IZVORNA PORUKA: Naina
Da se i ja malo pozalim...
moj bebac ima 6,5 mjeseci i od pocetka mu je jedna sika manje draga od ove druge...to i ne bi bio problem ali je on u zadnje vrijeme odbija skroz(il je samo drzi nezainteresirano u ustima) i ruca samo iz jedne...logickim slijedom jedna je puna mlijeka a druga bas i ne...kako bebu stimulisati da prihvati obe dojke jednako?
pokusala sam mijenjati polozaje,stipkati ga al ne ide...
Ha čuj, ti možeš "nemilu" dojku i dalje nuditi kad je red na nju, možeš pokušati promjeniti položaj u kojem dojite tu dojku, možda, ako je izvedivo, simulirati položaj na miloj dojci, a dati ovu drugu.
Ali u suštini, preferiranje jedne dojke je dosta čest slučaj. Nesimetrija dojki u svakom smislu je normalna, i često jedna proizvodi sporije i ima sporiji refleks otpuštanja od druge, a nekim nestrpljivijim bebama to smeta do te mjere da "slabiju" dojku potpuno odbace.
Ono što je najvažnije je da jedna dojka može u potpunosti odhraniti dijete, i da to preferiranje ne predstavlja nikakav problem po pitanju prehrane djeteta.
Ovo može predstavljati majci problem, ako se u nekom periodu "nemila" dojka prepunjava, a dijete neće da je prazni, ili u estetskom smislu, kad je dojka na koju se ne doji primjetno manja od druge.
Tako da ti možeš nastaviti da forsiraš dojenje na obje dojke, beba to može prihvatiti ili ne, ali funkcionalno ne postoji problem u tome da beba doji samo jednu dojku.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja