cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recapti,recepti

  
clock-img

21.01.2010, 17:04

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Ustipci gotoviuser posted image user posted image user posted image user posted image
Djeca su odusevljenauser posted image
user posted image

clock-img

21.01.2010, 17:58

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Dida jesu ovo uštipci sa hrenovkama?

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

21.01.2010, 18:28

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Jesu Ivana...

clock-img

21.01.2010, 23:54

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: milenium

user posted image šta je mirođija



Mirođija je dobar, neškodljiv i lako dostupan začin. Seckano sveže lišće mirođije poboljšava ukus zelenoj salati, zatim salati od krastavaca i paradajza, a prikladna je i za salatu od krompira. Služi kao dodatak maslacu i majonezu. Sos od mirođije idealan je prilog za svežu jegulju, rakove i sva ostala jela od morskih i slatkovodnih riba. Može se upotrebljavati uz varivo od pasulja, krastavaca i krompira, zatim ovčetinu, dinstano povrće, uz svinjska rebarca i kotlete. Za kišeljenje krastavaca ne upotrebljavaju se samo nežni listići već i čitava stabljika. U narodnoj medicini mirođija je poznata kao sredstvo za bolji apetit i probavu, kod nadimanja, povraćanja i nesanice. U prodaji se mogu naći sušeni listići mirođije, u svežnjevima okačenim nadole ili zamrznuti.

Mislilsa sam i ja pravit ustipke ali mi se nesto ne da, umorna... Mozda sutra, usput pravila sam tunjevinu na Ivanin nacin, super jeuser posted image

clock-img

21.01.2010, 23:56

clock-img

milenium

pencil-img

6133

opet ja to nebih nikad našla ni za 100godina.jel to slično lovorovom listu?
(dobar ti potpisuser posted image user posted image user posted image )

clock-img

22.01.2010, 12:50

clock-img

Aiša

pencil-img

887

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Ženeeee......

Sinoć sam gledala film u kojem jedu mesne kuglice sa špagetama... hajd dobro šragete se kuhaju

al one mesne kuglice jel se to pravi ko ćufte.....

Dajte mi recept za ćufte!!!




Stavljam ti link za ćuftete:

http://www.coolinarika.com/recept/cuftete-od-govedjeg-mesa

a evo ti ovaj recept sa foruma Sarajevo-x

evo ti recept od jednostavnih norveskih cufti

potrebno je:
1 kg mljevenog mesa
200 grama isjeckanog luka
3 umucenih jaja (vjeruj da ih ja nekad razmutim tek kad ih ubacim u zdjelu sa ostalim user posted image )
1-2 velike kasike praha od cilija ili paprike (mozes 1 kasiku paprike, 1 kasiku cilija... sve zavisi sta volis)
100 grama izmrvljenog hljeba
dodas soli, bibera i isjeckanog persuna

sve izmjesati zajedno, kad pravis loptice mozes na dlanove posipati malo brasna da se ne lijepi (a mozes i vodu). ja koristim i jednu i drugu metodu, zavisi sta mi je pri ruci. user posted image

u tavi stavis malo ulja (zaista nije potrebno puno), zagrijes na laganoj temperatu i stavis cuftete. przi/peci ih 20 minuta prije nego sto dodas paradajz sos.

recept za paradajz sos:
800 g isjeckanog i oguljenog paradajza (mozes kupiti i gotov isjeckan)
2 velike kasike isjeckanog bijelog luka
1 lovorov list
soli, bibera (i Vegete user posted image )
cirka 0,5 litara vode

clock-img

22.01.2010, 15:50

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ivana ili dida recite mi samo trebaju li se krenovke prije skuhati ili oko sirovih namakati tjesto???user posted image

clock-img

22.01.2010, 15:51

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

IZVORNA PORUKA: milenium

ivana ili dida recite mi samo trebaju li se krenovke prije skuhati ili oko sirovih namakati tjesto???user posted image



hrenovke moraju biti sirove


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

22.01.2010, 15:52

clock-img

milenium

pencil-img

6133

i kolko minuta da vriju u ulju?jeli u puno ulja treba usut u lonac?

clock-img

22.01.2010, 16:07

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Evo ću postaviti recept za Fantazija suhe mahunarke, jer se ogroman lonac već pojeo, a preksinoć je napravljen user posted image . Iskreno, ja ne bih poželjela ponovo to jesti, ali su se sve generacije davile (od Eme do nane), tako da mislim da je do mene.
Fantaziju obariti nekih 15 min u slanoj vodi sa malo kima, a istovremeno staviti pileće meso da se kuha u slanoj vodi.
Na propržen sjeckani luk, celer, mrkvu i suho meso sasuti procijeđenu Fantaziju i stalno podlijevati pilećim temeljcem da bude kao gusta čorba. Od začina sam stavila vegetu, sol, lovor, ružmarin, peršin, đumbir, bijeli luk i kad sam već odvojila Emi, nama dodala još papar i peperonćine. Eto, moji pitaju kad će opet. Taj dan ja idem na ćevape user posted image .


_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

22.01.2010, 17:09

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ko te zeza ženo,ja ozbiljno pitala.prvi put pravim pa imala tremuuser posted image
tana na naaaaa:

user posted image

mali hot-dog oviuser posted image

clock-img

22.01.2010, 17:39

clock-img

milenium

pencil-img

6133

evo vam isto jedan brzi recept(slano jelo)
zapešeni makaroni sa sirom  čajnom:
makarone prokuhati,procjediti,jednu polovinu istresti u tepsiju,na to poredati kolutove čajne,na čajnu poredati šnite(ivana čitaj fete)sira,pa onda opet red makarona tj onaj drugi dio.na vrhu možete završiti sa još čajne i sira a možete samo sa sirom .i to je to.pecite.u slast.user posted image

clock-img

22.01.2010, 17:52

clock-img

aidicaa

pencil-img

1008

Izvinite ali sta je to vrhanj za kuhanje? 

_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

clock-img

22.01.2010, 17:58

clock-img

Ben 10

pencil-img

907

Kod nas ima kupiti dukatovo vrhnje za kuhanje,poprilično je tečno i slično je pavlaci u tečnom stanju.Ala ti objasni ... Dođe u malome tetrapaku od 250 ml.

< Poruku je uredio Ben 10 -- 22.1.2010 17:59:58 >

clock-img

23.01.2010, 14:53

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja sam danas za ručak napravila teleću mućkalicu
 
isjeći jednu crnu, jednu crvenu glavicu luka
isjeći 500 grama telećeg buta (ne na komade nego uzdužno)
jedna crvena svježa paprika, jedna zelena i jedna žuta - isjeći kao i teletinu
dinstatiti na ulju, dodati vegetu, crvenu mljevenu papriku pola kašike obične, pola kašike ljute, nasuti vode da prekrije teletinu i ostaviti da se kuha na laganoj vatrici

< Poruku je uredio veeseelaa -- 23.1.2010 14:54:43 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

23.01.2010, 15:43

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

Posto je milenium trazila recept za sareni burek da napisem ovdje,evo ga:
Krompire napravis,odnosno isjeces na komadice kao za pitu krompirusu,glavicu crvenog luka i par cesmi bijelog luka isjeckas na sitno  sve to smijesas sa mljevenim(fasiranim) mesom i kao i svaku drugu pitu pravisuser posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da ces uspjeti da me razumijesuser posted image user posted image


_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

24.01.2010, 00:23

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

vi ustipci s hrenovkama nisu dobro ispaliuser posted image user posted image user posted image Moze jedno malo glupo pitanje: je li ustipke nabodete na vilicu ili ne, ja probala i jedno i drugo ali tijesto nikako da bude fino oko hrenovke...

clock-img

24.01.2010, 00:47

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ma nabodeš hrenovku vilicom i to umočiš u tjesto ikoje je gusto pa će ostati oko hrenovke.i onda ubaciš u ulje.user posted image

clock-img

24.01.2010, 00:54

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

Posto je milenium trazila recept za sareni burek da napisem ovdje,evo ga:
Krompire napravis,odnosno isjeces na komadice kao za pitu krompirusu,glavicu crvenog luka i par cesmi bijelog luka isjeckas na sitno  sve to smijesas sa mljevenim(fasiranim) mesom i kao i svaku drugu pitu pravisuser posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da ces uspjeti da me razumijesuser posted image user posted image



stvarno nisam znala da neko u sareni burek stavlja i bijeli luk user posted image


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

24.01.2010, 12:51

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Evo jedan recept za sve one koji izbjegavaju kupovne namaze i salame.
NAMAZ OD SLANUTKA (humus)

20 dag slanutka
100 ml vode u kojoj se kuhao slanutak
2 žlice sezama
2 češnja češnjaka (bijeli luk)
malo limunova soka
1 žlica vegete
peršin, papr,sol

1. Slanutak se večer ranije potopi u toploj i slanoj vodi kao bi se brže skuhao.
2. Skuhani slanutak se procijedi i smiksa štapnim mikserom, te mu se doda 100 ml vode od slanutka.
3. Namazu se doda sitno sjeckani češnjak, vegeta, papar, limunov sok i po potrebi sol.Umjesto svježeg može se dodati i suhi češnjak kako njegov miris ne bi bio toliko intezivan.
4. Na malo ulja se isprži sezam i doda namazu.

user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

24.01.2010, 14:53

clock-img

Aiša

pencil-img

887

slanutak = leblebije ?

Moram ovo probati, izgleda odlično user posted image

clock-img

24.01.2010, 15:06

clock-img

milenium

pencil-img

6133

slanutak je grah.

clock-img

24.01.2010, 15:11

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

IZVORNA PORUKA: milenium

slanutak je grah.



zar nije slanutak bob ili leblebija ?


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

24.01.2010, 15:14

clock-img

milenium

pencil-img

6133

nemam pojmauser posted image mi grah zovemo slanutak,a bob i nlebija ni ne znam šta je. a ni vi ne znate šta je žbun tralalalalalalauser posted image

clock-img

24.01.2010, 15:18

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

IZVORNA PORUKA: milenium

nemam pojmauser posted image mi grah zovemo slanutak,a bob i nlebija ni ne znam šta je. a ni vi ne znate šta je žbun tralalalalalalauser posted image



hahaha nikad cula za zbun do rr user posted image
al se ne sjecam sta je user posted image

a bob je ovo

[URL=http://img39.imageshack.us/i/leblebija.jpg/]user posted image [/URL]

ja ga licno ne koristim, al sam probala humus i nije lose, lagan namaz


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

Zadnji članci

article-img