mala_sa....jao koliko je na ovoj strani nikova "mala" user posted image
a zasto stavi u naslov "lagani za gvendolinu" ispade ja samo ove "lagane"user posted image

pravim ga prvom prilikom,danas sam nesto jos laganije pravila- kugliceuser posted image jesu se svi obradovali,nadam se da ce ostati nesto i za gosteuser posted image



Hahaha joj i ja sam primijetila ovo za nick user posted image user posted image

Ma sta te briga, ja najvise volim ove lagane user posted image user posted image , al nisam namjerno Bmi, slucajno se potrefio ovakav naslov user posted image

< Poruku je uredio mala_sa -- 1.3.2012 20:03:54 >


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

02.03.2012, 11:25

clock-img

bellla

pencil-img

569

Ilhana--ja sam puno puta radila po ovom receptu,nema sanse da ne uspiju,ja samo uduplam sastojke

http://www.facebook.com/media/set_/?set_=a.10150326607470933.348433.367697535932&type=3

ovaj prvi nacin ,i da,jaja ne duplam,i ja ih prelijem sa cokoladom,a ne secerom u prahu.

< Poruku je uredio bellla -- 2.3.2012 11:28:42 >


_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

clock-img

03.03.2012, 11:07

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Zna li neko neki dobar recept za gerslo?
Kupila sam juce i sad nemam pojma sta da radim s njim. Imam puretine sa kostima pa sam kontala nesto iskombinovati...

_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

03.03.2012, 11:18

clock-img

hampsi

pencil-img

303

Ja gerslo cesto pravim, nije neki poseban recept. Navece ga potopim u vodu sa malo sode. Ujutro prokuham i ostavim nekih 10-tak minuta da odstoji (nekako nadodje kad stoji) i onda ga operem vise puta. Pravim ga kao i grah, znaci proprzim luk, dodam meso, gerslo, mrkvu, bijeli luk, zacine i na laganoj vatri kuham skoro 1 30-2 sata. Stavim u pretis ali bez poklopca jer zna kipiti ako se na jacoj temperaturi kuha

_____________________________

Takva sam kakva sam

clock-img

03.03.2012, 22:08

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Zene, molim vas ako neka ima provjeren recept za krofne da mi ga napise. Mm i ja uzasno volimo krofne, ali ja nemam nijedan recept, dosad smo ih uvijek kupovali.

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

03.03.2012, 22:14

clock-img

draguljče

pencil-img

1049

mala sa, izvoli: user posted image odlične su

Potrebno:
20 gr svježeg kvasca ili 1,5 vrećica suhog
2 kašike brašna
pola kašike šećera
2 dcl toplog mlijeka

ostaviti 20 min. da se digne

Zatim dodati;

2 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
2 dcl mlijeka
800-900 gr brašna

Još je potrebno;

ulje za prženje(oko 800ml)
200gr šećera u prahu
2 vrećice vanilinog šećera

Razvaljati tijesto na 1cm i isjeći krofne kalupom ili čašom,
ostaviti 45 min da nadođu i pržiti u dubokom ulju.

Uvaljati ih vruće u šećer u prahu pomiješan sa vanilinim šećerom.

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

03.03.2012, 23:29

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

muaaaaaaaaaaaaa gdhe recept muffina sa siromuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.03.2012, 23:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

nekiuser posted image

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Integralne zemičke

potrebno:
200 gr bjelog brašna
150 gr integralnog raževog brašna
150 gr integralnig ječmenog
1 kesica praška za pecivo
1 kesica digo kvasca 10 gr znači
sjeme lana, susama i suncokreta ( po 1 kašika supena od svakog)
sol ( 2 čajne kašike otpilike...al ja stavim jednu nama dosta)
malo šećera na vrh kašike

od ove gore smejse zamjesiti tjesto i staviti da nadođe, kada nadođe napravoto 10-12 loptica na pouljenoj podlozi kao jufkice i onda ih uvaljati u mješavinu sjemena...samo gornji dio staviti na sjemena da se ''uhvate'' na ulje. ( ja unutar tijesta stavim pola do smjese sjemena iz recepta, a drugu polovinu za okolo ostavim)
zemičke poredati na papir za pačenje malo pouljen i ostaviti da odstoje oko 30 min i onda ih pećou zagrijanoj pećici oko 30 min na 200 stepeni.
kad porumene pobaditi i sa ruke vodom poprksati pa pokriti slavetom da dmeknu.





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.03.2012, 23:39

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353


IZVORNA PORUKA: draguljče

mala sa, izvoli: user posted image odlične su

Potrebno:
20 gr svježeg kvasca ili 1,5 vrećica suhog
2 kašike brašna
pola kašike šećera
2 dcl toplog mlijeka

ostaviti 20 min. da se digne

Zatim dodati;

2 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
2 dcl mlijeka
800-900 gr brašna

Još je potrebno;

ulje za prženje(oko 800ml)
200gr šećera u prahu
2 vrećice vanilinog šećera

Razvaljati tijesto na 1cm i isjeći krofne kalupom ili čašom,
ostaviti 45 min da nadođu i pržiti u dubokom ulju.

Uvaljati ih vruće u šećer u prahu pomiješan sa vanilinim šećerom.



Hvala ti punooo user posted image . U ponedjeljak cu da kupim dzem od maline, i idemo u akciju zvanu krofne user posted image


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

03.03.2012, 23:46

clock-img

neki x

pencil-img

704


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nekiuser posted image

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Integralne zemičke

potrebno:
200 gr bjelog brašna
150 gr integralnog raževog brašna
150 gr integralnig ječmenog
1 kesica praška za pecivo
1 kesica digo kvasca 10 gr znači
sjeme lana, susama i suncokreta ( po 1 kašika supena od svakog)
sol ( 2 čajne kašike otpilike...al ja stavim jednu nama dosta)
malo šećera na vrh kašike

od ove gore smejse zamjesiti tjesto i staviti da nadođe, kada nadođe napravoto 10-12 loptica na pouljenoj podlozi kao jufkice i onda ih uvaljati u mješavinu sjemena...samo gornji dio staviti na sjemena da se ''uhvate'' na ulje. ( ja unutar tijesta stavim pola do smjese sjemena iz recepta, a drugu polovinu za okolo ostavim)
zemičke poredati na papir za pačenje malo pouljen i ostaviti da odstoje oko 30 min i onda ih pećou zagrijanoj pećici oko 30 min na 200 stepeni.
kad porumene pobaditi i sa ruke vodom poprksati pa pokriti slavetom da dmeknu.





Hvalaaaaaaauser posted image

clock-img

04.03.2012, 00:02

clock-img

animagical

pencil-img

5604


IZVORNA PORUKA: hampsi

Ja gerslo cesto pravim, nije neki poseban recept. Navece ga potopim u vodu sa malo sode. Ujutro prokuham i ostavim nekih 10-tak minuta da odstoji (nekako nadodje kad stoji) i onda ga operem vise puta. Pravim ga kao i grah, znaci proprzim luk, dodam meso, gerslo, mrkvu, bijeli luk, zacine i na laganoj vatri kuham skoro 1 30-2 sata. Stavim u pretis ali bez poklopca jer zna kipiti ako se na jacoj temperaturi kuha


ja kuham u obicnoj serpi i uvijek s piletinom...i to na laganoj vatri po nekoliko sati...

clock-img

04.03.2012, 00:10

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: animagical


IZVORNA PORUKA: hampsi

Ja gerslo cesto pravim, nije neki poseban recept. Navece ga potopim u vodu sa malo sode. Ujutro prokuham i ostavim nekih 10-tak minuta da odstoji (nekako nadodje kad stoji) i onda ga operem vise puta. Pravim ga kao i grah, znaci proprzim luk, dodam meso, gerslo, mrkvu, bijeli luk, zacine i na laganoj vatri kuham skoro 1 30-2 sata. Stavim u pretis ali bez poklopca jer zna kipiti ako se na jacoj temperaturi kuha


ja kuham u obicnoj serpi i uvijek s piletinom...i to na laganoj vatri po nekoliko sati...



kono ti keške pravišuser posted image
ja ga najviše tako vlolim..
a imala sma izlete u ovaj čirbasti geršlo sastav kao grahuser posted image
i to mi cure voleuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img