IZVORNA PORUKA: Vanne
draga scarlet... da sam barem i ja znala za tu tabletu pa da je trazim... onako covjek ne zna sta ga ceka, nije dovoljno informisan, kad mi se desio missed trazila sam sto brzu soluciju, doktor je preporucio hospitalizaciju iz istih stopa jer je beba dugo u meni bila mrtva...samo sam htjela da se sve zavrsi sto prije...ipak mislim da je lakse kada samo tijelo izbaci, a ne kada te posade na onaj prokleti sto, zavezu ti noge i cupaju ti utrobu i dusu
Draga Vanne
![user posted image](https://www.ringeraja.ba/forum/upfiles/smiley/smiley31.gif)
, mogu zamisliti samo kakav si pakao prošla. Meni su bliski ljudi rekli kako ih čudi da sam pristala na to, kod kuće bez nadzora ljekara, kako su dr. to dozvolili, zar nije rizično, zar mi nije bilo lakše da me uspavaju... Nemam pojma, meni se ovo činilo lakšim, prije svega psihički, ali i tjelesno, iako je trajalo 12 h, a onda još pune dvije sedmice svaki drugi dan na kontrolu.
Da nisam imala izbora i recimo morala ostati kod dr. koji mi je otkrio missed i da sam prepustila njemu, ne daj mi Bože, vjerojatno ne bih prošla ništa bolje od tebe. U svoj muci sam išla da tražim drugo i treće mišljenje, koje sam naravno morala dodatno platiti, ali tako sam i saznala za tu tabletu.
Vidim da i ti spominješ "grlić se smilovao". Kod mene je odmah sve izašlo, ali je ostalo ovojnice i tih kao ugrušaka za koje se nije smjela čekati slijedeća M da sa njom izađe. Ja sam prvih par dana dosta ležala, bilo mi je teško sjediti, ali sam shvatila da moram mirovati, to mi nekako bilo logično. Međutim kako se maternica sporo čistila, doktorica mi je rekla da se trebam više kretati i da nema nikakve prepreke tome. Onda sam se tjerala da hodam, radim kuću generalno... i primijetila sam da se tada bolje čistilo kada sam ja bila aktivnija. Da sam znala od prvog dana bih se više trudila da budem na nogama,... mada u suštini nisam ni mogla, jer sam se jako slabo osjećala...