cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recapti,recepti

  
clock-img

27.01.2010, 21:41

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

I je njam a tako jednostavnouser posted image user posted image I ovo morate probat pravo je dobro-:))

Pikantna piletina user posted image    

recipeImages[0] = 'uploads/recipes/36/pikantna-piletina.jpg'; checkNextImage(); Dodaj sliku
Razno Postavio BeCook

  • user posted image
  • user posted image
  • Ovi, jednostavno i brzo pripremljeni, maleni komadi pilećeg mesa zahvaljujući dodatku čilija čine pravu "poslasticu" za sve ljubitelje ljutih zalogaja. Sastojci za 2 osobe 100 gbrašna2 kašičicevegete40 mlsuncokretovog ulja1 kašičicečilija500 gpilećeg filea Priprema

    Piletinu isecite na kockice veličine 2 cm x 2 cm.

    user posted image

    U veću posudu stavite nasečenu piletinu, dodajte dve kašičice vegete i kašičicu do dve čilija, u zavisnosti od toga koliko volite ljuto, pa sve dobro promešajte.

    user posted image user posted image user posted image

    Prženje

    U veći tiganj sipajte ulje, pa zagrejte na najjačoj temperaturi.

    user posted image

    Da je ulje zagrejano, primetićete po karakterističnom mirisu.

    Meso uvaljajte u brašno.

    user posted image

    Meso lagano položite u tiganj. Popunite ceo tiganj. Piletinu pržite sa svake strane 3 do 4 minute.

    user posted image user posted image user posted image

    Pošto je piletina gotova, izvadite je iz tiganja.

    Posluženje

    Piletinu poslužite toplu, a kao prilog možete poslužiti pomfrit ili krompir pire.

    Prijatno!

    clock-img

    27.01.2010, 23:05

    clock-img

    Hanady RR

    pencil-img

    18727

    musaka od veselih jaja

    potrebno
    1 kg krompira
    6 jaja
    so, biber, ulje, vegeta
    500 ml vrhnja za kuhanje

    krompir oguliti i skuhati u slanoj vodi.
    jaja skuhati ( u vodu u kojoj se kuhaju staviti malo soli da ne popucaju, kad prokuhaju kuhati jo7 minuta, skinuti sa vartre i staviti pod hladnu vodu tako se najlakše ogule) i oguliti

    vrhnje za kuhanje malo prokuhati.

    u vatrostalnu zdjelu staviti malo ulja, slagati krompir narezan na ploške povegetiti pa posložiti sva skuhana jaj narezana na ploške malo soli i bibera pa polovinu vrhnja odozgo i na kraju ostatk krompira narezanog na ploške malo povegetiti i zaliti ostatkom vrhnje. Staviti u pećnicu zagrijanu na 250 stepeni jedno 30 minuta. prijatno


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    clock-img

    28.01.2010, 00:15

    clock-img

    misica

    pencil-img

    665

    Jeste li pravile brokule sa gljivama mogu biti kao umak za tjesteninu, uz pileci file ili sl. Uzmete glavicu crvenog luka poprzite u malo dubljoj tavi (po mogucnosti sa poklopcem) zatim dodate narezane na tanko gljive i malo dinstate i onda dodate cvjetove brokula ( moze zaledjene) i sve to dinstate dodavajuci vrlo malo vode posto gljive puste vodu same od sebe. Kad budu brokule skoro kuhane dodati vrhnje za kuhanje i narezati jedno dva cehna bijelog luka. Pooz

    clock-img

    28.01.2010, 11:50

    clock-img

    Skvo RR

    pencil-img

    4542

    Prebacivanje posta sa teme Moji recepti

    IZVORNA PORUKA: baby

    Drage moje danas 26.01.2008. praviceo pastu (tjesteninu) sa umakom od dagnji

    Potrebno:
    1 pakovanje zamrznutih dagnji ociscenih
    400 gr ravioli tjestenine( to su one uvnute, sarafcici)
    Vrhnje za kuhanje
    trapist sira 100 gr
    1 supena kasika parmezana
    umak ala parmezan ( dukatov poizvod)
    bijeli ,crveni luk  svezeg persuna i celera i ostalih nasih zacina (so, vegeta )

    Pripema:

    Umak od dagnji

    1. opati dagnje ocjediti ih i mariniati u maslinovom ulju sa bijelim lukom i persunom
    2. zatim isjeckani cveni luk staviti da se dinsta a zatim dodati dagnje i sve ono u cemu smo ih mariniali
    3. kad se sve to lijepi ukrcka dodati zacine po svojoj zelji a zatim peliti Umakom ala pamezan i posuti celeom
    4. pustiti jedno 5 minuta da krcka  da se sve to sjedini


    Tjesteninu kuhati 9 minuta u slanoj i pouljenoj vodi .Kad je gotova pocjediti je i malo mlakom vodom sapati

    Preljev :

    Staviti puter da se istopi u tavi zajedno sa kockom od bijelog luka i perusna, zatim dodati trapist da se polako topi , i posuti malo vhnjem za kuhanje .Kad se sve to lijepo sjedini gotovo je


    Tjesteninu staviti u duboku zdjelu zatim dodati umak od dagnji i lijepo izmesati

    kad se posluzi u tanji onda stavljamo Preljev

    Ja ga obicno sluzim kao hladno jelo

    Prijatno



    < Poruku je uredio Skvo RR -- 28.1.2010 11:51:27 >


    _____________________________

    Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
    postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

    clock-img

    28.01.2010, 22:45

    clock-img

    Hanady RR

    pencil-img

    18727

    KLEPE
    Sastojci Tijesto 500g brašna 1 jaje
    so 1 kašika ulja
    Nadjev 500g junećeg mljevengo mesa 2 glavice luka
    biber  so
    Priprema Umijesiti tijesto sa vodom da se dobije tvrđe tijesto.
    Isjeckati luk, pomješati ostalim sastojcima za nadjev.
    Tijesto razviti 3-4 mm debljine, izrezati na kvadratiće 3X3 cm, meso redati na centar kvadratića, kada sve to poredate onda prstima zatvarjte kvadratiće pretvarajući ih u trokutiće:-)
    Kuhati 8 min u mnogo prokljucale vode koja je posoljena i dodano malo ulja.
    Preliti jogurtom, dodati bijeli luk po želji.

    Posluživanje istopiš malo putera i staviš u to aleve paprike da zacrvči pa malo sa kašike staviš po jogurtu u tanjiru.

    user posted image



    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    clock-img

    28.01.2010, 23:00

    clock-img

    Mya_81 RR

    pencil-img

    5531

    evo jedan odličan recept i od mene user posted image

    Šnicle pilećeg filea se premažu sa senfom i prepeku na tavi.

    Zatim se slažu u vatrostalnu zdjelu. Preko njih se slože listići sira (onaj sir što svaki list dodje u celofanu!) i prelije se vrhnjem za kuhanje. Peče se u zagrijanoj rerni dok se smjesa sira i vrhnja ne ujednači.

    Ovo ide super sa hajdinom kašom ili rižom....i takooooooo je dobro user posted image


    _____________________________

    Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

    Ljubav, 25.06.2009.

    clock-img

    28.01.2010, 23:07

    clock-img

    Hanady RR

    pencil-img

    18727

    Mya ja ti ovo spremim sa običnim trapistom livadom onom i to je rendam a u sredinu dodam malo goveđeh pršuta...tako spremljeno prilog je višak.user posted image user posted image user posted image

    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    clock-img

    02.02.2010, 08:54

    clock-img

    ivanak

    pencil-img

    1767

    Neka netko napiše jedan dobar recept za paštetu od tune????

    Ja imam jedan ( 5 dag kiselih kapara, sok od pola limuna, 10 dag maslaca, 40 dag kuhane tunjevine, sol i papar ).

    Mene zanima zašto dodaju recimo majonezu ili jaje ili kisele krastavce unutra. Zbog čega?????



    _____________________________

    -> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

    -> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

    clock-img

    02.02.2010, 11:01

    clock-img

    ivana st

    pencil-img

    1361

    IZVORNA PORUKA: ivanak

    Neka netko napiše jedan dobar recept za paštetu od tune????

    Ja imam jedan ( 5 dag kiselih kapara, sok od pola limuna, 10 dag maslaca, 40 dag kuhane tunjevine, sol i papar ).

    Mene zanima zašto dodaju recimo majonezu ili jaje ili kisele krastavce unutra. Zbog čega?????




    Evo ja ti imam odličan recept za namz od tune, čak su ga jele neke moje prije koje inače ne vole riblje namaze. Na tvoje pitanje "zbog čega" ja te pitam "a zašto ne majoneza, jaja ili krastavci" jesi ki ikad pravila takav namaz pa ti se nije svidjelo? Ide i u francusku salatu puno toga , pa nitko nije pitao zašto. Pišem ti recept user posted image


    _____________________________

    Per aspera ad astra
    2011 je stiglo naše sunce
    2012 čekamo još jednu srećicu

    clock-img

    02.02.2010, 11:04

    clock-img

    ivanak

    pencil-img

    1767

    Ma ne zato. Nego, jeli se stavlja majoneza radi gustoće, radi ovoga, onoga....
    Ako napravim rijetko, kako ću pogustiti? Dodati malo više tune, jel?

    Prvi put pravim. A ja sam takva da volim znati zašto što ide u jelo...


    _____________________________

    -> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

    -> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

    clock-img

    02.02.2010, 11:13

    clock-img

    ivana st

    pencil-img

    1361

    NAMAZ OD TUNJEVINE

    2 konzerve tune
    5-6 velikih žlica majoneze
    2 manje glavice crvenog luka
    2 češnja češnjaka (bijeli luk)
    2-3 tvrdo kuhana jaja
    malo mljevene crvene paprike
    1 žličica senfa
    sol
    malo limunova soka

    1. Skuhana jaja se smiksaju štapnim mikserom zajedno sa majonezom.
    2. U drugoj posudi se smiksa kapula(crveni luk) i češnjak, te se doda jajima. U namaz se doda senf, lim. sok i tunjevina. Još se kratko miksa, ali ne previše da namaz ostane malo gušći. Na kraju se doda sol i crvena paprika.
    Može se dodati i suhi peršin na kraju.

    < Poruku je uredio ivana st -- 2.2.2010 11:19:34 >


    _____________________________

    Per aspera ad astra
    2011 je stiglo naše sunce
    2012 čekamo još jednu srećicu

    clock-img

    02.02.2010, 11:19

    clock-img

    ivana st

    pencil-img

    1361

    Da bi ti namaz ostao gušći, tunjevinu dodaješ na kraju i ne miksaš dugo. Ja volim da se vide sitni komadići tune u namazu. Zato crveni luk i ostale sastojke miksaš ranije jer oni moraju biti potpuno smiksani, nema mi gore stvari nego kad netko loše smiksa kapulu i češnjak pa osjećam komadiće pod zubima.
    Majoneza je tu više radi ukusa, ali ako se doda na kraju sigurno će namaz biti i sa njom gušći.

    < Poruku je uredio ivana st -- 2.2.2010 11:20:14 >


    _____________________________

    Per aspera ad astra
    2011 je stiglo naše sunce
    2012 čekamo još jednu srećicu

    clock-img

    02.02.2010, 12:02

    clock-img

    ledena

    pencil-img

    5

    Kinder torta

    meni je odlicna i cesto je pravim

    za koru:
    6 jaja
    6 kasika secera
    6 kasika brasna
    1 prasak za pecivo
    2 kasike kakaa
    6 kasika tople vode

    odvojiti zumance od bjelanceta, umutiti zumance i secer pa dodati vodu brasno i prasak za pecivo zatim dodati kakao i umuceni snjeg od bjelanaca.Ispeci koru u velikoj tepsiji i popoloviti je.

    za kremu:
    5 dl. vrhnja slatkog
    1 zelatin

    umututi vrhnje i dodati zelatin

    preliv :
    200 g cokolade
    2-3 kapi ulja
    1/4 margarina
    o,5 dl vode

    sve dobro ukuhati


    kada je kora gotova premazati je sa polovicom kreme a po njoj tanki sloj posuti cokolade i kada se cokolada stvrdne nanjeti drugi dio kreme a na nju staviti drugi dio kore i preliti koru cokoladom
    i gotovo
    prijatno

    clock-img

    02.02.2010, 14:10

    clock-img

    milenium

    pencil-img

    6133

    ''tanki sloj posuti čokolade''user posted image jXXbo mene ako ja išta kužim? posuti mrvicama ili možda preliti čokoladu po kremi?rečenica ti je baš nejasnauser posted image

    clock-img

    02.02.2010, 14:14

    clock-img

    marinčii

    pencil-img

    4750

    koliko sam ja shvatila preliti prelivomuser posted image user posted image od čokolade,jao mene baš ti razjasni

    _____________________________

    Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.
    Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

    clock-img

    02.02.2010, 14:17

    clock-img

    milenium

    pencil-img

    6133

    pa i meni se čini da je to da se prelije prelivom šokoladnim.user posted image

    clock-img

    02.02.2010, 18:30

    clock-img

    Ilhana RR

    pencil-img

    6113

    user posted image


    1.) Pohovana piletina
    Staviti piletinu da se "topi" u mlijeku par sati prije nego sto se pece. Ja sam koristila fant za pohovanje, nije mi se dalo praviti sama ovaj put. Kad sam ih propekla u tavi onda sam stavila u rernu pokriveno sa folijom da se fino unutra zapece. Ispalo extra socno!

    2.) Kriske sira sa paprikom i paradajizom
    Iscjeci fetu u kriske, pozaciniti sa miksom chilibibera, staviti miniparadajize i isjeckanu papriku po tome i u rerni jedno 20 minuta. Extra!

    3.) Umak od sampinjona
    Isjeckati sampinjone i staviti u tavu da se ispecu sami, bez masti bez icega. Ka sva voda nestane onda staviti bijeli luk sjecen na polutke i posoliti. Kad se to malo propece onda dodati vrhnje za kuhanje i kuhati na tihoj vatri.

    Sve je extra bilo! Uz ovo sam imala pire krompir kao prilog.



    < Poruku je uredio Ilhana -- 2.2.2010 18:31:09 >


    _____________________________

    ~~~ Living the dream ~~~

    * Lamija 6 maj 2008
    * Vedad 20 decembar 2014

    clock-img

    03.02.2010, 11:23

    clock-img

    shejla

    pencil-img

    1136

    njamm... ovo tvoje Ilhana super izgleda i zvuci user posted image

    ja sam jucer pravila recept sto sam vidjela "kod Ane" :

    pire od graha
    skuhan grah ispasirati u blenderu, dodati bijeli luk (po zelji, ja sam jedno cehno), so i biber
    na tavu staviti malo maslinovog ulja, kasisku paradajz pirea i suhog ruzmarina...malo propirjati i sasuti u pasirani ggrah. Izmjesati...

    Meni se svidjelo pravo...uz to napravila pohovane purece snicle i brokole (skuhane i malo "okrenute" na puteru)


    _____________________________

    29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)


    clock-img

    03.02.2010, 13:17

    clock-img

    dzeni_nl

    pencil-img

    1326

    teacher75 evo recept

    Piletina u soja sosu

    izrezem pileceg filea, pilecih vratova, i stavim jos jedan batak i jedan karabatak od stare kokosi jer ima bolji okus.
    to pobiberim, povegetim i pospem soja sosom, sada ne znam kakav je u Bosni, ja kupim to ovdje dodje u flasici i zove se BEST SOY SAUCE, a ima isto nekada kupim i KETJAP MANIS isto soja sos.
    onda to sve fino izmjesam, najbolje to pripremit ujutro kada ustanes, pa da malo odstoji dok budes htjela praviti.
    kada hocu da pravim izdinstam jednu vecu glavicu crvenog i dva veca cehna bijelog luka sitno isjeckanog.
    onda na to dodam smjesu piletine i zajedno dinastam jedno 5-7 minuta.
    dodam jos malo soja sosa u to i polako sipam vrucu vodu, cim provrije samnjim da se polahko kuha.
    otprilike bude gotovo za sat vremena.


    _____________________________

    Ima nade za bolje sutra...
    04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

    clock-img

    03.02.2010, 23:17

    clock-img

    neki

    pencil-img

    3476

    Evo vam jedan recept za pletenicu,ja sam odusevljena,neki dan pravilauser posted image

    500g brasna
    tri kesice germe(21g)
    1 kafena kas. secera
    200ml vode
    1 jaje
    50ml ulja
    1 kafena kas. soli

    U brasno dodati germu secer i 1/3 vode,zamijesiti i ostaviti da stoji 10min. na toplom.Ostatak vode pomijesati sa jajetom,uljem i dodati so.To dodati prethodnooj masi,fino zamijesiti i ostaviti da stoji 20 min.Tijesto podijeliti na 3 dijela,formirati stapice i praviti pletenicu.Staviti pletenicu u tepsiju i ostaviti da stoji jos 20 min.Zagrijati pecnicu na 200 C,premazati pletenicu mlijekom i posuti susamom i peci oko 30 min.PRIJATNOuser posted image

    clock-img

    04.02.2010, 16:19

    clock-img

    ivana st

    pencil-img

    1361

    Desert sa rižom

    25 dag riže
    800 ml mlijeka
    50 ml soka od naranče
    2-3 žlica limunova soka
    malo naribane limunove i narančine kore
    2 kesice vanilin šećera
    1 puding od vanilije
    1 žličica soli
    10 dag šećera
    pla žličice cimeta

    1. Riža se skuha u slanoj vodi.
    2. Zajedno se pomiješa prašak za puding, vanilin šećer,šećer i cimet. Svi se satojci pomiješaju sa malo hladnog mlijeka kako bi se stvorila jednolična smjesa.
    3. Ostatak mlijeka se skuha, makne sa vatre i doda se smjesa od pudinga. Miješa se 2.3 minute.
    4. Pudingu se doda riža, naribana korica i sok.
    5. Dok je puding sa rižom još topao , stavi se u navlažene posude/čaše.



    _____________________________

    Per aspera ad astra
    2011 je stiglo naše sunce
    2012 čekamo još jednu srećicu

    clock-img

    04.02.2010, 17:36

    clock-img

    nikita

    pencil-img

    1945

    polovinu kore premazati polovicom kreme te kremu preliti cokoladom(koliko sam ja skuzila treba tanko preliti i ostat ce jos cokolade), kad se cokolada stvrdne nanijeti drugu polovinu kreme i po tome drugu polovinu kore te po tom ostat cokolade

    user posted image user posted image user posted image sad sam je tek zakomplicirala

    < Poruku je uredio nikita -- 4.2.2010 17:37:25 >


    _____________________________

    Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
    EI 16.11.2009.

    clock-img

    04.02.2010, 17:47

    clock-img

    ivanak

    pencil-img

    1767

    To vam je ubiti ona glazura od čokolade. Rastopite sastoje... i kad malo ostoje prelijete preko kreme. Kad se stvrdne, preliti ostatak kreme i drugi dio biskvita na to staviti.


    < Poruku je uredio ivanak -- 4.2.2010 17:49:13 >


    _____________________________

    -> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

    -> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

    clock-img

    05.02.2010, 14:03

    clock-img

    magnolija*

    pencil-img

    729

    Evo drage kuharice moj doprinos ovoj temi

    http://forum.rupirat.com/kuvar/kulinarski-recepti/

    hrpa knjiga recepata i raznh kuharica za download, samo se morate registrovati


    _____________________________

    E. vole te mama i tata !!!

    clock-img

    06.02.2010, 12:35

    clock-img

    ivana st

    pencil-img

    1361

    ZDRAVI NAMAZ

    2 konzerve tune (cca 300 g)
    300 g svježeg kravljeg sira
    sol
    sitno nasjeckani peršin

    Sve sastojke izmiksati i dodati na kraju peršin.Tunu ocijediti prije nego se stavi u zdjelu sa sirom.

    user posted image



    < Poruku je uredio ivana st -- 6.2.2010 12:37:27 >


    _____________________________

    Per aspera ad astra
    2011 je stiglo naše sunce
    2012 čekamo još jednu srećicu

    Zadnji članci

    article-img