IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ma ne vjerujem u dobru djecu koja su odrasla bez batine ili bar bez straha od iste...jednostavno ne vjerujem! ...
e pa vjeruj
ma moguce da postoje dobra djeca..u njih vjerujem...a medote kojima se roditelji sluze su tajna receptura ocigledno (ako ne koriste batine koriste nesto drugo sto mi ne znamo sta - ovdje se prica ne pika )
da odgovorno tvrdim da moju djecu nisma puckala ni po guzi ni po rukama...
pričala jesma, odvaraćala pažnju jesam...al imama i ''skirvene metode'''
kao prvo na mom zidu ima šipka stara koliko i handi, pomjeram je smao kad krečim...
ta šipka je nešto što ih može ostući i to će uraditi (u njihovim glavama) ako jako jako pogriješe
nikada je nisma koristila ali spominjala jesam...
ja sma mišljenja da sma ih istukla tom šipkom njih bi bol poršla one to skontale i nastavile po starom...ovako imaju relana strah do nepoznatog i nemaju pojma koliki je to bol i jeli prolazan
dalje imamao posebnu igračku...
imamo na romaru mašinu na baterije koja pravo šije...
samo kada su super poslušne tu posebnu ( u njihovim glavam sam mit o mašini stvorila) igračku dobiju da s eigraju...
minutažu brojim za igranje s aigračkom...one jedva čekaju d aje ponovo dobiju da se igraju i trude se da mamu ne rastuže i ne rapslaču niti babu niti nanu da bi je dobile...
Moja djeca poznaju autoritet...
moja djeca nisu se rodila naučena,...
nisu prčale niti razumjele sve uglavnom ničim nisu posebna djeca od drugih
moja djeca nisu mirna, temperamenta su...posebno mlađa...
ja sam doslejdna i jednom Ne je zauvijek Ne kod nas...
nikada im nisma nešto dozvolila da bi ja na miru kafu popila ili sjedila po svopjoj volji d aone miruju...
svu svoju pažnju na njioh usmjeravam i učim ih svemu...
svemu sema da ih ganjam sa šipkom po kući...i inače ppuc.puc mi je i dobra varijanat do ''šamarčića'' koji odvje spominjete...
uadar u glavu je uvijek udarac...i ako sebi zaista toliko vjerujete sa tim živcima koji moraju punuti onda dobro pazite jer jednom ako nezgodno zamahnete šamračić može trajno ozlijediti dijete...
A od svih konkretnih prijemra koje je ova tema tražila vi ste samo našli opravdanja zašto diujete treba puc.puc i još pored toga zaključili da djeac koju roditelji ne puckaju nisu dogojena, penju s epo glavi i maltretiraju svoje roditelje...
ja nebih d as ehvalim...al sad baš na ovoj temi imama čime...do sad sma dogojila dvije curice koje ne znaju za puc-puc i šamarčić...i poslušne su i autoritet smo im i svako ko me imao priliku vidjeti sa mojom djecom može potvrditi da moja nisu rođena mirne i nisu progovorila odmah da je uložen trud da one pogotovo starija budu prijmjer drugoj djeci...i time s eponosim sad za sad...
sutra mogu misliti durgačije ali nikada neću reći da to što vi radite pogrešan je put...ono će se smao pokazati kad-tad...
moja djeca nikada nisu s eigrale upaljačem i cigarama
nikada nisu otavrale viseće kuhinje
nisu se penjale na Tv nisu se bacale po cesti
ne zanovjetaju sev same rade...
mislim smješno...
ovaj forum ima pregršt ispričanih situacija ...trenutaka kada su me zanle izluditi njih dvije u duetu...
al uvijek sam tražila način da im budem mama i drugarica...
mene moja majka odgaja drvenom kašikom-kutljačom...sada sama kaže ti imaš više živaca nego sma ih ja imala sa vama...
ja kad se sjetim te drvene kašike a sjetim se...nikad svoje dijete nebih njome mlatnula... amene moja mati time odgajala...al mi je is a3 mjeseca graha davala, vodus ma pila, nije imala dvd i internet....samo Tv i to eto sreća pa mojim rođenjem pojavio se u boji....
Imamo milion olakšica i mogućnosti da svojoj djeci pružimo odgoj dosljedna mirnog i savjesnog roditelja ...al jok eto ove što nisu dobile puc puc ispadoše sad djeca nikakav...
pa vidimo se često u javnosti...
ko ima ''muda'' da mi kaže da mi je dijete jedna do njih neodgojena...
kad mi date plastičan primjer za to ja vam priznam vaša mdetoda je bolja...