IZVORNA PORUKA: shpagica
Pogresno vam je to "mamina" i "tatina" plata, neko je to potpuno iskrivljeno izvadio iz konteksta.
Ali cinjenica je da u svakom (normalnom) braku muz i zena znaju kolike su im plate, sa koliko ukupno raspolazu, kakve su im mogucnosti trosenja / stednje ...
E sad, po meni je cista lutrija u ovoj drzavi ako imate te neke plate mjerene u hiljadama i super svakome ko ih ima ALI je li taj (jedan) supruznik duzan da vuce finansijski u svakom smislu samo zato sto zaradjuje vise.
Sve ste fino napisale ovdje (bez izuzetka) kao ocigledno jeste "3 coska svoje kuce" pa ako jos i finansijski vucete i vucete i nigdje vas ni na tom polju nema, zar ne bude malo frustracije?
Ovaj dio mogu razumjeti. Vjerujem da jeste frustrirajuce kada, pri tome, jos nemas pravo rijeci i odluke.
Ali mislim da to nema veze s time koliko zaradjujes. Ako nemas pravo rijeci (odluke) s tolikom platom ne bi je imala ni s malom i tu se uopce ne radi o novcu. To je do nerazumijevanja tvog muza, odnosno niste "sredili" neke stvari u braku.
Kontam da bi trebalo da ide ovako:
prosli mjesec: ja zaradila 2000KM, ti 450KM = 2450KM zajednicke love koju rasporedjujemo onako kako se
zajedno dogovorimo
ovaj mj: ja 950KM, ti 1000KM = 1950KM (isti nastavak kao iz prethodnog mj)
ako tako radite onda se i o vrticu dogovorite zajedno. ukoliko tvoj muz smatra da je vama to preskupo, a ti ga kvalitetnim argumentima ne mozes ubijediti u suprotno mislim da biste trebali ici na kompromis.
ne bih rekla da ces ista rijesiti stavom: "ja sam zaradila ja cu to i platiti" ako je on izrazito protiv toga
samo ces napraviti veci problem u svom braku, jer, sutra, kada se situacija obrne (a moze) ce on doci i reci tebi to isto (tj. ici preko tvog misljenja/zelje/osjecanja) i onda vas nigdje nema..