IZVORNA PORUKA: selmaDz
Drage moje mamice pomagajte!
Mojoj bebi je danas 17 dana. U porodilištu su mu davali dohranu i kada smo stigli kuci nisam orva tri dana imala mlijeka i bradavice su mi bile uvucene.
Onda su mu davali flasicu. Sada vec 7 dana intenzivno dojim flasicu ne dajem ali mi zadnja dva dana beba ima zelenu stolicu i po cijeli dan bukvalno provede na dojci! Ne spava skoro nikako, zaspi dok doji i kada ga stavim u krevetić odmah se probudi, bradavice me uzasno peku i bole ne vidim nikakve ranice na njima samo osjetim da peku i u lijevoj imam tvrdo kao ping pong loptica kako da to saniram!
Beba skoro poslje svakog podoja bljucne da li to znaci da se najede ili nesto drugo, mene zaista brine zelena stolica i sve me strah da nemam dovoljno mlijeka jer on jako fino sisa na početku i samo odjednom kao da se naljuti i u ustima mu je bradavica ali on maše glavom i naljuti se nikako da je uhvati!
svaka čast što ste tako brzo izbacili flašicu
moj je vazda bljuckao zato što se najeo
kako misliš zelena stolica,svetlo zelena ili tamno zelena?
ako je svetlo zelena moguće je da beba dobije puno početnog mlijeka koje je bogato laktozom
stolica može da oksidira ako se beba ranije pokakila,a ti je nisi odmah presvukla
takođe može biti do tvoje ishrane
koliko dugo doji jednu siku?Kad jednu podoji do kraja,obično je to nakon nekih 15,20min
ako je beba dojila siku duže vrijeme,pa onda još intezivno vuče 3,4min a mlaz se ne opušta prebaci je na drugu,kad sa drugom završi ako traži još vrati je opet na prvu dojku
ne sekiraj se stolica može da varira bojom,ako ima popišanih 6-8 pelena dnevno nije ti gladna
bradavice je normalno u početku da bole dok malo ne ojačaju,jedino ako te baš puno žiga može biti da imaš gljivice,pogledaj bebi usta da nema slučajno bijelo po jeziku
a tu kvržicu obavezno razbij,stavi prvo mlaku obloku,pa masiraj-to moraš čim prije rešiti da ne fasuješ mastitis.
Stavi dojku u toplu vodu jedno pola sta prije podoja da se kanali opuste i mlijeko izađe vani,masiraj dojku i dok beba doji
između podija možeš staviti i hladne obloge od izgnječenog kupusa,ali oprezno sa tim s obzirom da ste tek na početku,obloge ne duže od 20min. i najviše 8h.dnevno,ti to smanji bar na pola
meni je pomoglo ricinusovo ulje-krpicu pokvasiš mlakom vodom,pa nakapaš uljem i staviš na tu kvrgu,nemoj slučajno na bradavicu,preko staviš providnu foliju i na to flašu sa što toplijom vodom,drži sat,sat i po
i obavezno operi dojku pre podoja
< Poruku je uredio Bella.88 -- 31.1.2015 14:52:30 >