veliko vam hvala na svim savjetima i uputama..
drage moje, kada bih vam nabrojala sve sto sam koristila i radila ne bih li imala mlijeka, ne biste vjerovale..
mazala dojke SVIM moguceim kremama, balzamima.. Purlan, mamalab, komrpese, moje mlijeko, margarin, lanolin, jekoderm, maelem obicni, D3 kapi.. uvijek ostavim da se dojka sama osusi, pa onda mazem kremama.. prethodno natapam mojim mlijekom ili d3 kapima.. pijem sok od jabuke ko idiot, jedem crveni luk ko idiot, supe, kompote, kajganu.. pijem neku kafu Divka, od Franka, poboljsava kvalitet mlijeka.. jedem puru-palentu, sto ne volim ni vidjeti.. pijem pivo, koje samo sto ne povratim.. cijedim sebi prirodne sokove od mrkve, cvekle, jabuke, da povecam unos vitamina.. pijem prenatal, zbog vitamina, takodje.. stavljam tople obloge na obje dojke, svako jutro i vece tusiram ih vrelom vodom prije dojenje ili izmuzavanja.. uvijek bebu prvo stavima na lijevu dojku da izvuce sve sto moze.. kad vec pocne da cici od placa, dam mu izmuzeno mlijeko...
hanadi, mila, i ja ne bih bas da mu dajem obicno mlijeko... zato sam se sada izmuzavala skoro do krvi.. gola sam voda od bola evo, sada nadjoh na netu da su mnoge zenice imale sl problema.. meni je potrebna samo 1 flasica u 2 dana da sve bude ok.. citam tamo da su i te zene mijenjale hranu, bebe odbacivale sve, a ispostavlja se da je jedino pomagao Hipp PRE.. Nisam sad pametna... Boze, da li da i ja uzmem jos to i pokusam?!?!?!?! mada mi je zao sto se on jadnicak onda pati da povrati.. a, cula sam da je hpp pre najblizi majcinommlijeku, a kada sam juce pitala u apoteci za njega, rekose mi da jeon za prijevremeno rodjene bebe i da ne treba da ga uzimam...
milion prica, ni sama vise ne znam...