Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu
21.01.2010, 18:28
Dida79
3252
Jesu Ivana...
21.01.2010, 23:54
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: milenium
šta je mirođija
Mirođija je dobar, neškodljiv i lako dostupan začin. Seckano sveže lišće mirođije poboljšava ukus zelenoj salati, zatim salati od krastavaca i paradajza, a prikladna je i za salatu od krompira. Služi kao dodatak maslacu i majonezu. Sos od mirođije idealan je prilog za svežu jegulju, rakove i sva ostala jela od morskih i slatkovodnih riba. Može se upotrebljavati uz varivo od pasulja, krastavaca i krompira, zatim ovčetinu, dinstano povrće, uz svinjskarebarca i kotlete. Za kišeljenje krastavaca ne upotrebljavaju se samo nežni listići već i čitava stabljika. U narodnojmedicini mirođija je poznata kao sredstvo za bolji apetit i probavu, kod nadimanja, povraćanja i nesanice. U prodaji se mogu naći sušeni listići mirođije, u svežnjevima okačenim nadole ili zamrznuti.
Mislilsa sam i ja pravit ustipke ali mi se nesto ne da, umorna... Mozda sutra, usput pravila sam tunjevinu na Ivanin nacin, super je
21.01.2010, 23:56
milenium
6133
opet ja to nebih nikad našla ni za 100godina.jel to slično lovorovom listu? (dobar ti potpis )
22.01.2010, 12:50
Aiša
887
IZVORNA PORUKA: Mamica24
Ženeeee......
Sinoć sam gledala film u kojem jedu mesne kuglice sa špagetama... hajd dobro šragete se kuhaju
al one mesne kuglice jel se to pravi ko ćufte.....
potrebno je: 1 kg mljevenog mesa 200 grama isjeckanog luka 3 umucenih jaja (vjeruj da ih ja nekad razmutim tek kad ih ubacim u zdjelu sa ostalim ) 1-2 velike kasike praha od cilija ili paprike (mozes 1 kasiku paprike, 1 kasiku cilija... sve zavisi sta volis) 100 grama izmrvljenog hljeba dodas soli, bibera i isjeckanog persuna
sve izmjesati zajedno, kad pravis loptice mozes na dlanove posipati malo brasna da se ne lijepi (a mozes i vodu). ja koristim i jednu i drugu metodu, zavisi sta mi je pri ruci.
u tavi stavis malo ulja (zaista nije potrebno puno), zagrijes na laganoj temperatu i stavis cuftete. przi/peci ih 20 minuta prije nego sto dodas paradajz sos.
recept za paradajz sos: 800 g isjeckanog i oguljenog paradajza (mozes kupiti i gotov isjeckan) 2 velike kasike isjeckanog bijelog luka 1 lovorov list soli, bibera (i Vegete ) cirka 0,5 litara vode
22.01.2010, 15:50
milenium
6133
ivana ili dida recite mi samo trebaju li se krenovke prije skuhati ili oko sirovih namakati tjesto???
22.01.2010, 15:51
ivana st
1361
IZVORNA PORUKA: milenium
ivana ili dida recite mi samo trebaju li se krenovke prije skuhati ili oko sirovih namakati tjesto???
hrenovke moraju biti sirove
_____________________________
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu
22.01.2010, 15:52
milenium
6133
i kolko minuta da vriju u ulju?jeli u puno ulja treba usut u lonac?
22.01.2010, 16:07
emma.L
2731
Evo ću postaviti recept za Fantazija suhe mahunarke, jer se ogroman lonac već pojeo, a preksinoć je napravljen . Iskreno, ja ne bih poželjela ponovo to jesti, ali su se sve generacije davile (od Eme do nane), tako da mislim da je do mene. Fantaziju obariti nekih 15 min u slanoj vodi sa malo kima, a istovremeno staviti pileće meso da se kuha u slanoj vodi. Na propržen sjeckani luk, celer, mrkvu i suho meso sasuti procijeđenu Fantaziju i stalno podlijevati pilećim temeljcem da bude kao gusta čorba. Od začina sam stavila vegetu, sol, lovor, ružmarin, peršin, đumbir, bijeli luk i kad sam već odvojila Emi, nama dodala još papar i peperonćine. Eto, moji pitaju kad će opet. Taj dan ja idem na ćevape .
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
22.01.2010, 17:09
milenium
6133
ko te zeza ženo,ja ozbiljno pitala.prvi put pravim pa imala tremu tana na naaaaa:
mali hot-dog ovi
22.01.2010, 17:39
milenium
6133
evo vam isto jedan brzi recept(slano jelo) zapešeni makaroni sa sirom čajnom: makarone prokuhati,procjediti,jednu polovinu istresti u tepsiju,na to poredati kolutove čajne,na čajnu poredati šnite(ivana čitaj fete)sira,pa onda opet red makarona tj onaj drugi dio.na vrhu možete završiti sa još čajne i sira a možete samo sa sirom .i to je to.pecite.u slast.
22.01.2010, 17:52
aidicaa
1008
Izvinite ali sta je to vrhanj za kuhanje?
_____________________________
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
22.01.2010, 17:58
Ben 10
907
Kod nas ima kupiti dukatovo vrhnje za kuhanje,poprilično je tečno i slično je pavlaci u tečnom stanju.Ala ti objasni ... Dođe u malome tetrapaku od 250 ml.
< Poruku je uredio Ben 10 -- 22.1.2010 17:59:58 >
23.01.2010, 14:53
veeseelaa
20552
ja sam danas za ručak napravila teleću mućkalicu
isjeći jednu crnu, jednu crvenu glavicu luka isjeći 500 grama telećeg buta (ne na komade nego uzdužno) jedna crvena svježa paprika, jedna zelena i jedna žuta - isjeći kao i teletinu dinstatiti na ulju, dodati vegetu, crvenu mljevenu papriku pola kašike obične, pola kašike ljute, nasuti vode da prekrije teletinu i ostaviti da se kuha na laganoj vatrici
< Poruku je uredio veeseelaa -- 23.1.2010 14:54:43 >
_____________________________
Ajša, Ajra, Esma, Zehra
decembar....
23.01.2010, 15:43
SdZ
2784
Posto je milenium trazila recept za sareni burek da napisem ovdje,evo ga: Krompire napravis,odnosno isjeces na komadice kao za pitu krompirusu,glavicu crvenog luka i par cesmi bijelog luka isjeckas na sitno sve to smijesas sa mljevenim(fasiranim) mesom i kao i svaku drugu pitu pravis nadam se da ces uspjeti da me razumijes
_____________________________
<3 28.6. <3 Zivot je dobio svoj smisao...
24.01.2010, 00:23
sporty mamaa
3211
vi ustipci s hrenovkama nisu dobro ispali Moze jedno malo glupo pitanje: je li ustipke nabodete na vilicu ili ne, ja probala i jedno i drugo ali tijesto nikako da bude fino oko hrenovke...
24.01.2010, 00:47
milenium
6133
ma nabodeš hrenovku vilicom i to umočiš u tjesto ikoje je gusto pa će ostati oko hrenovke.i onda ubaciš u ulje.
24.01.2010, 00:54
magnolija*
729
IZVORNA PORUKA: SelmydZanky
Posto je milenium trazila recept za sareni burek da napisem ovdje,evo ga: Krompire napravis,odnosno isjeces na komadice kao za pitu krompirusu,glavicu crvenog luka i par cesmi bijelog luka isjeckas na sitno sve to smijesas sa mljevenim(fasiranim) mesom i kao i svaku drugu pitu pravis nadam se da ces uspjeti da me razumijes
stvarno nisam znala da neko u sareni burek stavlja i bijeli luk
_____________________________
E. vole te mama i tata !!!
24.01.2010, 12:51
ivana st
1361
Evo jedan recept za sve one koji izbjegavaju kupovne namaze i salame. NAMAZ OD SLANUTKA (humus)
20 dag slanutka 100 ml vode u kojoj se kuhao slanutak 2 žlice sezama 2 češnja češnjaka (bijeli luk) malo limunova soka 1 žlica vegete peršin, papr,sol
1. Slanutak se večer ranije potopi u toploj i slanoj vodi kao bi se brže skuhao. 2. Skuhani slanutak se procijedi i smiksa štapnim mikserom, te mu se doda 100 ml vode od slanutka. 3. Namazu se doda sitno sjeckani češnjak, vegeta, papar, limunov sok i po potrebi sol.Umjesto svježeg može se dodati i suhi češnjak kako njegov miris ne bi bio toliko intezivan. 4. Na malo ulja se isprži sezam i doda namazu.
_____________________________
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu
24.01.2010, 14:53
Aiša
887
slanutak = leblebije ?
Moram ovo probati, izgleda odlično .
24.01.2010, 15:06
milenium
6133
slanutak je grah.
24.01.2010, 15:11
magnolija*
729
IZVORNA PORUKA: milenium
slanutak je grah.
zar nije slanutak bob ili leblebija ?
_____________________________
E. vole te mama i tata !!!
24.01.2010, 15:14
milenium
6133
nemam pojma mi grah zovemo slanutak,a bob i nlebija ni ne znam šta je. a ni vi ne znate šta je žbun tralalalalalala
24.01.2010, 15:18
magnolija*
729
IZVORNA PORUKA: milenium
nemam pojma mi grah zovemo slanutak,a bob i nlebija ni ne znam šta je. a ni vi ne znate šta je žbun tralalalalalala
hahaha nikad cula za zbun do rr al se ne sjecam sta je