IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
godinama gledala kako mi do stolice pravi kobilu...presvlači se i na nju kači...
jedne kišovite i snježne večeri...ja otvorim tarasu i sve krknem sa stolice na tarasu...
nije me pito ni jesam li normalna shvatio je poentu...
moja stolice više nisu kobile
čarape...tri ćoška...jedan u spavaćoj, jedna u predulazu i treći u dnevnom boravku...skine i ostavi...ja skupljal, prala, sastavljala...
u neko doba počnem kupiti i pravac kanta za smeće...
kreno čojek na poso nema crnih čarapa...gdje su...rkeo u konetenru što pitaš...
sve mu je jasno bilo...do toga dana čarape uredno s anogu nosi u korpu za veš...
Boga mi zavisi kakav je muskarac, mom bi mogla ovo jednom uraditi i tvoje bi sve letilo vani ili zavrsilo u smecu...
I ovo sam samo u filmovima vidjala nikako u stvarnom zivotu....
Ja ne bacam, ja razgovorom rijesim.
čuj kakav je...pa nisma mu to uradila u prvoj godini braka...trpila sma to čak 3 godine...i 3 godine rpičala isto...svaki ubogi damn...
eh ad sma se dograbila situacije da imama dvoje djece, da po vazdan dočekujem i ipsraćam...
da sve radim sama jer sma cijeli dna bila kući...
ma mislim...
on kad nešto kaže malom djetetu našem hoće d aona to zapamti do kraja života...''reko sma ti pa reko sam ti''
pa rekla sam i ja tebi...al ne čuješ a baška što ne vidiš...
ja sma prije duaje smao u filmovima vidjela ženu koja jednu bebu drži na sisi, drugu ljulja u kolicima, kuha ručak u isto vrijeme i pejva iza glasa da jdeca ne plaču....međutim dođe trenutak u životu kad to vidiš uživo...
e pa dragi moj kad sma ja mogla svoj život iz temelja pormjeniti bome za rad svih nas možeš i ti...
dijate piše meni u svakom ćošku smrdljiva čarapa...
dijete se propienj meni na stolici vise stavri, dijete pouče padne stolica
ko je bio u pravu...ja sma bila u pravu...
nema to film ne film...
ja pričam, agumentujem, ja s ei svađam kad presvrnem...
trpit mogu godinama...znači radim za tebe za sebe za djecu za moju familiju tvoju familiju i sve s asomejhom...
ti ne možeše hebenu čarapu u korpu za veš staviti...
možeš a i hoćeš bogami...
nema tu zezanja...
kako sma ja iz djevojke postala žena...i prihvatila sve promjene životne a ima ih mnogo mnogo...
pa od tebe se smao očekuje da prvljavi veš staviš gdje treba da bii ga uredno zateko u ormaru na mjestu spremno za oblačenje...
i tako je sad...
mene moj suprug savršeno poznaje...
ona zan da ja nebih bez razloga nikada i to jakoga uradila nešto što je nedolično do te mjere d amu jaknu koju sma lično platila sumu novaca izbacim na snjeg...
trudi se da me ne dovede do delirijuma...jer kad me taj ufati a rijetko s edei...nema on kad da priča sa mnom moja argumentacija do 3 debele godine bi ga pokosila...
zan dokle može i šta može...
a isto to znam i ja...
moje stavri nema šanse da će zateći gdje im mjeso nije...
ako ja poštujem da njemu treba 30 minuta svaki dna da legdne poslije ručaku miru spavaće sobe...
ja djecu do svoga svega što sma uradila uzmeme i to dmu priuštim...to mu je gusšt i poštujem...
ap pošztuj i ti mene...
nisma sluga...ja sm ti žena, majka i ljubavnica...dobiješ sve u jednom it o džaba i još treba da miriše,m jesul čarape prljave il nisu