Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
hvala anidla izgleda ukusno,samo sto cu ja preskociti b.luk
aaaaaaa, nije to to onda
pa sta cu kad ne volim b.luk
_____________________________
Ajdin 30.04.2009. Afan 15.04.2014. mamini zivoti
24.01.2012, 11:16
Hanady RR
18727
ptlidžane odledi... pored u tepsiju sa maslinovim uljem... naribaj sira trapista odozgo i malo zapeci...
a ima salata hipter
imam ja super pileću hladnu salatu pa mimoza salata ( tu sma sa RR pokupila)
odoh ti naći recepte
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.01.2012, 11:28
anidla
3683
zene upomoć
grah hocu da kuham, al nemam crvenog luka, al imam onaj ljubicasti mozel on?
fakat, ozbiljno,eno barim grah pa hocu da stavim sve u pretis i skontam da nemam crveni luk
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
24.01.2012, 11:29
anidla
3683
IZVORNA PORUKA: anidla
zene upomoć
grah hocu da kuham, al nemam crvenog luka, al imam onaj ljubicasti mozel on?
fakat, ozbiljno,eno barim grah pa hocu da stavim sve u pretis i skontam da nemam crveni luk
i pozurite imam jos fore sat da skuham grah i moram na posao
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
24.01.2012, 11:34
hatepsut
1241
Ma luk je luk,samo sto je meni zao ljubicasti u kuhanje,nego samo za salatu ! Slobodom nasjecak i zatvori pretis !
_____________________________
"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"
11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot... 27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !
24.01.2012, 11:34
mamabb
1235
IZVORNA PORUKA: anidla
IZVORNA PORUKA: anidla
zene upomoć
grah hocu da kuham, al nemam crvenog luka, al imam onaj ljubicasti mozel on?
fakat, ozbiljno,eno barim grah pa hocu da stavim sve u pretis i skontam da nemam crveni luk
i pozurite imam jos fore sat da skuham grah i moram na posao
može
_____________________________
04.12.2008.
24.01.2012, 11:38
Galicia
2433
Moze, ja sam kuhala.
_____________________________
“It takes a long time to make it simple.”
24.01.2012, 11:39
anidla
3683
stavila
bice to ljubicasti grah
_____________________________
You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦
09.11.2009 :) Noa
07.01. prohodali :)
24.01.2012, 12:06
taurus
3578
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ptlidžane odledi... pored u tepsiju sa maslinovim uljem... naribaj sira trapista odozgo i malo zapeci...
a ima salata hipter
imam ja super pileću hladnu salatu pa mimoza salata ( tu sma sa RR pokupila)
odoh ti naći recepte
znala sam da ćeš mi ti pomoći
24.01.2012, 12:24
Hanady RR
18727
taurus piši
Salata Mimoza
Sastojci:
5 srednjih barenih krompira 5 kiselih krastavaca 300 g šunke (sitno isjeckane) 3 barena jajeta 1 konzerva kukuruza šećerca so 1 pavlaka (2 dl)1 majonez veliki (250 g) peršunov list za ukras Priprema: Pomiješati pavlaku i majonezu. U providnu činiju narendati red krompira, posoliti po ukusu, preliti preljevom, stisnuti malo kašikom da preljev uđe između krompira. Zatim posuti šunkom i kukuruzom, narendati krastavce i jaja. Ove operacije ponavljati dok ima preljeva, a zvršni red treba da su kukuruz i krastavci, šunka i jaja. Po želji ukrasiti peršunovim listom. Ova salata je odlična uz sve vrste pečenja, uz šnicle, uz ribu. Veoma je dekorativno ako se činija obloži alufolijom, pa se gotova salata izvrne na plitki tanjir obložen listom zelene salate.
Eh a sad moja hladna pileća verzija :
2 komada pilećih prsa skuhati u vodi sa malo ulja i začinima, vegeta ili so i biber...izrezati na kockice staviti u zdjelu i dodati, 2 kisela krastavca na kockice, i 3 kuhana jajte na kockice, ako je virijeme mladoh luka rezati i njega ako nema mladog onda obični crveni luk 1 manja glavica na kockice. Ovo pormješati u zdjeli i na to dodati 4 kašike majoneze, 4 kašike pavlake, malo bibera, vrh kašike crvene paprike i malo soli.
Eh a sad pileća sa tjesteninom: http://www.coolinarika.com/recept/salata-od-piletine-i-makarona/ ovu sma pravila s tim da sma ja izostavila gongonzolu jer nisu je svi ljubitelji al sma stavila travničkoga sira malo i ja sma stavila one šarene uvrnute makarone aruchi jer mi ne volimo ove oblika ko školjke a ovi u boji su još dekorativniji u ovoj salati
Eh evo je i tunjevina sa tjesteninom....po mom
Znači marakončići ( opet oni uvrnuti u bojama) skuhatni
na njih isjeckati kisele krastavice 5 komada na krugove... pa dodati oko 150 gr kukuruza šećerca ( ledo je najbolji za ove salate ja konzervu izbjegavama) vidijino kiselo vrhenj ( ono u narandažsto -bijeloj mabalaži) 150 gr 4 kašike majonecze a mala čajna kašika senfa i jedna konzerva tunjvine ...iscjeđena iz konezrve...najbolje idu one krupnije tunjevina tipa rio mare ili K+ začini, biber, so, malo irugana, bosiljak ako se ima i peršunov list
Eh još da ti dodam da smo mi pravili i Waldorfsku salatu al smo umjesto teletine stavljali i tunjevinu...nije loša varijanat..al to ko voli salatu sa jabukom i mesom...ako hoćeš i to ti prezentiram
eto sve pomješaša i dobila si salatu od tunjevine
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.01.2012, 12:43
taurus
3578
hanady sve sam uredno iskopirala u svoj file "recepti"
definitivno pravim mimozu i pileću
hvala ti puno, spasila si me
24.01.2012, 12:49
Hanady RR
18727
Hoćeš još dva fola sa jajima kuhanim...ukusna a brza...
hoćeš koji kanapeić...na francuskom hljebu....
ma puna sam ti folova za rođkase...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.01.2012, 12:57
taurus
3578
kanapee i ja pravim na neki svoj način...onako iz glave
jaja oguluti, preporloviti po dučini...izvaditi žimanca... ua zejdli pomješati žumaca pa pomješati s anavdenim sastojcima... onda sa posebnom pažnjom laom kašikicom naoraviti mala žumnca u ubaciti u polovine bjelanaca...može se i kašikom za sladoled d abude urednije ili onom štcaljkom za šlag
Punjena jaja
Sastojci: 15 jaja, 150g putera, 300g pileće šumke , 10 kiselih krastavčića, 100g senfa (ili po ukusu i manje), biber, seckani peršun.
Priprema: Obariti jaja, očistiti, prepoloviti i izvaditi žumanca. Izgnječiti žumanca i izmešati sa puterom, sitno iseckanom šunkom, iseckanim krastavčićima i senfom, dodati malo bibera i seckanog peršuna. Puniti polutke jaja. Ako ostane fila, može da se napuni i paradajz.
heto
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.01.2012, 13:11
taurus
3578
hvala si
24.01.2012, 13:16
babina beba
825
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
taurus piši
Salata Mimoza
Sastojci:
5 srednjih barenih krompira 5 kiselih krastavaca 300 g šunke (sitno isjeckane) 3 barena jajeta 1 konzerva kukuruza šećerca so 1 pavlaka (2 dl)1 majonez veliki (250 g) peršunov list za ukras Priprema: Pomiješati pavlaku i majonezu. U providnu činiju narendati red krompira, posoliti po ukusu, preliti preljevom, stisnuti malo kašikom da preljev uđe između krompira. Zatim posuti šunkom i kukuruzom, narendati krastavce i jaja. Ove operacije ponavljati dok ima preljeva, a zvršni red treba da su kukuruz i krastavci, šunka i jaja. Po želji ukrasiti peršunovim listom. Ova salata je odlična uz sve vrste pečenja, uz šnicle, uz ribu. Veoma je dekorativno ako se činija obloži alufolijom, pa se gotova salata izvrne na plitki tanjir obložen listom zelene salate.
Ja ovako mimozu pravim, kuhani krompir na kolutove posoljen na dno pa pavlakom preko premazati, pa na to idu kuhana jaja posoljena na kolutove preko pa majonezom premazati, pa red kiselih krastavaca na kolutice pa pavlakom preko, pa suho meso ili sudjuku pa majonezom premazati, na vrh kisele kratsavce sa zumancetom skuhanim pomjesam i gore stavim i premazem pavlakom. Dekorisem tako sto napravim cvjet od mrkve i krastavca i na hladno da odstoji malo i bude za mmmmmmmm ukusno ali i kaloricno!
Ova vrsta salate se ustavri moye praviti i sa svjezom salatom, paradajz, krastavci i uvjek bude ukusna
< Poruku je uredio babina beba -- 24.1.2012 13:17:38 >
24.01.2012, 13:18
Anoniman
krompir koji je blago przen (ili sta vec) u puteru kako napraviti
jel se prvo krompir skuha pa hladan-vruc u puter preprzi ili kako ako ko zna nek mi pise jela sam odavno al ne znam ga napraviti
24.01.2012, 13:30
gvendolina
1896
ova salata mimoza je super,ja mislim da je mya postavila recept ja u zdjelu prvo stavim foliju i kada se ohladi okrenem na tanjir, istresem i onda dekorisem
sad vidjeh da je i hanady to pisala
< Poruku je uredio gvendolina -- 24.1.2012 13:31:00 >
_____________________________
Ajdin 30.04.2009. Afan 15.04.2014. mamini zivoti
24.01.2012, 13:33
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: gvendolina
ova salata mimoza je super,ja mislim da je mya postavila recept ja u zdjelu prvo stavim foliju i kada se ohladi okrenem na tanjir, istresem i onda dekorisem
sad vidjeh da je i hanady to pisala
upravo ja rekoh ranije maznula sam je odavde davno...sad je redovno pravim
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.01.2012, 14:24
Esmica
297
Recept sam pokupila s rode,i cini mi se extra. Danas pecem. 3 salice brasna 1.5 cajna zlicica soli 1/4 cajne zlicice suhog kvasca 1.5 salice mlacne vode Ubaciti brasno u zdjelu, dodati sol, kvasac i vodu. Promijesati, ali ne mijesiti ili miksati. Pokriti i ostaviti u posudi.Treba da miruje izmjedju 12 do 18 sati.Dakle danas pripremite,pecete sutra. Nakon 12 sati istresete tijesto na pobrasnjenu krpu,i pobrasnite s obje strane,a onda ostavite da miruje jos 1 sat vremena. Zagrijete pecnicu na najjace.Nakon sat vremena hljeb ubacite u vruc lonac s poklopcem (serpu,manju tepsijicu,bilo sta sto ima poklopac),i pecite 30 minuta,a onda skinite poklopac da porumeni i odozgo. A onda uzivajte.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.01.2012, 15:16
Aiša
887
mama Alma RR, štrudla po ovom receptu je fenomenalna
Pravila sam prije po receptu što je Ilhana postavljala, i dobra je i tako, a ovaj sada definitivno ide na prvo mjesto
02.02.2012, 15:47
Hanady RR
18727
Integralne zemičke
potrebno: 200 gr bjelog brašna 150 gr integralnog raževog brašna 150 gr integralnig ječmenog 1 kesica praška za pecivo 1 kesica digo kvasca 10 gr znači sjeme lana, susama i suncokreta ( po 1 kašika supena od svakog) sol ( 2 čajne kašike otpilike...al ja stavim jednu nama dosta) malo šećera na vrh kašike
od ove gore smejse zamjesiti tjesto i staviti da nadođe, kada nadođe napravoto 10-12 loptica na pouljenoj podlozi kao jufkice i onda ih uvaljati u mješavinu sjemena...samo gornji dio staviti na sjemena da se ''uhvate'' na ulje. ( ja unutar tijesta stavim pola do smjese sjemena iz recepta, a drugu polovinu za okolo ostavim) zemičke poredati na papir za pačenje malo pouljen i ostaviti da odstoje oko 30 min i onda ih pećou zagrijanoj pećici oko 30 min na 200 stepeni. kad porumene pobaditi i sa ruke vodom poprksati pa pokriti slavetom da dmeknu.
Integralni malsenice sa špinatom za tjesto treba 3 jajeta 1 šolja bijelog brašna 2 šolje interalnog po želji 10 gr kvasca malo soli, na vrh kašike šećera
zamjesiti sa malo tiple vode... nek odstoji d amalo nadođu... onda napraviti oko 6 loptica...
razviješ ih u jedna manji krug na debljinu od 1 cm...
Fil može biti po želji, ali nama je naješća kombinacija na malsinovom ulju porpžim malo crvenog luka i na to stavim samo vrućom vodom ofuren špinta oko 600 gr sitno nasjeckan... stavim začine po želji i dodam ili piletinu ma male kockice ili junetinu faširanu ( a može i bez mesa)
napunim maslenice pa ih zatvorim kao cancone... onda ih stavim u namašćen pleg na pečenje...oko 15-20 minuta dok porumene na 200 stepeni
ja ove maslnice najčešće ne prlejevam ničim smao ih prije pečenja namažem jajetom jednim i spopem sjemenima lana, susuama i tikve....
a u oderđenim situacijama skuhama bešamel soso od 100 gr pute i 100 grama brašna dok porumeni, dodam začine u to i posljevam mlijekom slatkim...kako leona ne jede mlijeko a ona je tražila recepte ne trebam dlaje objašnjavati ovakve ispečene samo malo poprskane vodom da odtoje pod krpom i domeknu jesti uz šolju jogurta
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
08.02.2012, 16:36
Anoniman
*recept na moj nacin za muffins 2jaja 2soljice(od kafe)secera 1soljica ulja 2soljice mlijeka 250g brasna 1 prasak za pecivo 1van. secer Punis ih cime zelis. Ja sam stavljala grozdjice, komad smokve(statko od smokve) i eurokrem. U zadnju trecinu tjesta, malo sam umjesala i kakaa. Sretnooo
08.02.2012, 23:19
Medić*
29
Brza i lahka Tigar torta
Kora: 5 jaja umutiti sa 8 kašika šećera,zatim dodati 15 kašika brašna i ½ praška za pecivo.
Fil: ½ l mlijeka skuhati sa 2 pudinga od čokolade.Kada se ohladi u to dodati umućeni margarin sa 5-6 kašika šećera te sve izjednačiti sa 100 gr isjeckanih oraha.
Priprema:Koru iskomadati rukama,a zatim pomiješati sa filom.Smjesu istresti na tacnu i oblikovati tortu.
Oblikovanu tortu posuti orasima. Ja stavim i čokoladnu glazuru preko torte zbog ukusa,nekad šlag,sve je stvar ukusa i mašte..