cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

13.02.2012, 20:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

bananice...lsvaimo isti danuser posted image
naše lsvalje kasni radi vanrednih okolnostiuser posted image

evo slike moje puslice
http://www.coolinarika.com/recept/kapri-torta/
vjeruj ja sma svoju orvu ( doduše još kao djevojka) poslala na vječna lovištauser posted image

Ako želiš ovaj fol dvorca raditi...ja bih na tvome mjestu radila reform tortu...

s tim što bih mjeru prilagodila izgledu ovoga dvorca...
i kupi ove kornete za sladoled imaš i u bojama...il ih ti oboji jestivom bojom...
i šlagiraš okolo tortu ...pa možeš dodati i malo šlaga u boji...
i kupiti gortovih cvjetića i džižda u merkatoru ima toga povoljno i perlica...i središ je smao tako

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 20:14

clock-img

bananica

pencil-img

4330

mi u ponedjeljak slavimouser posted image

http://tortekolaci.com/torte/torta-santa-monika nasla sam i ovu, nista od dvorca, ovo dijete hoce samo winksice, ako gdje nadjem jestive slike

clock-img

13.02.2012, 20:17

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bananica

mi u ponedjeljak slavimouser posted image

http://tortekolaci.com/torte/torta-santa-monika nasla sam i ovu, nista od dvorca, ovo dijete hoce samo winksice, ako gdje nadjem jestive slike



imaš i ovdje na temi santa monikuuser posted image
ja pravila...ako mi nije naša Iman dala recept...
nije lošauser posted image

a sad ti pošaljem link za jestive slike...
5 KM...i dođe ti poštom...već ženice naše anručivale bez izradeuser posted image brzo dođuuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 20:18

clock-img

bananica

pencil-img

4330

koju ces ti sad tortu praviti???

clock-img

13.02.2012, 20:20

clock-img

bananica

pencil-img

4330

a sad ti pošaljem link za jestive slike...
5 KM...i dođe ti poštom...već ženice naše anručivale bez izrade brzo dođu




hvalauser posted image

mislis da ce mi doci najkasnije do nedjelje, ja u ponedjeljak radim, necu imati vremena s tim se zezati, jer mi od 16 do 18h preostaje uredjivanje i postavljanje i sredjivanje

clock-img

13.02.2012, 20:21

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Nije iman nego idacha
idacha -> RE: Torte (5.3.2011 22:54:33)

Hanadyyyyyyyyyyyyyy...

Odlicna je, vidjeces...
Santa Monika torta...

Potrebno:
20 jaja
30 kasika secera
500 gr margarina
24 kasike oraha (cca 250 gr)
100 gr pecenih, mljevenih ljesnjaka
150 gr cokolade za kuhanje
malo brasna
malo nes kafe

Kore:
Umutiti 7 bjelanaca, dodati 6 kasika secera i dobro umutiti. Zatim dodati jedno po jedno zjmance (4). Pazljivo umjesati 12 kasika mljevenih oraha i 1 kasiku brasna.. Peci u velikom plehu. Ovo ponoviti jos jednom.. svaku koru presjeci na pola (tako se dobiju 4 kore).

I FIL
6 Zumanaca, 2 cijela jajata i 9 kasika secera kuhati na pari.. u ohladjeno dodati 250 gr margarina. Podijeliti fil na pola. U prvu polovinu dodati 100 gr pecenog, mljevenog ljesnjaka. U drugu polovinu dodati 1kasiku nes kafe, rastopljene u vrucoj vodi

II FIL:
4 cijela jajeta, 9 kasika secera o 150 gr cokolade kuhati na pari. U ohladjeno dodati 250 gr margarina..Fil podijeliti na pola

Postupak filovanja:
Pru koru premazati / cokoladnog fina
Drugu koru premazati filom od ljesnjaka
Trecu koru premazati filom od nes kafe
Poklopiti cetvrtom korom..

cijelu koru premazati drugom polovinom cokoladnog fila...

Kada sam radila sa fondantom, nisam premazivala tortu cok filom, nego butter kremom...

prijatno!

a sad ću raditi teodoru po receptu naše dush... samo se planiram kao ustabiliti dva spratauser posted image
IZVORNA PORUKA: dush

TORTA TEODORA

Sastojci:

Za prvu koru (tamna kora):
8 jaja
8 kasika secera
12 kasika mljevenih oraha
4 kasike prezle
1 kasika kakao-a

Za drugu koru (bijela kora):
5 jaja
5 kasika secera
150g sjeckanih oraha

Za fil:
5 zumanjaca
250g secera u prahu
150g cokolade za kuhanje
3 supene kasike kuhane kafe
250g putera


I KORA
Umutiti 8 cijelih jaja sa 8 supenih kasika secera. U to dodati 12 supenih kasika mljevenih oraha, 4 supene kasike prezla i 1 kakaoa.
Peci u okrugloj modli (26cm) na 180 stepeni. Peceno je kad se ivice torte pocnu odvajati od kalupa. Moze se i probati cackalicom koja mora ostati suha kad se probode kora.
Pecenu tortu presjeci na dva dijela, tako da se dobiju 2 kore.

II KORA
Umutiti 5 bjelanaca i u umuceno dodati 5 supenih kasika secera pa ponovno mutiti. U umuceno dodati 150 gr sjeckanih oraha. Peci u istom kalupu kao i gornji dio.

FIL
Umutiti na pari 5 zumanjaca sa 250 gr staub secera. Kad se zgusne dodati 150 gr cokolade za kuhanje i 3 supene kasike kuhane kafe.
U hladno dodati umucen puter.

Slaganje:
tamna kora - fil - bijela kora - fil - taman kora - fil



Torta je super za pod fondan. Sa filom se premaze citava torta, da se ne mora dodatno stavljati butter cream.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 20:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bananica

a sad ti pošaljem link za jestive slike...
5 KM...i dođe ti poštom...već ženice naše anručivale bez izrade brzo dođu




hvalauser posted image

mislis da ce mi doci najkasnije do nedjelje, ja u ponedjeljak radim, necu imati vremena s tim se zezati, jer mi od 16 do 18h preostaje uredjivanje i postavljanje i sredjivanje



ovo o dolasku pitaj na chat temi MALU...
ako se dobro sjećam za 48 sati njoj je stigla...al porvjeri...sad ću ti link na FB poslati...neki vrag neće porukom

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 20:25

clock-img

bananica

pencil-img

4330

ovo o dolasku pitaj na chat temi MALU...



zakljucana chat temauser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.02.2012, 23:23

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

evo banaibce rolata

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

eh nedavno sma pisal recepte za slane rolate...pa sma samim tim sebe i podjetila na iste...evo neki gosti i neki rođendani pa sma ih i prvail...no i fotkalauser posted image
pored toga napravil sam dvije super kombinacije, brze i efektne i nadsve uksune pa da podjelim sa vama...idu praznici može neko iskoriti.

zeleni rolat:

umutiti 5 bjelanaca, pa dok mutimo dodavati 5 žumanaca jedno po jedno, dodati 5 kašika brašna i kašiku čajnu soli. kašikom umutiti 500 gr špinata ( može zamrznuti kupljeni ili ako imate mogućnost svoga domaćeg kao ja i sada blitve...malo je obarite i izrežite sitni).

u pleh iz rerne stavite pek papir, pozljite i stavite smjeru. Pecite tačno 15 minuta na 200 stepeni.
Vruću koru prensite na vlažnu slavetu i zarolajte u rolat.

Nadjev:
Ozmješajte 250 gr mladog sira, kašiku majoneze i kašiku pavlake, malo posolite i dodajte 3 velike kašike kukuruza iz konzerve i sitno ijseckane 4 kisele krastavoce.

Ovim premažite rolat i umotajte u alu foliju, stavite u frižider da ohladi i stisne...u brzini možete ga staviti 5 minuta u zamrzivač da ga možete lakše rezati.user posted image

http://imageshack.us/photo/my-images/585/sl730726.jpg/

Narandžasti rolat:
umutiti 5 bjelanaca, pa dok mutimo dodavati 5 žumanaca jedno po jedno, dodati 5 kašika brašna i kašiku čajnu soli. kašikom umutiti 3-4 kašike ajvara.

u pleh iz rerne stavite pek papir, pozljite i stavite smjeru. Pecite tačno 15 minuta na 200 stepeni.
Vruću koru prensite na vlažnu slavetu i zarolajte u rolat.

Nadjev:
Ozmješajte 250 gr mladog sira, kašiku majoneze i kašiku pavlake, malo posolite i dodajte oko 50 gr pureće ili pileće salame isjeckane na kockice i sitno isjeckane 5 kiselih krastavica.

Ovim premažite rolat i umotajte u alu foliju, stavite u frižider da ohladi i stisne...u brzini možete ga staviti 5 minuta u zamrzivač da ga možete lakše rezati.user posted image

http://imageshack.us/photo/my-images/13/sl730725.jpg/




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 23:25

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

a evo bananice još...i rolovana i sa faširanim i pileći itd..

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ima li neko provjereno ukusan recept za slani rolat, zeleni, crveni, zuti koja god boja :) Gledam po coolinarici, pa ne znam kom receptu da vjerujem user posted image



Kora: 0,5 kg špinata
5 jaja
5 kašika bršna
so
Umutiti bjelanca i dodavati jedno po jedno žumanjce, stalno muteći. Zatim dodavati jednu po jednu kašiku brašn i malo soli. Dodati špinat i sve umutiti drvenom kašikom.Masu izliti u pleh i peći 15 min na 180-200 stepeni!
Izvaditi na vlažnu salvetu i urolati!
U0,5 kg mladog sira dodati malo soli i malo kima i umutiti,filovati rolat...
a inače unutar istog može se doadati i enšeto drugo u fil
nop. ko naša mama alma
vajkremom koru i malo ostavim da stane, a onda stavljam fil, a fil može da bude po želji, meni se sviđa ovaj malo pavlake, malo majoneze,malo krastavčića isjeckanih, kukuruza i pileća prsa (salama), to promješaim i time filujem, bude dobar.

super recpet i 100% uspješan

a evo i ovi porbani svi...ovaj s akikirijekijem je od naše rokoko savršen
SLANI ROLATI iz moje arhive
( svi probani i pravljeni više puta, pogodni za zabave za veliku i malu raju)

e ovaj recept nam je nekada davno rokoko postavila...super je i nevjerovatno ukusan

Rolat sa kikirikijem

7 jaja
10 kašika supenih brašna
500 ml mlijeka
100g susama
150g kikirikija
300g feta sira
3 kašike supenih pavlake
so

Mlilijeka staviti da prokuha i u njega sasuti brašno koje smo prije toga pomješali sa 6-7 kašika hladnog mlijeka.Kada se zgusne skinuti sa vatre i prohladiti.U to dodati umućena žumanca, so i čvrst snijeg od bjelanaca.Peći na masnom papiru

pečen biskivit staviti na vlažnu kuhinjsku krpu i urolati kao rolat.

Za fil umutiti feta sir,pavlaku,sjeckani kikiriki i susam.

Rastvoriti rolat pa namazati smesom i zarolati.

Rolat sa špinatom

6 jaja
6 kašika brašna
3 kašike vode
3 kašike mlijeka
1 prašak za pecivo i so po želji ( cca 1 kafena kašika jer špinat se lako presoli pa treba paziti)
500 gr špinata ( ja koristim dvježi koji obarim pa ga sitno isjeckam a može se koristiti ledo zalećeni samo ga odletiti i malo obartiti-ubaciti u ključaju vodu na 4-5 minuta)

Fil:
500 gr mladog sira
1 mala pavlaka
300 gr goveđeg pršuta ( ili ko jede šumka) a jako je ukusno i sa purećim prsima
300 gr kiselih krastavica
1 rendano kuhano jaje

Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 bjelanaca u čvrst snijeg sa kašičicom soli
Dodajte žutanjke i dobro izmjepaje. Dodati molijeko i vodu. promješati. Dodati brašno i pračak za pecivo. kad se umuti dobro na laganoj brzini miksera dodati špinta.
peći na masnom papiru.
kad se stavlja na pečenje voditi računa da pleh bude fino popunjen smjesom...malo lupnuti plehom od radnu površinu da se nebi napravio koji mjehurić.
peći na 180 stepeni oko 25 minuta, vrhom čačkalice porbati jeli pečeno...ako je suha jeste ako je vlažna nek s ejoš peče.
vruć rolat umotati u oblik rolata papirom na kojem se peklo.

napraviti fil...od svih gore sastojaka, ohlađen rolat namazati pa saviti opet čvrsti i staviti u alu ili plastičnu foliju i osatviti da prenoći preko noći u frižideru.

Rolat sa faširanim mesom
500 gr faširanog mesa
1 glavica crvenog luka
so, biber
1 jaje
malo prezle 3-4 supene kašike
1 kašika ulja
2 kašike tople vode


6 kuhanih jaja

zamješati faširano meso, izrendati luk crveni, dodati sve sastojke gore navede sem naravno kuhanih jaja.
smjesu dobro izmješati i napraviti kuglu koja stoji nekih 1-2 u frižideru.

Kuhana jaja oguliti.
smjesu razvaljati u pravougaonik debljine 1cm na aluminiskoj foliji i na njega kroz sredinu staviti kuhana jaja jedno za drugim. saviti rolat u foliji, ubaciti pažljivo u pleh za pečenje...pleh pouljiti i pobrašniti na mestu gdje ćemo spustiti foliju.
peći na temperaturi 180 stepeni oko 40-45 minuta...

kad se ispeče izvaditi i čekati da se ohladi, pa skinuti pažljivo foliju i rezati.

Rolatići sa paštetom i maslinama

uzeti jedan hljeb tepsijaš...oguliti mu koru sa svih strana pa onda od hljeba izrezati pažljivo uzdužno pravougaonike ( znači sječemo ga dužinom i od jednog dobijemo 4-5 pravougaonika.
uzeti pileću paštetu po izboru, argeta ili čak napraviti domaću od tunjevine i namazati svaki pravouhaonik.
masline punjene paprikom unutra poredati krajem desne kraće strane pravougaonika cijelom dužinom.

na komadu folije rolati mali rolatić i staviti da stoji preko noći u frižideru u jako zategnutoj foliji.

Štrudla od piletine

potkuhati tjesto
500 gr brašna
1 germa
na vrg kašike praška za pecivo
1 jaje
malo soli
1 kašika ulja
i potkuhati toplim mlijekom tvrdoće kao za štrudlu

neka stoji jedno 2-3 sata da nadođe

iskuhati batake ( 4 komada) sa soli, biberom, vegeotm i mlao ulja ( ja to stavim u pretis lonac naravno.)
iskuhane bateke skinuti sa kostiju na manje komadiće mesa.

kad štrudla nadođe podjeliti tijesto na dva dijela.

razvaljati na pobrašnjenoj površini pa namazati pavlakom i onda staviti piletinu iskomadanu i malo temeljac od iskuhavanja pokapati dužinom štrudle...saviti i peći.

znači dvije štrudle ispadnu od ove mjere.

peći na 250 stepeni oko 40 minuta...kad porumene izvaditi pokapati vodom sa ruke i zamotati u kuhinjekse salevete ili stoljnjake da odmekne.

Rolovana teletina

potrebno je

1,5 kg telećeg mesa bez kostiju ( od plećke ili meso od buta, od rebara na grudima itd.) meso naravno treba biti iz jednog komada.
oprati a posoliti, pobieriti o premazati uljem dobro.

saviti u rolat taj komad mesa i uvezati špagom čistom ( ja koristim običnu građevinsku špagu koju prije svek upotrebe operem u vrućoj vodi pazeći naravno da je ne pokidam)

eh sad vezanje tom špagom najteži je dio a evo da opišem polako....
uzmete špagu pa je na polovini stavite na jedan kraj teletine čvrsto svezanui onda idete do kraja rolata unakrst porvlačeći preko rolata...kad dođete do drugog kraja opt čvsto svezati pa se nazad vraćati unakrst da vam špaga bude uvezana kao male baklave. Kad se vratite na početak sa njom cijelom dužinom je preko krajeva prevudite i svežite na sredini rolata jak čvot.

stavite je u pomašćen pekač za meso...
u zagrijanu pećnisu na 250 stepeni...u pekaš na poetlu stavite 2-3 filadžana vode...
nakon poal sata otvorite pekaš pa pecite još sat vremena stalno je zaljevajući vodom iz pekača. samo kašikom poljevajte odozgo.

ovako spremljena teletina jede se hladna.
Može da stoji nekoliko dana i super je za hladno predjelo.

prije nego je koristite nožem prerežite špahu ali vodite računa da je ohladila rolada i smao hladan može s rezati.





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 23:56

clock-img

neki x

pencil-img

704

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Brza i lahka Tigar torta

Kora:
5 jaja umutiti sa 8 kašika šećera,zatim dodati 15 kašika brašna i ½ praška za pecivo.

Fil: ½ l mlijeka skuhati sa 2 pudinga od čokolade.Kada se ohladi u to dodati umućeni margarin sa 5-6 kašika šećera te sve izjednačiti sa 100 gr isjeckanih oraha.

Priprema:Koru iskomadati rukama,a zatim pomiješati sa filom.Smjesu istresti na tacnu i oblikovati tortu.

Oblikovanu tortu posuti orasima.
Ja stavim i čokoladnu glazuru preko torte zbog ukusa,nekad šlag,sve je stvar ukusa i mašte..


A sto moram koru iskomadatiuser posted image user posted image user posted image
Zbog naziva torteuser posted image user posted image

< Poruku je uredio neki x -- 14.2.2012 0:02:10 >

clock-img

14.02.2012, 14:09

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Ima li ko kakav dobar recept za slane palacinke. Imam palacinaka od sinoc, a ne znam sta bih mogla staviti u nj, pa sve zapeci u rerni??

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

14.02.2012, 14:12

clock-img

animagical

pencil-img

5604

nemoj se smijati,ali ja volim staviti zdenku cardas,onu ljutuuser posted image

clock-img

14.02.2012, 14:18

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

cuj smijati user posted image user posted image i ja volim namazati zdenku user posted image ali bih sada nesto vise stavila tipa piletina i sluser posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

14.02.2012, 14:21

clock-img

d.dita

pencil-img

299

Imam jedno pitanje za iskusne kuharice! Kada pravite mesne rolade, koje se moraju svezati, kakav kanap koristite i gdje ga kupite? Ja za male roladice koristim čačkalice ali bih da filujem veliki komad mesa pa bi ljepše izgledalo da ga uvežem. Hvala!
Recepte napišem kasnije! user posted image

clock-img

14.02.2012, 14:22

clock-img

animagical

pencil-img

5604

mozes puniti pilecim filetima,kuhanim, na kockice ili trakice i nekim zutim sirom,tipa gouda...meni to bude fino

clock-img

14.02.2012, 14:43

clock-img

d.dita

pencil-img

299

Ja palačinke većinom filujem gljivama i bijelom piletinom, pa ih onda pohujem ili ih složim u tepsiju, naribam sira, prelijem pavlakom i zapečem. A možeš staviti šunke, sireva itd, što se zadesi u frižideru!

clock-img

14.02.2012, 15:10

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Hajd nesto cu iskombinovati, nadjoh i kukuruz, pa cu vjerovatno piletinu i kukuruz, malo paradajza i dosta sira user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

14.02.2012, 15:14

clock-img

lila25

pencil-img

638

Treba mi ideja kako mogu girice pripremiti,a da ih ne przim u ulju da li je neko od vas pripremao tako sto ih je pekao u tepsiji...

clock-img

14.02.2012, 15:18

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317

nedavno mi se komsinica pohvali da je girice pekla u rerni, ja jos nisam al imam namjeru aBd, a ako ti budes pekla tako, javi iskukstvo user posted image

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

14.02.2012, 15:22

clock-img

leona81

pencil-img

6373

ja ih pecem bez ulja u rerni na papiru za pecenje

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

14.02.2012, 15:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

eh ovako ja girice pečem...

operem i ocjedim...
pa stavim u jednu tepsiju 2-3 kašike rbašna pa ih poubacujem unutra i promješam...

onda stavim na papir za pečenje girice sve i narežem limuna i stavik nekoliko čehnadi bijelog luka, posolim, i stavim grančicu ružmarina...

i pečem...na 200 stepemni jedno 10 minuta pa smanjim na 150 i pečem još jedno 15 minuta i to ej to...

limun, ruzmarin i luk pobacama...ostalo pojedemo pouljemo maslinovim uljem i isjećenim limunom

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.02.2012, 15:27

clock-img

leona81

pencil-img

6373

pa to je to...jer se maslinovo ne treba zagrijavati a najbolje su s maslinovim

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

14.02.2012, 15:32

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317

ineteresantno, samo ih ja ne valjam u brasno nego u prezlu da budu hrskave

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

14.02.2012, 15:40

clock-img

umahmed

pencil-img

503

Lisnato sa jabukama

ovo sam ja jednom slucajno napravila,isto pita od jabuka iz McD.,pa ako ju volite evo kako sam ja pravila

prvo morate napraviti jabuke na ovaj nacin. Oko 1kg jabuka oguliti i isjeckati na ploske,presoti ih dzemfixom i staviti na ringlu,kada jabuke podju kao kuhati sklotini sa vatri i odloziti. Ja sam pravila vise pa sam stavljala tako vruce u tegle,i sada imam za cijelu zimu.


`1 lisnato tijesto
malo cimeta
50gr putera
100gr smedjeg secera
oraha,badema ili ljesnjaka zavisi sta imate ili volite
i ove jabuke sa dzemfixom

Razvaljati lisnato sto tanje,posuti sa jabukama,posuti cimetom i orastastim vocem. presaviti i zatvoriti sa strana da masa ne curi. Ukoliko zelite mozete praviti i male bas kao u McD.
Dublju vatrostalnu cetvrtastu posudu namazati puterom,posuti sa pola secera,staviti lisnato,pa druga polovica secera. peci u zagrijanoj pecnici na 200 dok ne bude gotovo9 to cete sami vidjeti kada tijesto porumeni)

http://www4.slikomat.com/11/0214/rb6-330_thumb.jpg[/img][/url]

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

Zadnji članci

article-img