IZVORNA PORUKA: noaa
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Večeras je Ana u svojoj emisiji na HRT-u pravila neke taaaaaaaakooooo dobre kolačiće tako da sutra moram gledati reprizu i zapisati sve....stvarno mi djeluju savršeni...njam, njam....
Mya zapisi pliz ja necu stici jer moram kod cika zube samo sto se ja nebi sekala sa kalupicima ja bi napravila u kalupu za tortu.
evo drage moje POKLON
Male pite od karamela i čokolade (za oko 24 pite)
Za tijesto:
125g maslaca
100g šećera u prahu
1 žumanjak
180g glatkog brašna
30g kakaa u prahu
Za karamel:
100ml vode
400g šećera
125g maslaca
125ml slatkog vrhnja
2 žlice milerama
Za čokoladnu kremu:
125ml slatkog vrhnja
100g čokolade sa 70% kakaa
Natrgati maslac i istući ga sa šećerom u prahu dok ne postane pjenast. Odvojiti žumanjak od bjelanjaka i taj žumanjak dodati smjesi.
Pomiješati kakao i brašno, a zatim ga prosijati u smjesu. Sve izmiješati da se dobro poveže, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku da se stisne.
Za kremu od karamela rastopiti šećer s malo vode i ostaviti da se karamelizira. Kad dobije boju, oprezno ubaciti maslac. (Mogao bi prskati zbog ključanja, pošto je karamel na temperaturi od 180C, a maslac hladan.) Zatim dodati slatko vrhnje i malo milerama.
U međuvremenu započnite čokoladnu kremu. Tamnu čokoladu nasjeckajte i rastopite pomoću vrućeg slatkog vrhnja. Staviti slatko vrhnje da se zagrije i preliti ga preko čokolade i ostaviti dok se čokolada ne rastopi, a zatim promiješati. Ostaviti da se malo stisne, ali ne previše jer ipak mora biti tekuća kako bi se mogla preliti na prhko tijesto.
Razvaljati tijesto na tanko. Vaditi okrugle oblike i stavljati ih u kalupiće. Peći na 10ak min 165C i paziti da se ne prepeče.
Izvaditi tijesto iz kalupa. Preliti žlicom karamela, a kad se malo stisne, preliti i žlicom kreme od čokolade. Posipati sa malo soli. (Cvijet soli.)
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009