cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recapti,recepti

  
clock-img

15.01.2008, 15:37

clock-img

makana

pencil-img

772

ma možeš ujutro ostaviti kakve šnicle ili pileće filete u senfu ili ih samo ostavi u ulju i začinima
naveče kriške krompira u rernu, napraviš salatu
malo meze
i to je to
ili jendostavno ako imaš cijelo pile, opereš i odstraniš dijelove koji ti smetaju :) i gurneš unutra limun koji izbockaš viljuškom
pospi vegetom i stavi komadiće putera na vrh da se topi dok se peče, stavi u pekač ili u tepsiju koju ćeš prekriti folijom
brzo bude gotovo, a što je ukusnoooooooooo
carska mješavina ledo bude ti gotova za šest minuta i to ti može biti prilog

_____________________________

strpljen - spasen

clock-img

06.03.2008, 17:42

clock-img

laras

pencil-img

18

Evo moje pogace!
MASLENA LISNATA POGACA

1 vrecica digo instant kvasca, 500 g. brasna, 2 jaja, sol, 2 - 3 dl mlijeka, 250 g maslaca (niposto margarin)

Prosijano mekano bijelo brasno pomjesajte s kvascem. U sredinu dodajte jaja, sol i s mlakim mlijekom umijesite mekano tijesto. Zatim ga dobro izradite rukom ili mikserom pa ostavite dizati na toplome mijestu.
Dignuto tijesto razvaljajte na pobrasnjenoj dasci oko 2 cm debelo i premazite trcinom kolicine omeksanog (ne otopljenog) malsaca. Zatim ga preklopite (kao za lisnato tijesto) najprije lijevu trecinu tijesta prema sredini, zatim desnu trecinu preko toga, pa gornju trecinu opet preko sredine i na kraju donji dio tijesta preko toga. Sada tijesto pazljivo razvaljajte na pocetnu debljinu, premazite drugom trecinom maslaca i ponovite preklapanje. Zatim tijesto razvaljajte, opet premazite i sada preklopite lijevu i desnu stranu samo nekoliko centimetara, a gornju nesto preko polovice i donju stranu preko toga, tako da dobijete izduzen oblik. Tijesto sada uvijte (poput vijka), stavite u namastenu tepsiju (veliku 20 x 30 cm) pa rukama spljostite. Pecite oko 45 minuta na 180 - 200 C.
[URL=http://img179.imageshack.us/my.php?image=s7300252lf1.jpg][IMG]http://img179.imageshack.us/img179/9181/s7300252lf1.th.jpg[/IMG][/URL]

_____________________________

La vita e bella!

clock-img

06.05.2008, 21:30

clock-img

Mona Liza

pencil-img

11





Mocart kugle

Potrebno je:
200gr mlevenih oraha,200gr secera u prahu,200gr strugane cokolade,2 kasike kakaoa,kasika pekmeza od kajsija,1 belance,2 kasike ruma,30 kandiranih visanja,100gr rendane cokolade.
Priprema:
Pomesajte mlevene orahe,secer u prahu,cokoladu,pekmez,rum i belance.Navlazenim rukama od mase formirajte kuglice velicine oraha i u svaku stavite po jednu visnju.Kuglice pospite kakao prahom i ostavite jedan dan da se osuse.




_____________________________

Zivi i pusti druge da zive!

clock-img

26.11.2009, 12:50

clock-img

w.pooh

pencil-img

1021

hmhm pitanje: da li se agda dodaje u bjelanjke hladna ili topla i jel se ta smjesa prelije preko hladne ili tople kore? Sorry ali da ne upropastim kolač user posted image user posted image user posted image


_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

clock-img

26.11.2009, 13:22

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

topla,ne prevrela agda,a fil se stavlja na hladnu koruuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

27.11.2009, 23:05

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

Evo jedan sos sa patlidzanima, ko ih voli user posted image
Ja ga koristim pretezno sa tjesteninom

Patlidzane, izrezane na snite, obariti, osusiti, ispeci na ulju (posoljene i bez brasna) i izvaditi. Na toj masnoci prodinstati bijeli luk (ili saransak, kako to mi juznije kazemo user posted image ), te dodati izrendan paradajz, dinstati i dodati pecene patlidzane (mozete ih ostaviti na snite ili kad su peceni izrezati na kocke), vegetu, biber, origano, bosiljak, zaliti vodom i da se ukuha. 
mljac


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

09.01.2010, 18:04

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Evo jedna ideja za švedski stol.Osim klasičnih sendviča na kruhu ili tostu mogu se pripremiti i mali zalogaji na krekerima.To sam nedavno vidjela na jednoj djevojačkoj večeri i od tada to uvijek radim kad mi trebaju doći gosti pa im pripremim nešto brzinski.Mm obožava ovko spremljene krekere user posted image

Kutija krekera sa sezamom
šunka      
sir trapist
sirni mamaz sa maslinama

Sir i šunku narežem na male kockice.
Na kreker se stavi malo namaza, kockica šunke,opet namaz i kockica sira.


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

09.01.2010, 19:30

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

MAHUNE SA MESOM

Na ulje se stavi dvije narezane kapule i doda se junetina izrezana na kockice.Kad se izdinsta dodaju se mahune, na kriške narezan krumpir i ulije se vode da prekrije sve sastojke. Potom se stavi malo konšerve ili se ulije malo pasiranih poma. Začini se po želji i neka kuha nekih pola sata, ovisno koliko treba mahuni da se skuha.
Brzo i jednostavno i uglavnom ovako spremam mahune.

MAHUNE NA SALATU

Mahune se skuhaju u slanoj vodi,kad su gotove procijede se. Kad se malo ohlade doda im se kapula(crveni luk) narezana na polumjesece.Sve se začini maslinovim uljem,paprem i po potrebi se doda sol.


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

09.01.2010, 19:31

clock-img

juni

pencil-img

1102

Mahune ili mohune pravim ovako:

u zimskom periodu kupim Ledo mohune, bilo zute ili zelene.

Na maslacu i ulju poprzim glavicu luka i na to stavim mohune te ih zalijem vodom. Krckaju se jedno 15 minuta, dodam sol, vegetu i zatim ih pospem rizom (jedna saka) i dodam jos vode po potrebi, i ne mjesam kako bi riza ostala na povrsini da se ne zaljepi. Kad je riza gotova gotove su i mohune koje se na kraju pospu sjeckanim majdonosom odnosno persunom.


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

clock-img

09.01.2010, 20:33

clock-img

Anoniman

Kad smo vec kod mohuna iliti mahunauser posted image , ja volim bez mesa, inace ne volim meso, i pravim ih ovako: nasijecem luk i mrkvu i to malo prodinstam zajedno sa mahunama, na malo ulja, dodam vegetu i prelijem vodom i kuham u pretisu, kad je gotovo dodam jos malo mlijeka i jos malo prokrcka i njammmiiiiiuser posted image

clock-img

09.01.2010, 23:13

clock-img

magnolija*

pencil-img

729

IZVORNA PORUKA: juni

Mahune ili mohune pravim ovako:

u zimskom periodu kupim Ledo mohune, bilo zute ili zelene.

Na maslacu i ulju poprzim glavicu luka i na to stavim mohune te ih zalijem vodom. Krckaju se jedno 15 minuta, dodam sol, vegetu i zatim ih pospem rizom (jedna saka) i dodam jos vode po potrebi, i ne mjesam kako bi riza ostala na povrsini da se ne zaljepi. Kad je riza gotova gotove su i mohune koje se na kraju pospu sjeckanim majdonosom odnosno persunom.



i ja ovako pravim mohune nekad, s rizom, ali su mi draze bez rize, samo s krompirom :)
ja izdinstam luk i mrkvu, dodam meso i mohune, i to izdinstam zalijem vodom.
jeste li znale da se sve brze skuha ako je neslano, ako ne dodajete so ili vegetu ? ja sam to cula, tako da obicno stavim samo reda radi malo bibera i soli ili vegete radi mesa, i tako kuham, tek kad je pred kraj zacinim kako treba :)
u mohune dodam vrlo malo paradajz pirea i malo crvene slatke paprike.
a najdraza mi je mohuna tresnja mmmmm

i da, krompir stavim pred kraj da se skuha, mohune ne zaprzajem, vec samo koji krompiric izgnjecim i bude gust saft


< Poruku je uredio magnolija_mo -- 9.1.2010 23:15:00 >


_____________________________

E. vole te mama i tata !!!

clock-img

09.01.2010, 23:47

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: ivana st

MAHUNE SA MESOM

Na ulje se stavi dvije narezane kapule i doda se junetina izrezana na kockice.Kad se izdinsta dodaju se mahune, na kriške narezan krumpir i ulije se vode da prekrije sve sastojke. Potom se stavi malo konšerve ili se ulije malo pasiranih poma. Začini se po želji i neka kuha nekih pola sata, ovisno koliko treba mahuni da se skuha.
Brzo i jednostavno i uglavnom ovako spremam mahune.



i ja slično pravim.ovisi kakvo meso hoćeš,veliki komad,rebra suha ili... ja većinom kao i ivana junetinu isjeckam na kockice i to izdinstam na ulju,i kad se dooobro izdinsta ja odma prelijem sa sos paradajzom i ostalim začinima)vegeta,sol),to prelijem sa šalicom vode i tako krčka dok se meso ne skuha još malo,onda dodam mahune i krompire zajedno,nadolijem još vode,kad krompiri omekšaju satarem ih tako da bude smjesa gušća i nema potrebe zapržati(ako kojim slučajem bude ti rijetko uvjek možeš malo brašna i vode usuti da ti bude gusto),i tako se to kuha i kuha i kuha dok se ne skuhauser posted image

sos paradajza baš ono dobro trenem tako da mi čorba bude fina crvena ,ja tako volimuser posted image

clock-img

12.01.2010, 18:13

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

Evo i od mene jedan recept:
Skuhati tjesteninu(makarone,fuzi...)
A,prije toga izmijesati dvije case kiselog vrhnja,tunjevinu,sir zdenku
Kad tjestenina bude gotova sve to izmijesati i staviti u vatrostalnu posudu,prekriti listovima topljenog sira i preko toga paradajz sos,a moze i ajvar....jos malo zapeci i supeeerr...


_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

12.01.2010, 18:25

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky
....evo gladna samuser posted image user posted image user posted image user posted image



Potpisujem user posted image user posted image user posted image !
Ja ti izdinstam na maslinovom ulju sitno rezanu kapulu i mrkvu,potom dodam 1 konzervu komadića tune. Ulijem 200 ml vrhnja za kuhanje i mozzarelu narezanu na ploškice. Kad se sve sjedini dodam soli,vegete, peršina i malo bosilka i taj umak dodam skuhanoj tjestenini i uslast user posted image !


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

12.01.2010, 18:28

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

I zaboravih napisat da izdinstam sa kapulom i češnjak i na kraju dodam i suhi češnjak.A što ću kad ga obožavam user posted image

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

20.01.2010, 23:58

clock-img

Anoniman

Lazanje sa šampinjonima

gotove lazanje Barilauser posted image
šampinjoni
sudžuka
sir (livada)
bešamel umak
umak od šampinjona
Malo kuhati tijesto za lazanje oko 5 min. Ispržiti šampinjone sa malo luka, začiniti i preliti sa umakom, te redati tijesto, bešamel umak, šampinjone, sitno isjeckanu sudžuku, sir (livada) i tako sve dok ne potrošite masu i tijestouser posted image ...Sve od oka gramaža mi je stran pojamuser posted image
user posted image

clock-img

21.01.2010, 15:12

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Uštipci sa hrenovkama

10 hrenovki
3 jaja
3 dcl mlijeka
30 dag brašna (glatkog)
pola žličice soli
ulje za prženje

1. Hrenovke narezati na kolutiće oko 2 cm
2. Žutanjke razdvojiti ob bjelanjka. U žutanjke dodati brašno,mlijeko i sol.Miješati dok se ne dobije glatko tijesto (duplo gušće nego za palačinke)
3. Istući snjeg od bjelanjaka i dodati ga smjesi.
4. Žlicom hrenovke uranjati u tijesto i staviti u zagrijano ulje. Kad dobiju zlatnu boju vaditi ih na papir kako bi popio višak ulja.

user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

21.01.2010, 15:25

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Ja kako sam skontala da tjesto zamuti malo gusce od tjesta za palacinke i onda u to uranja hrenovke pa pravac na zagrijano ulje.Ove meni dodje ko pohovanjeuser posted image

clock-img

21.01.2010, 15:26

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

ja mislim da ovo samo uronis i stavis na ulje za przenje, jer dosta smjese ce ostati na hrenovkama
bar sam ja tako skontala


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

21.01.2010, 15:35

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: ivana st

MAHUNE SA MESOM

Na ulje se stavi dvije narezane kapule i doda se junetina izrezana na kockice.Kad se izdinsta dodaju se mahune, na kriške narezan krumpir i ulije se vode da prekrije sve sastojke. Potom se stavi malo konšerve ili se ulije malo pasiranih poma. Začini se po želji i neka kuha nekih pola sata, ovisno koliko treba mahuni da se skuha.
Brzo i jednostavno i uglavnom ovako spremam mahune.




user posted image user posted image user posted image  šta ovo znači????

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

21.01.2010, 15:37

clock-img

noaa

pencil-img

1662

veeseela to ti je paradaiz sos ono iz tube ili tegleuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

21.01.2010, 15:56

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Nasmijale ste me drage moje, ma nisam pobjegla nego mi danas muž doma pa ne mogu bit toliko sa vama user posted image user posted image user posted image .
Kad zamijesite tijesto kako sam vam napisala,ono ostaje u posudi.Uronite komad hrenovke u tu smjesu koja je u posudi, malo i prstom pređete oko hrenovke ako vam se čini da nije dosta tijesta ostalo na njoj,ali sigurno hpće jer smjesa bude dosta gusta.
Vesela to je rajčica iz tube ili pasirane rajčice iz kutije.
Milenium recept sam sa tunjevonom pisala, imaš ga na stranici 4 poviše lazanja user posted image .
Nadam se da sam na sve odgovorila user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

21.01.2010, 16:01

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ivana a idel germa u uštipke?

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

21.01.2010, 16:11

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Ne ide,ali vjeruj mi da nema potrebe i što mi je najbitnije kod ovih uštipaka ,ne popiju ništa ulja. Bitno je i da bude dosta ulja u tavi tako da hrenovke urone u ulje.

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

21.01.2010, 16:17

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ivana prava si kuharica... Evo ja sad pravim ovo:

Čorba od graska... Potrebni sastojci:

  • 500 gr graška
  • jedna šargarepa
  • glavica crnog luka
  • malo brašna
  • mirođija
  • kisela pavlaka

Priprema: Luk, šargarepu i grašak očistite i stavite da se kuvaju u posoljenoj vodi. Kada svo povrće omekša, ocedite ga i sačuvajte vodu u kojo se povrće kuvalo. Povrće zatim ispasirajte ili izmiksujte i pomešajte sa pavlakom. Na malo ulja propržite dve kašike brašna i dodajte ispasirano povrće. Nalijte vodom u kojoj se kuvalo, posolite po ukusu, pa kuvajte još nekoliko minuta. Sklonite sa vatre i dodajte preko toga seckanu mirođiju po želji.user posted image user posted image


< Poruku je uredio sporty mamaa -- 21.1.2010 16:18:28 >

Zadnji članci

article-img