IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: hatepsut
Svi se trudimo biti dobri roditelji,i sama sam takva.jesam puc puc sipkicom po guzi kad je bio manji,ne znam jeli pelena osjetila ...ne kontam,kako rijesavate problem razgovorom s djetom od 2-3 godine ??a djete se baca po cesti,lupa rukama,nogama...zato jer u datom momentu niste imali kod sebe novca da mu kupite veliki kamion ??objasnite mu da nemate novca i on kaze "ok mama kupit ces kad budes imala"...ma sve ja to postojuem ali isto tako potpisujem da je batina izisla iz raja !
ja sam skorz fulila temu,ali nisam jedina
evo plastičan primjer moje djevojčice koja u februaru puni 3 godine...
ušle u pordavnicu ona želi plianu igračku koja košta 109 Km...
ja kažem ne nismo zato došle...
ona s ebaca, udara, prilazi polici...
a ja joj kažem ''e dobro diemo kući'' i nikada nećemo odvje doći...
ona sjede na pod pordavnice i vrišti...ja fino čučnem karj nje i počenm plakati i kažem '' jao jadna ja nemama para za ovu igračku al imama za lizalo'' ona tužna što ja plačem kaže ''idemo po lizalo''
teta u pordvanici najprije je tugovala za mnom misleći da imama dijete neodgojeno i d azaista nemama novaca da joj to ptiuštim...istina jesma ih imala al koja bi mahnitura dala za plišanu kittx 109 km....i to onda kad je djetetu naumpala...
mi odemo ...
naredni put čim smo ušle...moje F kaže ''' nemoj mama plakati neću ja kitty''
onda ja jer je bila fina i dorba odem sutra nakon posla i nađem kitty torbicu, žvake bilo šta u tom liku kupim i donesem i kažem efvo zato što si mamu slušala...
moja se djeca liazlu obraduju jer sam ja od ''običnih''stavri napravila misterij za dobit ih...
i potšuju moju mogućnost i volju...
na tome sma posebno radila jer ih moja mama čuva i nisma željela da nana kad ode po hljeb s anjima u granap potoši po penzije...
i mamu sa ''odgojila'' i njih dvije...
a Bog mi je svjedok sve im želje ispunim i na za čim ne pate...al sve doziarm i pazim da ima je bitnije u životu unutrašnja ljepota, odgoj i lijepo ponašanje nego vanjptina prema drugima , odjeća, igračke i hvala sa tim...
moj R. mene ne doživljava kad ko fol plačem...provali me
curice su mozda osjećajnije pa pali mama-kći relationship i ta priča..ovaj moj-ma kavi...daj mu to sto hoce ili dreka, bacanje, nekad upali neki kompromis, ali on nece kao za inat to alternativno rjesenje i ponudu..hoce ono sto je zamislio...onda mu ja pridjem, lagano na uho kazem da cu mu zveknut šamarčinu ne prekine li jer me sve boli od stida koliko se dere, kao da je iz gladnih došao..nikad ga ne opalim jer odmah prestane... lijepi strah!
ma mislim pocy dijete je dijete kojeg god spola bilo...
imamo mi i muške djece...
pa moja rman i handi su 5 mjeseci razlike...
pa taj kad mene vidi da obesim samo kaple...kaže dajžinice nemoj hajmo pospremat sobu zajedno...
nemojte mi molim vas pričati kako su se djeca rodila vakva i onakva...
ja sam imala i situacija i sada ih imam...
moja djeca nisu rođeni ko anđeli...
šta me sad ubjeđujete da ja nisma osjetila porblem...jesma ...i moje su palile šperet kolio i stavljale ruku...
iz wc šolje vodu uzimale
tamo prel barbike
i nisu htjele jesti
i neće u kolica
i milion toga....
i bacale s epo cesti i rugale ljudima i bježale iza mene kad nekoga sretnemo...
i žalili me ljudi po ceti iza leđa mi govorili ''uh kako bih ja nju napicala nebi s eona meni tako ponašala''
sad ja trebam dijete istući da ''mahala'' zadovoljna bude
a osjeća...nedaj vam bože dvoje ublizu istoga spola različitih komada odjeće pa da krenete ujutro u 6 i 10 spremni iz kuće da ne kasnite na posao i vi i suprug...
a frizura ...nema izlaska dok po 12 pletenica brojem i ejdnoj i drugioj ne spletem...
neće čizme hoće baletanke a snjeg do koljena...
neće skafander hoće helnake i tuniku d abud e anni fina ...
ej Bože...
smao sebi da sma za ove situacije jednom dopustila udarac prema njoj ...jednoj od njih...ja bih imala mogućnost d apuckam svako jutro prije posla i od trenutka kad po njih dođem do spavanja...
ja sma se toga i bojala...navike.. da ne rješim sve puckanjem i zato sma je maksimalno izbjegavala...
a sutra da mi uradi nešto zaista golemo...golemo što sam recimo mislila da smo već naučili pa me u puberteteu prevari razočara...o tome ću tada...
i ko zna možda i istučem...
al ja ću to odna jednom al da pamti...a mora biti golema greška baš golema...moj mentalni sklop zna šta su greške goleme i šta je to kod nas što tako može ili ne može biti
ja mogu da hvatim da je roditelj svoj metod našao, ispotšovao...al ne mogu da svarim baš svaku situciju...
mislim i sama znam da neke stavri treba kazniti šipkom al neke zaista ne moramo...
zar je moguće da zato što nam dijete neće da s eobuje il obuče mi ga istučemo...pa mislim šta ćemo drage moje ako počne da za 10 krade i laže...da ga upucamo...
( sad parafraziram nemojte se fatati za riječ)
mislim moramo dozirati i znati da vrijeme koje ide pred nama nosi nova isksutav nove situacije koje su definitvno ozbiljnije
šta ja znam...možda i griješim...
šta znam...al me strah onoga što nam u ovome ''modernom svijetu stiže''' i stiže nam podosta toga
i kad puckate stalno imajte na umu da gore do toga što je dijete ruadilo ima i da najaču kaznu za to čuvate....
nemojte me pogrešno shavtati al stavrno nisu oni krivi za sve nama...