cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

11.02.2012, 20:24

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Eto naredni put sipat cu je u neku okruglu posudu, inace je sipam u pravougaoni pleh, isto stavim goliju, super ideje milenium user posted image

Danas gledala na OBN-u kako baka pravi Kasato tortu, evo recepta

250 gr putera
200 gr scera u prahu
1 jaje
100 gr cokolade
Solja ( cajna ) nekog pekmeza ili dzema ( ja cu staviti ili od sljiva ili visanja )
200 gr sjeckanih zele bombona
100 gr sjeckanog suhog voca( kajsije, grozdjice ili smokve )
2oo gr krupnije mljevenog keksa.

Priprema: Pjenasto umutiti puter, pa mu dodati prah šećer i jedno jaje. Istopiti čokoladu i dodati u masu. Zatim, dotati slatko, isjeckane žele bombone, suho voce  i keks. Sve dobro izmiješati i oblikovati na tanjiru za posluživanje. Po zelji umutiti šlag i premazati tortu, ili preliti nekom cokoladnom glazurom.  Pustiti da stegne  frizideru oko 2 h.

Ja cu umjesto zele bombona staviti krem bananice, stavicu malo oraha takodjer user posted image



kasato kolac se u mojoj kuci (kod mame) pravi otkad znam za sebe, ne znam napamet recept ali mislim da u ovaj moj ne ide dzem

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

11.02.2012, 21:55

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Majo ja tek danas cula za njega na OBN, ona baka stavi pekmez od sljiva, moj poodavno gotov,  samo umjesto zelea stavila krembananice i ubavila malo oraha, umjesto slaga samo narendala euroblok cokoladicu, imala slatko od visanja pa malo ubacila, malo sam probala, jedan okrajak a vec   pola kalupa muz i maleni pojeli  user posted image Ja ovako jedno vrijeme zaredam pa pravim svaki drugi dan kolac neki, aonda mi se dosadi pa pauziram pola godine user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

13.02.2012, 19:27

clock-img

bananica

pencil-img

4330

pomozite miuser posted image

ja bih D za rodjendan da napravim 2 torte, jednu bih cokoladnu, a za drugu ne znam?? dajte neki prijedlog

eh kako ja nemam pojma nista praviti od fontanda na obje sam mislila staviti jestivu sliku, hoce li to biti dobro?

clock-img

13.02.2012, 19:33

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.02.2012, 19:35

clock-img

bananica

pencil-img

4330

ja sam mislila onu mokru cokoladnu tortu praviti (Hanady je stavila recept) i jos neku, al sad koju?? vocnu?? ili mogu reform? sve mi onda tamno, to me malo brine, imam i ja problemauser posted image

clock-img

13.02.2012, 19:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.02.2012, 19:41

clock-img

bananica

pencil-img

4330

aaa to ti je odlican prijedlog, al sam je pravila za 3 rodjendan, ima li veze ako repriziramuser posted image

clock-img

13.02.2012, 19:43

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.02.2012, 19:44

clock-img

bananica

pencil-img

4330


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: bananica

aaa to ti je odlican prijedlog, al sam je pravila za 3 rodjendan, ima li veze ako repriziramuser posted image



Ako je bila dobra samo ti repriziraj...ja sam ovu od Azure isto morala reprizirati...već nekoliko puta user posted image




iskrivila mi se jadnica svauser posted image

clock-img

13.02.2012, 19:46

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bananica

pomozite miuser posted image

ja bih D za rodjendan da napravim 2 torte, jednu bih cokoladnu, a za drugu ne znam?? dajte neki prijedlog

eh kako ja nemam pojma nista praviti od fontanda na obje sam mislila staviti jestivu sliku, hoce li to biti dobro?



bananice ako nećeš ove čokoladne tamen ( mada sa tim nema nikada pogreške) ja ti rpedlažem jednu predobru tortu sa višnjama...
ja sam je ndavno otkrila na ovaj način i za čudo teški ljubitelji čokoladnih torti tražili su komad više ove
http://www.coolinarika.com/recept/kapri-torta/

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 19:48

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

a ja sma donijela odluku d aigram na sigurno za rođendansku user posted image ne smijem ove mokre pod fondnatuser posted image
pa ću raditi teodoru po receptu naše dush i to na dva sprata sma planirala...no dok se još skonecentrišem odlučim o spratnostiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 19:49

clock-img

chantal

pencil-img

431

Eh da ja pitam...davno nekad moja mama je pravila neki kolač(tipa potišpanja nekog) ali se kvasac za taj kolač dobije od nekog(pretpostavljam da se može i napraviti sam) i mjesi se 21 dan ili tako nešto pa se tek onda napravi kolač...taj kolač s tim kvascem je 'navodno' donosio sreću pa su ga mahom žene pravila a ja sam ga voljela jel je bio preukusan a sad bi rado recept ako ko ima.

Dakle obična potišpanja jaja, brašno, mlijeko ulje...al je fol izgleda bio u tom kvascuuser posted image



Mene ovaj opis podsjeća na kolač ili kruh prijateljstva,ali se on pravi 10 dana,i ide u njega još čokolada,jabuka i orasi,sve skupa se umuti i peče...ako hoćeš stavim recept pa pogledaj

clock-img

13.02.2012, 19:49

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.02.2012, 19:51

clock-img

bananica

pencil-img

4330


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bananica

pomozite miuser posted image

ja bih D za rodjendan da napravim 2 torte, jednu bih cokoladnu, a za drugu ne znam?? dajte neki prijedlog

eh kako ja nemam pojma nista praviti od fontanda na obje sam mislila staviti jestivu sliku, hoce li to biti dobro?



bananice ako nećeš ove čokoladne tamen ( mada sa tim nema nikada pogreške) ja ti rpedlažem jednu predobru tortu sa višnjama...
ja sam je ndavno otkrila na ovaj način i za čudo teški ljubitelji čokoladnih torti tražili su komad više ove
http://www.coolinarika.com/recept/kapri-torta/




ovo mi nesto komplikovano izgledauser posted image

clock-img

13.02.2012, 19:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.02.2012, 19:52

clock-img

bananica

pencil-img

4330


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

a ja sma donijela odluku d aigram na sigurno za rođendansku user posted image ne smijem ove mokre pod fondnatuser posted image
pa ću raditi teodoru po receptu naše dush i to na dva sprata sma planirala...no dok se još skonecentrišem odlučim o spratnostiuser posted image



jesi li ikad pravila dinastiju??? je li tesko za napraviti (mene ovo najvise muciuser posted image )

clock-img

13.02.2012, 19:53

clock-img

chantal

pencil-img

431

Evo našla sam,jel to to?

Za ovaj hljeb se prvo pravi „starter”, za koji treba deset dana da bude gotov. Za starter se koristi samo stakleno, plasticno i drveno posudje - nikako metalno.
Znaci:

DAN 1:
U staklenu ili plasticnu posudu uspite:
-1 solju secera
-1 solju brasna
-1 solju mlijeka
Promesajte drvenom kašikom, pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi (ne u frizider).

DAN 2,3,4:
Svaki dan promesati jednom dnevno.

DAN 5:
Dodati:
-1 solju secera
-1 solju brasna
-1 solju mleka
Promesati da se sjedini, pokriti i ostaviti.

DAN 6,7,8,9:
Svaki dan promesati jednom dnevno.

DAN 10:
Dodati:
-1 solju secera
-1 solju brasna
-1 solju mleka
Promesati i odvaditi tri zasebne solje ovog startera, pa podeliti po jednu drugaricama, a ostalo zadrzati za sebe.

RECEPT ZA HLEB
---------------------------------
1 solja pripremljenog startera
2/3 solje ulja
3 jaja
2 solje brasna
2 kasicice praska za pecivo
1/2 kasicice sode bikarbone
1/2 kasicice soli
2 kasike vanile
1 1/2 kasicica cimeta
1 solja secera

Po zelji dodati - grozdjice, seckane jabuke,komadice cokolade...Izmesati i ispeci.

clock-img

13.02.2012, 19:54

clock-img

chantal

pencil-img

431

uglavnom je bio fazon da se podjeli taj kvasac drugima i onda ga i ta osoba muti danima pa tek onda pravi kolač...



ma to je onda to,jabuke,čokolada ide po želji

clock-img

13.02.2012, 19:56

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.02.2012, 19:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bananica


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

a ja sma donijela odluku d aigram na sigurno za rođendansku user posted image ne smijem ove mokre pod fondnatuser posted image
pa ću raditi teodoru po receptu naše dush i to na dva sprata sma planirala...no dok se još skonecentrišem odlučim o spratnostiuser posted image



jesi li ikad pravila dinastiju??? je li tesko za napraviti (mene ovo najvise muciuser posted image )



ja imama neku dinsatiju ček da provjerim recept u svom rokovniku pa ti javim koliko mi je zahmetli bilauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 20:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

bananice moja Dinastija ovako glasi

Kora: 10 jaja, 200 gr sjeckanih oraha, 300 gr šećera ( izraditi sa bjelancima) i 3 kaš.brašna

Ispeći i prerezati dvije da se dobiju

Kreme:
U 500 ml mleijak skuhati 2 pudinga od vanilije sa 12 kašika šećera. u ohlađeno dodati 250 gr puztera i dodavati 1 po 1 žumance...( ja žumnaca uvijek prije svega na pari kuham, ne vjerujem recetima bez termičke obrade) Kremu podjeliti na dva dijela, u jedna odati 100 gr otopljene čokolade.

Onda lsgati kora-žuta krma-kora.krema sa čokoladom i sve okolo namazati šlagom...

ja sma je radila u torten plehu okruglom 28 cm...
laka i vrza za napraviti...
kad prenoći sniken joj obruč pa premažem šlagom svu...

elem nije zahmetli..nema šanse da ti ne uspije ova moja verzijauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 20:01

clock-img

bananica

pencil-img

4330

http://tortekolaci.com/torte/radosna-puslica-torta

sta mislite je li ovu tesko napraviti???

kako da pravim ove spratove ili je to samo slag??

clock-img

13.02.2012, 20:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: bananica

http://tortekolaci.com/torte/radosna-puslica-torta

sta mislite je li ovu tesko napraviti???

kako da pravim ove spratove ili je to samo slag??



ova torta ti je zahmetli za prvi put...
ja imama i nju u receptima...ipak treba malo prakse da ti ove kore budu dobro ispe�ene i ne budu ostale gnjecave...

a ovaj dvorac je napravljen od šlaga samo ipak mislim d aje jedna kora iste podjeljena za drugi i treći (vrh) sprat dvorca.

Ima negdje na temi o novoj godini ova moja torta...sva je do šlaga...šlagirana smao takouser posted image
na ovom receptu se rade 4 kore...
dvije su ti u prizemlju dvorca,
treća ti je na drugom spartu i jedna trećina 4 kore...
a četvrta popolovljen ostatak za vrh...
ja mislim tako..
moj recept je sa tri kore

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.2.2012 20:07:20 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.02.2012, 20:06

clock-img

chuci

pencil-img

804

mislim da nije samo šlag nego baš sprat torte. sve isto kao za tortu.
ako ćeš tortu sa puslica korama mislim da ti je najjednostavnije kupiti gotove beze kore, ima u Bingu, samo dobro pregledaj kutiju da nije puknuta kora.
ja kad god sam pravila nije mi ispala ono bijela i suha skroz kao puslica. uvijek požuti, a ukus isti kao i kupovna ili gori.



_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

13.02.2012, 20:09

clock-img

bananica

pencil-img

4330

uh nista od ove, ako ja izaberem torte do nedjelje bice dobro

reform i dinastijuuser posted image

cokoladnu i spanski vjetaruser posted image

vocnu i cokoladnuuser posted image


sta da pravimuser posted image

kad izaberem tortu, onda prelazim na glavno jelo,namucit cu ja vas dok i ovo nase slavlje ne prodjeuser posted image

Zadnji članci

article-img