IZVORNA PORUKA: palachinken
Nisam vidjela sladji video, ne pamtim! Trebam li neku posebnu spricu traziti, ova ima neki siroki vrh gore koliko ja vidim? Probat cemo obe opcije, valjda uspije
Ma jok, samo tražiš sa što većom kubikažom, da ne bude po 2 ml, nego traži 10ml i više da kad navučeš u jednu ide neko vrijeme bez dopunjavanja.
Skvo, najiskrenije, prva 3-4 mjeseca su kritična za dojenje. To je period kad još uvijek neka bezvezna sitnica može srušiti bukvalno mjesece neproblematičnog dojenja. Ja u tom periodu, bez velike nevolje, zaista nikad ne podržavam uvođenje flašice. Naročito zbog mogućnosti da se ponekad, jednokratno izdojeno mlijeko da nekim alt_ernativnim putem.
Nije bitno što je na silikonskom sisaču jedna rupica, mikronska ili ovakav ili onakav oblik sisača. Ni jedan nije ni približan obliku, osjećaju i mehanizmu dojke. Ne postoji flašica slična dojci. I svaka je rizik konfuzije bradavice, tj konfuzije tehnike sisanja.
Ako nećeš na posao poslije 3 mjeseca, radije vježbaj sa bebom hranjnje na šoljicu ili špricu iz zabave, da možete jednokratno pokriti neki podoj kad te ne bude.
Cup feeding:
http://www.youtube.com/watch?v=I5wWzkOufy4 Kasnije, 5.-6. mjesec možete pokušati sa nekim mekanim kljunašicama, ako do tad ne budete iskusne fildžanđije
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 6.9.2011 14:25:22 >
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja