cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

08.02.2012, 23:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

e mediću ovo sutra probamuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.02.2012, 23:25

clock-img

Medić*

pencil-img

29


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

e mediću ovo sutra probamuser posted image



Bas je lako i brzo dok trepnes, ja stavim u kalup zbog oblika i pustim da se stegne i bude super.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

08.02.2012, 23:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: medic slatki


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

e mediću ovo sutra probamuser posted image



Bas je lako i brzo dok trepnes, ja stavim u kalup zbog oblika i pustim da se stegne i bude super.



odmah sam kalupu svome rekla hvala što postoji...ja bi bez njega samo kakvu gromadu izblikovalauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.02.2012, 23:37

clock-img

kaktuscic

pencil-img

487

Medic slatki sad si me tako obradovala ovim recptom za tigar tortu! Mi smo je ko djeca obozavali... a mama recept nije zapisala, ja ga se nikad nisam sjetila... Sad sam bratu javila da sam ga pronasla, i on se bas obradovao, pravim je cim pojednemo kolac koji sam danas pravila a to je ovaj http://www.coolinarika.com/recept/balaton/#content_info
Kolac je tako jednostavan i brzo se spremi, a stvarno je ukusan, mada mi je nekako vise za ljeto, jer je bas osvjezavajuci, ali svejedno sam pojela previse!

clock-img

08.02.2012, 23:38

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

user posted image
U iscekivanju cetenijeuser posted image user posted image user posted image
Eto samo da se zna da sam napravila Mokru cokoladnu tortu,da je mmmmm,
Recept je Hanady postavila na temi Fondant


_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.02.2012, 23:43

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: muaaa

user posted image
U iscekivanju cetenijeuser posted image user posted image user posted image
Eto samo da se zna da sam napravila Mokru cokoladnu tortu,da je mmmmm,
Recept je Hanady postavila na temi Fondant



pa joj bona što ne natovari fondat odozgo da mi kažeš jel možeuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.02.2012, 23:49

clock-img

Medić*

pencil-img

29


IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Medic slatki sad si me tako obradovala ovim recptom za tigar tortu! Mi smo je ko djeca obozavali... a mama recept nije zapisala, ja ga se nikad nisam sjetila... Sad sam bratu javila da sam ga pronasla, i on se bas obradovao, pravim je cim pojednemo kolac koji sam danas pravila a to je ovaj http://www.coolinarika.com/recept/balaton/#content_info
Kolac je tako jednostavan i brzo se spremi, a stvarno je ukusan, mada mi je nekako vise za ljeto, jer je bas osvjezavajuci, ali svejedno sam pojela previse!




Drago mi je da sam te obradovala. Eto sada cim prije napravi i vrati se u djetinjstvo user posted image A ovaj na slici je bas super na izgled nisam pravila ali vidi se da osvjezava :)

Muaa ja dok ne probam ceteniju pravim ove jednostavne varijante poput Tigra user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

08.02.2012, 23:49

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

E da ti kazem muntala su me djeca za fondan ali iskreno bi mi mrsko.A Bgm je dobro mokra,mora prenociti pa sutradan stavi fondan.I sta bih licno promjenila kod stavljanja fondana po torti.Stavila bi manje mlijeka a vise ljesnjaka.Eto to je moje misljenje.Sinoc kad sam je zalila i satavila sve je pocelo  curiti sa strana kalupa da sam morala tasnu veliku stavljati ispod.A sto se ukusa tice fakat je odlican

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.02.2012, 23:51

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: medic slatki


IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Medic slatki sad si me tako obradovala ovim recptom za tigar tortu! Mi smo je ko djeca obozavali... a mama recept nije zapisala, ja ga se nikad nisam sjetila... Sad sam bratu javila da sam ga pronasla, i on se bas obradovao, pravim je cim pojednemo kolac koji sam danas pravila a to je ovaj http://www.coolinarika.com/recept/balaton/#content_info
Kolac je tako jednostavan i brzo se spremi, a stvarno je ukusan, mada mi je nekako vise za ljeto, jer je bas osvjezavajuci, ali svejedno sam pojela previse!




Drago mi je da sam te obradovala. Eto sada cim prije napravi i vrati se u djetinjstvo user posted image A ovaj na slici je bas super na izgled nisam pravila ali vidi se da osvjezava :)

Muaa ja dok ne probam ceteniju pravim ove jednostavne varijante poput Tigra user posted image




Ma samo ti udari po Tigru i nesekiraj se....dok ne bude cetenijauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.02.2012, 23:52

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: muaaa

E da ti kazem muntala su me djeca za fondan ali iskreno bi mi mrsko.A Bgm je dobro mokra,mora prenociti pa sutradan stavi fondan.I sta bih licno promjenila kod stavljanja fondana po torti.Stavila bi manje mlijeka a vise ljesnjaka.Eto to je moje misljenje.Sinoc kad sam je zalila i satavila sve je pocelo  curiti sa strana kalupa da sam morala tasnu veliku stavljati ispod.A sto se ukusa tice fakat je odlican



e hvala draga...ipak ću to za neke tamo ekseprimnete ostaviti...
ove fondatice sda su mi plaho važneuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.02.2012, 10:25

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

IZVORNA PORUKA: muaaa

user posted image
U iscekivanju cetenijeuser posted image user posted image user posted image
Eto samo da se zna da sam napravila Mokru cokoladnu tortu,da je mmmmm,
Recept je Hanady postavila na temi Fondant



ma hajde dajte recept za ovo,nemogu da nadjem slomih se trazeci

clock-img

09.02.2012, 17:07

clock-img

bellla

pencil-img

569

MEDIC-a koliko margarina ide u ovu tigricuuser posted image


_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

clock-img

09.02.2012, 19:06

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bellla

MEDIC-a koliko margarina ide u ovu tigricuuser posted image



ja stavila puter od 200 gr....
ubiva tigrica...mi već pojeli po parče nakon ručkauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.02.2012, 23:00

clock-img

neki x

pencil-img

704

Eh evo da vas i ja pocastim receptom za najbrzi i najsladji kuglofuser posted image

4 jaja
220g secera
250g margarina
250 g brasna
1 kasika cimeta
1 van.secer
1 pr.za pec.
1 dl mlijeka
3-4 kasike kakaa
1 kasika nutelle
100g cok. mrvica

Peci na 180C nekih 20-30min. Prijatno

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.02.2012, 11:16

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Brza i lahka Tigar torta

Kora:
5 jaja umutiti sa 8 kašika šećera,zatim dodati 15 kašika brašna i ½ praška za pecivo.

Fil: ½ l mlijeka skuhati sa 2 pudinga od čokolade.Kada se ohladi u to dodati umućeni margarin sa 5-6 kašika šećera te sve izjednačiti sa 100 gr isjeckanih oraha.

Priprema:Koru iskomadati rukama,a zatim pomiješati sa filom.Smjesu istresti na tacnu i oblikovati tortu.

Oblikovanu tortu posuti orasima.
Ja stavim i čokoladnu glazuru preko torte zbog ukusa,nekad šlag,sve je stvar ukusa i mašte..



medić,ja ovu tortu često pravim.možete je staviti u neku okruglu zdjelu,al u zdjelu prije staviti foliju da vam je lakše istresti tortu nakon što ste je držali malo u frižderu da se stegne.a ako imate user posted image ženskuuser posted image  na to stavite barbi ,prekrijete i tortu i barbi rozim šlagom,pospite nekim cvjetićima ako imate. i dobili ste barbi s predivnom haljinom za roćkasuser posted image a za user posted image  bijeli šlag i crnom čokoladom samo nacrtajte one šesterokute kao na lopti i to bude kao lopta na tacni tj poluloptauser posted image

clock-img

11.02.2012, 11:18

clock-img

milenium

pencil-img

6133

neki x može li čokoladne mrvice zamjenit čokolada.mogu je i izrendati.? probat ću ovo napravit,ali ja sve kuglofe pečem oko 40 min nešto mi ovo malouser posted image

clock-img

11.02.2012, 11:20

clock-img

malenaa

pencil-img

1616

zenice moze li pomoc, nisam neki expert za kolace ali evo sta god sam napravila po ovim receptima svi su odusevljeni :) sad vas molim za ove klasicne recepte... imam kalupe i korpice za kolace pa bi ih voljela iskoristiti malo :) i jos nesto ima li neko dobar recept za obicnu patispanjju npr sa pudingom i nutelom, malac u vrticu jede pa sam cula da voli to :)
unaprijed hvala kiss



_____________________________

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

clock-img

11.02.2012, 11:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: malenaa

zenice moze li pomoc, nisam neki expert za kolace ali evo sta god sam napravila po ovim receptima svi su odusevljeni :) sad vas molim za ove klasicne recepte... imam kalupe i korpice za kolace pa bi ih voljela iskoristiti malo :) i jos nesto ima li neko dobar recept za obicnu patispanjju npr sa pudingom i nutelom, malac u vrticu jede pa sam cula da voli to :)
unaprijed hvala kiss




kakve kalupe imaš...
koje kripice...

nisma siguran za što klasično pitaš...
za sitne kolače ili muffine

a patišpanja...imama klasični, obični koji ja pravim...al nešto ne ide mi nutela i puding...
kuda ti ide ta nutela i pudinguser posted image
jer recimo posoje kolači kojima je dola kora tzv. patišpanja...pa se premazat može nuttellom pa prkeo toga staviti puding sam il s avoćem i prkeo toga šlag ili nešto slično...

de ovo sve malo pojasni naćmo recepetuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

11.02.2012, 11:32

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ma žena hoće suhi kolač,jer joj mali samo takav voli(kao i mojuser posted image ) suh samo malo nečim namazan ,nutelom ili kremom s pudingom na tanko.nikakvi šlagovi i voće.
ja svome napravim obični žuti biskvit,prerežem ga napola namažem nutelom,poklopim i to je to. šta ću kad mi dijete drugih kolača nećeuser posted image

clock-img

11.02.2012, 11:35

clock-img

malenaa

pencil-img

1616

hehehehehe ba ssam zakomplikovala ha??? ja cula u vrticu da jedu tu patispanju sa cokoladom ili nutelom ili pudingom  kako prave veze nemam, ali ipak mislim da je unutra cokolada...nesto ne primjetih da je prelivena :)
a kalupe imam male u raznim oblicima plasticne, korpice su papirne za muffine ili slicno,,,,
:)))

< Poruku je uredio malenaa -- 11.2.2012 11:38:59 >


_____________________________

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

clock-img

11.02.2012, 11:39

clock-img

milenium

pencil-img

6133

malenaa imaš na prethodnoj strani recept za maffine ,pahuljica napisala.

clock-img

11.02.2012, 15:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: malenaa

hehehehehe ba ssam zakomplikovala ha??? ja cula u vrticu da jedu tu patispanju sa cokoladom ili nutelom ili pudingom  kako prave veze nemam, ali ipak mislim da je unutra cokolada...nesto ne primjetih da je prelivena :)
a kalupe imam male u raznim oblicima plasticne, korpice su papirne za muffine ili slicno,,,,
:)))



eh ovako....

patišpanja ( za obim tepsije 26 ili 28)

4 jaja umutiš posebno žumanca prvo u drugu zdjelu bjelanca
dodaš u žumućene žumance 12 kašika mlijeka, 12 kašika ulja, 12 kašika šećera o 16 kašika brašna, 1 prašaka za pecivo...imuti dobro pa dodaj one umućene bjelance...
u ovu smjesu po želji možeš dodati pekmeza, džema, nutele, itd po 3-4 kašike i domuti mikesrom...
ali ako ti je žiđe od osnovne smjese dodaoš jo 1 kašiku brašna...

pečeš na 200 stepeni u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta...
provjeri čačkalicom jel gotovo...tako što zabodeš čačkalicu pa je izavdiš ako je suha i na njoj tjesta nema gotovo je....

Eh ovo tijesto sonovno možeš posjeliti i na dva idjela...pa u jedna mješaš kakao ili čokoladu u pragu il kašiku nuele...
pa onda izljevaš u pleh iz obe zdijele da se ono samo ''mješa...pa kad se ispeče bude u dvije boje...

A sad za ove sitne kolačiće...
ima ih više vrsta al evo sad za poečatak...

uzmeš pola kilograma brašna...pa pomješaša sa malo omekašlim 250 gr putera i 250 gr šećera u prahu...u to dodaš jedno žumance i rukama mješaša da dobije tijesto glatko...dodaj mljevenih oraha ili badema ili lješnjaka po želji najače do 100 gr... stim da ako to ubaciš onda dodaj još jedno žumance da napraviš tijesto glatko...na vrh niža stavi sode bikarbone...ovakvo tijesto staviš u frižider jedno 45 minuta ...pa izvadi i razvaljaj i vadi onlike...
redaš u pleh u koji si stavila papir za pečenje
pečeš da samo malo porumene...nemoj da ti prepeku...oko 10-15 minuta na 180 stepeni...

kad ih izvadiš neka ohlade...svaki od njih možep premazati kako želiš...glazurom do čokolade...ili premažeš umućenim belancetom, limunovim sokom i šećerom pa ti je bijela glazura...u bijelo možed odoavati jestive boje pa šarati itd...
mada najdenostavnije umočiš im jednu stranu glazurom čokoladnom...pa možeš posipati i mljevenim orahom il lješnjakom do čokolada nije ihladila...
također možeš samo šećerom u prahu...

eh u te korpice od muffina idu lijepo i kugliceuser posted image

sad više i njih ima...al evo jedne cool fuul brze
rafaelo bijele kuglice
U 100 gr istopljenog putera dodoaš 200 ml mlijeka...to zakuhaš sa 7-8 kašika gustina...i dodoaš oko 150 gr šećera u prahu...akineš sa vatre i unutiš 150 gr kokosa...
kad ohladi praviš kuglice i valjaš u kokos...

čokoladne brzinke
petit keksa izmelješ oko 200 gr dodaš 3-4 kasike secera u prahu 1 vanilin secer mljevenih ljesnjaka ili oraha oko 100 gr 1 100 ml mlijeka, dodoaš ili 2-3 kašike čokolade u prahu ili 1-2 kašike kako praha...
uvaljaših uh il u čokoladu u prahu il u narendanu šokoladu

a muffine isto ima raznih i raznih , sada moji najaaktualniji su

suhi sastojci u jednoj zdjeli
220 gr brašna
1 prašak
180 gr šećera u prahu
1 vanijin
kakao

u drugoj zdjeli umutiš
1 jaje viljuškom
dodaš 250 ml mlijeka
80 ml ulja
sok do jedne narandže

sve pomješaša i umutiš ...
sipaš do pola pairića za muffine i pečeš na 200 stpeni u zagrijanoj pećnici oko 10-15 minuta


istiopiš 100 gr čokolade za kašikom mlijeka i malo ulja ili kašikom pueta...pa dpreliješ sa kašike svaki muffin malo odozgo

U ovu osnovnu smjesu možeš uvijek nešto dodati...recimo ako nećeš narandžu staviš narecaknu čokoldu...ili neko voće zamrznuto ili sugo voće, grožđice itd...


eto jel dosta za sadauser posted image


praviš kuglice

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

11.02.2012, 15:24

clock-img

Rabi

pencil-img

1810

IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Brza i lahka Tigar torta

Kora:
5 jaja umutiti sa 8 kašika šećera,zatim dodati 15 kašika brašna i ½ praška za pecivo.

Fil: ½ l mlijeka skuhati sa 2 pudinga od čokolade.Kada se ohladi u to dodati umućeni margarin sa 5-6 kašika šećera te sve izjednačiti sa 100 gr isjeckanih oraha.

Priprema:Koru iskomadati rukama,a zatim pomiješati sa filom.Smjesu istresti na tacnu i oblikovati tortu.

Oblikovanu tortu posuti orasima.
Ja stavim i čokoladnu glazuru preko torte zbog ukusa,nekad šlag,sve je stvar ukusa i mašte..



medić,ja ovu tortu često pravim.možete je staviti u neku okruglu zdjelu,al u zdjelu prije staviti foliju da vam je lakše istresti tortu nakon što ste je držali malo u frižderu da se stegne.a ako imate user posted image ženskuuser posted image  na to stavite barbi ,prekrijete i tortu i barbi rozim šlagom,pospite nekim cvjetićima ako imate. i dobili ste barbi s predivnom haljinom za roćkasuser posted image a za user posted image  bijeli šlag i crnom čokoladom samo nacrtajte one šesterokute kao na lopti i to bude kao lopta na tacni tj poluloptauser posted image



evo i tigrauser posted image
a ovo sa sipanjem u zdjelu je pravo dobra idejauser posted image

_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

clock-img

11.02.2012, 15:26

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Eto naredni put sipat cu je u neku okruglu posudu, inace je sipam u pravougaoni pleh, isto stavim goliju, super ideje milenium user posted image

Danas gledala na OBN-u kako baka pravi Kasato tortu, evo recepta

250 gr putera
200 gr scera u prahu
1 jaje
100 gr cokolade
Solja ( cajna ) nekog pekmeza ili dzema ( ja cu staviti ili od sljiva ili visanja )
200 gr sjeckanih zele bombona
100 gr sjeckanog suhog voca( kajsije, grozdjice ili smokve )
2oo gr krupnije mljevenog keksa.

Priprema: Pjenasto umutiti puter, pa mu dodati prah šećer i jedno jaje. Istopiti čokoladu i dodati u masu. Zatim, dotati slatko, isjeckane žele bombone, suho voce  i keks. Sve dobro izmiješati i oblikovati na tanjiru za posluživanje. Po zelji umutiti šlag i premazati tortu, ili preliti nekom cokoladnom glazurom.  Pustiti da stegne  frizideru oko 2 h.

Ja cu umjesto zele bombona staviti krem bananice, stavicu malo oraha takodjer user posted image









































< Poruku je uredio medic slatki -- 11.2.2012 15:37:35 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

11.02.2012, 20:04

clock-img

neki x

pencil-img

704

IZVORNA PORUKA: milenium

neki x može li čokoladne mrvice zamjenit čokolada.mogu je i izrendati.? probat ću ovo napravit,ali ja sve kuglofe pečem oko 40 min nešto mi ovo malouser posted image


Mislim da mozes staviti izrendanu cok. A sto se tice pecenja,i meni je zvucalo malo,ali mi nakon 25min. otprilike bude vec pecen,ja probam nozem,kad ne bude nista na nozu,gotov je,ugasim rernu pa ga onda ostavim u rerni jos koji minut.
A imam neke recepte,po kojima se kuglof pece i po 60min. ma nema sanse da bude ranije gotovuser posted image

Zadnji članci

article-img