IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
dijete ja "liječim", mm samo dodaje i radi po mojim uputama
do duše meni se mm i ne miješa, što bi kad ja sve fino deveram
Kod mane to nije tako.
Logicno, ja sam upucenija i imam jaci instinkt, ali u odgoju ucestvujemo oboje, zajedno biramo, izlazimo, peremo,nosamo, uspavljujemo, lijecimo, kupamo, kupujemo, strahujemo, dajemo, hranimo, trcimo za njima po parkovima i supermarketima...(naravno, ova godina je vanredna situacija jer mm nije tu, ali je ovo nas porodicni ritam).
kod nas je ovako...
ja doduše sma paničnija pa mu ne vjerujem da dežura kad imaju turu...
al znam da on nebi ostavio dijete u tuti i spavao ko klada...
a opet te dežure ja sma uvela...jer nisma normalna a on jadan poštuje moje ludilo i paranoju...naviko na mene takvu i pomirio se sa sudbinom
međutim...
čitajući spagericin post naletim u situaciju u kojoj sam bila...
upis u školu...
ja mjesecima razmišljam gdje je upisati, molim boga da nam u nasleju bude devetogodišnja škola, da imama porduženi, plačem kukam rapistujem itd...
on hladno kaže ide u školu ko Sosa...
ja pogledam sdres eokolo ...pomislim na taj gradski ritam...vidim sliku moje curice u 5- 6 razredu...ljetni raspust porodi na tramvajskim prugama...i plačem...
on s emisje...kaže luda si...
što se sikiraš bzevze..
de ne budali itd itd...a ja hoću iz kože da sikočim svoje...
kako ne konta da sve je ok dok je ona mala...al šta ću kad je pubertet uhavti u 5. 6 razredu...
kad mi ne bude dala da je vodim u školu i vraćam...
njemu smješno
elem ...
dobijemo info da naša škola u naselju ima porduženi ima devetogdišnju i tu upišemo dijete...
on ko malo negodovao eto bi komlekse liječio gradskim školama...
ja mu iznesem argumnte...i kažem molim te ...gdje ću kad poraste, kako raju d ajoj znam...
roditelje upoznam...
molim te shavti me...
sjeo i kaže...ženo u naselje...vidiš tih ovih ludih vremena...
sad je sva sretan što će krneuti u naselju u školu,
išao sam da pregleda produženi boravak i raspita se o istom...
Mislim...dođe sve na svoje...al eto treba malo ''pogurat'' pričom