IZVORNA PORUKA: newborn
Drage mame,imam problem sa dojenjem,tacnije u jednoj dojci imam vidno manje mlijeka.Zaista forsiram obje dojke u dojenju,stalno bebi naizmjenicno dajem dojke.Beba je stara 3 mj. Zanima me je li neka od vas imala isti ili slican problem.Beba jaca i bojim se da necu imati dovoljno mlijeka za njene potrebe,a ne zelim koristiti ad mlijeko.
Newborn, svaka žena ima nesimetrične dojke, kod nekih je to jako primjetno, kod nekih neprimjetno.
Naročito se to izrazi kod dojenja.
Bebu možeš hraniti i na samo jednu dojku, i da dojka preuzme komplet proizvodnju za djetetove potrebe, dosta je majki i na ovom forumu sa takvim iskustvom.
A što se tiče vašeg slučaja, t nastavi nuditi tu dojku koja proizvodi manje, masiraj je lagano dok dijete doji kao da tjeraš mlijeko iz nje dlanom od rebara prema bradavici u okolo koliko možeš dohvatiti, a kad dijete završi podoj na njoj ponudi nastavak podoja na drugoj dojci. I to je to, zato imamo dvije

Slijedeći podoj započneš na onoj "načetoj" Ako u podoju daješ obje onda bi bilo dobro da prvo ponudiš ovu iz koje ide manje jer beba na početku jače vuče pa će bolje isprazniti problematičnu dojku i na taj način je podsticati da proizvodi više.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja