IZVORNA PORUKA: dzeni_nl
Pozdrav i od mene.
nama je za 3 dana puna 3 mjeseca, ali jos uvijek mi se nije regulisala ponuda potraznja. jos moja malena skoro od rodjenja spava po cijelu noc. jutro mi je najgore, ona spava a meni grudi pucaju. svako vece stavim peskir pred spavanje i ujutro on bude natopljen.
ona meni i dalje ujutro izdoji samo jednu siku, a drugu nece. pocela sam da izdajam mlijeko, ali sa pumpicom mi nece ni naopako. pa ja to rukama, sve me zivo zaboli i ne mogu puno da izdojim. iz lijeve zdojim nekad 60, nekad 80. jucer ujutro sam 100 uspjela. a iz desne nece nikako samo da ide kada pokusavam da istisnem.
skontala sam sto mi place kada doji. mlijeko joj ide jako i iznervira se. kada sam joj nasula u flasicu fino je popila i uopste nije plakala.
sad ce nama i treci skok, moram se spremit da to izdrzim. proslo je trajao 7 dana koliko li ce ovaj?
Dzeni, za ovaj jutarnji problem, ako dobro shvatam, tebi svako jutro (bez obzira što beba spava svu noć u nazad minimalno dva mjeseca) grudi budu jako prepunjene? Boli li, da li su tvrde?
U koliko vam je zadnji podoj prije i prvi podoj poslije spavanja?
Kad si počela izdajati u jutro (prije koliko vremena)? (ako dobro shvatam, radiš to samo na onoj dojci koju beba ne doji za taj prvi podoj)
Nije zapravo ništa neobično da se proizvodnja nije još stabilizovala. Prije se zapravo radi o tome da ti proizvodiš dosta mlijeka. Ja sam imala isti slučaj, vjeruj mi da sam do 8. mjeseca sinovog života stavljala obavezno po dva uloška za grudnjak, a dok bi na jednu dojila druga je ispuštala, čini mi se litre.
Ako si primjetila da bebi smeta taj prvi jaki mlaz, možda bi mogla probati da izdojiš prije podoja neku količinu (ručno) ili da kad krene jaki mlaz, prekineš podoj i pustiš mlijeko da isteće u neki peškirić ili platnenu pelenu, pa tek onda vratiš bebu na dojenje.
Moj se sin bukvalno gušio mlijekom na samom početku, kad bi krenuo "potop" dijete bi grcalo. Ja sam primjenjivala tehniku, kako sam je ja zvala "kočenja", tako da kad bi krenulo zagrcavanje, ja bih se naginjala nazad tako (dojili smo sjedeći) da beba dolazi u položaj odozgo iznad dojke. I tako sam se naginjala i vračala dok ne bi savladao taj prvi mlaz. Kasnije je on sam naučio da samo ispusti bradavicu kad mu mlaz postane prejak (e tad smo prskali mlijekom na sve strane
), više se ne sječam u kojem uzrastu, ali bio je sigurno stariji od 3 mjeseca.
Ne znam šta planiraš za period kad počneš raditi, ali bi svakako trebala razmisliti o mogućnosti da ove viškove pohraniš da ih beba može dobivati na flašicu kad se vratiš na posao.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja